Başkan Alıcık: Nazilli Tarımın Anavatanıdır

Başkan Alıcık: Nazilli Tarımın Anavatanıdır
Yayınlama: 19.01.2018
A+
A-

Nazilli Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen ve 128 firma ile 640 markanın katıldığı Exponaz Agro Tarım Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan Başkan Alıcık, “Nazilli tarımın anavatanıdır” dedi.

Ege Bölgesi’nin tarım, hayvancılık ve gıda teknolojileri sektörüne damgasını vuracak olan Exponaz Agro Nazilli Tarım Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Şirinevler Mahallesi Eşref Özel Kapalı Pazaryeri’nde gerçekleştirilen açılış törenine Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Yenipazar Kaymakamı Cevat Çelik, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fuat Fikret Aktaş, Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Ziya Aksüt, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Elit Fuarcılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, sivil toplum kuruluşları ile oda temsilcileri, muhtarlar ve yüzlerce vatandaş katıldı.

“Nazilli fuarına kavuştu”

Nazilli Belediyesi Mehteran Takımı ve halk oyunları ekiplerinin gösterisi ile başlayan törende konuşan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık,  “Gerçekleştirmiş olduğumuz tarım fuarı, Nazilli için gerçekten de geç kalınmış bir etkinlikti. Çünkü Nazilli tarımın anavatanıdır. Burası Mevla’nın cennetidir, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’de bahsi geçen incirin ve zeytinin başkentidir. Sonunda Nazillimiz fuarına kavuşmuştur” ifadelerini kullandı.

“Aydın hak ettiğini alamıyor”

Aydın bölgesinde yetişen ürünlerin hak ettiği değeri alamadığına dikkat çeken Başkan Alıcık,  “Bir siyasetçi olarak şunu belirtmek istiyorum ki Aydın’a bir havaalanı şart. Bu havaalanında sadece kargo faaliyeti bile olsa buradaki çiftçilerimiz ihya olur. Çiftçinin cebi para dolar, karnı da tok olur. Bunun yanı sıra Aydın, ürünlerini marka olarak pazarlara sunmakta da güçlük çekiyor, burada bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. Örneğin, kestane. Geçtiğimiz günlerde Bursaspor bizi ziyarete geldiğinde bize kestane getirdiler, bizler ise iadeyi ziyaretimizde kendilerine kestaneli incir götürdük. O dönemde Ertuğrul Sağlam takımın başındaydı ve gülüştük ve kendilerine dedik ki kestanenin ana vatanı da Aydın’dır. Bugün Nazilli çok önemli tarım ürünlerimizden biri olan incirin başkenti konumundadır. İncir borsasına Nazilli hâkimdir. Bugün Türkiye’de 73 bin ton incir ihraç edilirken bunun 51 bin tonu Nazilli Borsası’nda işlem görüyor. İşte bu değerlerimizi çok daha iyi pazarlayabilmek, üreticimize daha büyük katkılar sunabilmek için işte bu fuarlarımızı düzenliyoruz” dedi.

Törende konuşan Kaymakam İbrahim Küçük, bu tür faaliyetlerin tarıma dayalı sanayinin gelişmesine katkı sağlayacağına işaret ederek, “Tarladan soframıza, marketlerimize, uluslararası piyasalara sunulan tarım ürünlerinin ve bu ürünler için üretilmiş makine ve teknolojilerinin sergilendiği bir fuar gerçekleştiriyoruz. Bu fuarın başta da söylediğim gibi Bölgemize, Aydın’a, Nazilli’ye ve en nihayetinde de üreticilerimize büyük katkı sağlayacaktır. Bu anlamda bu fuara destek veren, katılımcısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri stantları ziyaret etti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.