Başkan Alayont: Hayırsever iş insanı Osman Aydınlı’yı yıpratmak istediler!

Çalışan kadınların en büyük sıkıntılarından biri evlatlarını emanet edecekleri bir yer bulamamaları. Bu kapsam Merkezefendi Belediyesi, hayırsever iş insanı Osman Aydınlı’nın sponsorluğunda ‘Gamateks-Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi’nin temeli törenle atıldı. Tören öncesinde kreş projesinin üstlenen kişi hakkında ortaya atılan iddialar ise gündeme oturdu. Kreşin mimarının Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyesi Cihan Saraçoğlu olduğunu iddia eden bir internet sitesi iddialarının asıl olduğunu öğrenince tekzip yayınlamak zorunda kaldı. Konunun muhataplarından Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Serdar Alayont yaşanan süreci tek tek Egeyön Gazetesi’ne anlattı.

Başkan Alayont: Hayırsever iş insanı Osman Aydınlı’yı yıpratmak istediler!
Yayınlama: 25.02.2021
A+
A-

Denizli’de ‘Gamateks-Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi’nin temel atma töreni öncesi bir internet sitesi projenin mimari sorumluluğunu Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyesi Cihan Saraçoğlu’nun aldığını iddia etti. Saraçoğlu’nun meclis üyesi olduğu için durumun usulsüz olduğunu belirten site gerçeğin çok farklı olduğunu belgelerle görünce tekzip yayınlamak zorunda kaldı. Konunun muhataplarından Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Serdar Alayont’u ziyaret eden Egeyön Gaztesi koordinatörü Ahmet Deda yaşanan süreci sordu.

İşte Başkan Alayont’un açıklamaları;

Projenin ortaya çıkış süreci ile sözlerine başlayan Başkan Alayont;”Kasım ayında Merkezefendi Belediye Başkanımız Şeniz Doğan, Osman Aydınlı beyi ziyaret ediyor. Görüşmede Şeniz hanım projelerinin içinde kreşler olduğunu, çalışan kadınların gündüz çocuklarını cüzzi bir ücret karşılığında bırakacakları kurumlar yapacaklarını sölüyor. Osman Bey kazandıklarını kamu ile paylaşan biri olarak bu projenin yapımını anahtar teslim olarak vaad etmiş. Bu proje yaklaşık 2 milyon TL’lik bir yatırım.”dedi.

Projenin muhataplığının kendisi üzerinden Egemen Temizkalay’a geçiş sürecini anlatan Alayont;” Osman Bey bundan sonraki prosedürleri benim yetkili mimarım Mehmet Serdar Alayont ile görüşün diyor. Osman Bey ile akrabalık ilişkimiz de var. Biz Şeniz hanım ile görüştüğümüzde işlerimin biraz yoğun olduğunu söyleyerek kendisini Mimarlar Odası Yönetim Kurulu’nda da görev alan Egemen Temizkalay isimli mimarımıza yönlendirdim. Onlarda bu öneriyi kabul ettiler. Daha sonra Egemen Bey tasarımı yaparak projeyi imzalıyor.”ifadelerini kullandı.

Asılsız haber hakkında konuşan Başkan Alayon”Ruhsat alındıktan sonra temel atma törenine yaklaştığımız sıralarda bir yerel internet sitesinde bir haber çıkıyor. Bu haberde Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi ve Mimar Cihan Saraçoğlu’nun kreş projesini üstlendiği iddia ediliyor. Ben daha sonra ulaştığım haberde Saraçoğlu’nun belediyeden proje aldığı belirtiliyor. Ancak durumun aslı şu şekilde; Egemen Temizkalay ve Cihan Saraçoğlu’nun bir ofis ortaklıkları var. Egemen Temizkalay’ın üstlendiği proje firma tarafından paylaşılıyor. İlgili gazete bu paylaşımdan Cihan Saraçoğlu’nun da belediyeden proje aldığını ve usülsüz olduğunu belirtiyor. Çünkü belediye kanunu belediye meclis üyelerini dolaylı veya dolaysız belediyeden iş almasını engelliyor. Yine haberdeki bir başka iddia ise; Osman Aydınlı’nın Şirinköy’de arazilerinin olduğu bunun karşılığında bu projenin avanta gibi olduğu söyleniyor. Osman Bey Şirinköy’de herhangi bir arazisinin olmadığını tapu kayıtları ile ortaya koyuyor. Ben internet sitesinin sahiplerine ulaştığımda projeyi Cihan Saraçoğlu’nun değil, Egemen Temizkalay’ın yaptığını belirttim. Birlikte ofisleri olmasına karşın gelir giderleri ayrıdır dedim. Buradan olay ulusal boyutlara taşınıyor. Farklı kişiler olaya dahil oluyor. Osman Bey bu duruma çok üzülüyor. Gerekli açıklamaları yapmasının ardından internet sitesi haberini tekzip ediyor.”  şeklinde konuştu.

Alayont sözlerini şöyle noktaladı; “Ulusal düzeye taşınan haberle birlikte hedefe Cihan Saraçoğlu, Mimarlar Odası ve Mehmet Serdar Alayont alınıyor. Osman Aydınlı da temel atma töreninde gerekli açıklamayı yaparak Pamukkale ve Honaz’a iki kreş daha yapacağının müjdesini verdi. Çünkü Osman Aydınlı kendi tekstillerinde çalışan çocuklu kadınların zorluklarını biliyor. Onların çocuklarının bırakacakları kreşlerin yapılması gerektiğini savunuyor. Osman Bey üzerine böyle bir iftira ile gidilmesi biraz yıpratmış olabilir ama artık gülüp geçiyor.  Çünkü çok büyük zorluklar atlatmış. Bundan sonraki projelerde birlikte çalışırız. Kreş projesi de 7 ay içinde Merkezefendi Belediyesi anahtar teslimi yapılacak. Belediye kendisi işletecek. Pamukkale’deki yapılacak kreş için belediyesi yer ayarlaması yapmaya çalışıyor. Honaz’da aynı durumda inşallah o projeleri de kazandırırız.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.