Başkan Batur Konak pazaryerlerinde Koronavirüs denetimi yaptı!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Kaymakamı Mehmet Eriş ile birlikte, İçişleri Bakanlığının genelgesine göre Cumartesi günleri açılan pazaryerlerini denetledi. Başkan Batur, Pandemi kurallarını hatırlatarak “Maske, mesafe ve hijyen çok önemli. Esnafımız da pazar alışverişini yapan vatandaşımız da bu konuda dikkatli olmalı. Bizler hem esnafımız hem hemşehrilerimizin sağlığı ve güvenliği için görev başındayız” dedi.

Başkan Batur Konak pazaryerlerinde Koronavirüs denetimi yaptı!
Yayınlama: 08.05.2021
A+
A-

İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği Pazar Yerleri Genelgesi kapsamında Konak’ta da 12 semt pazarında tezgahlar kuruldu. 10.00-17.00 saatleri arasında açık olan pazaryerlerinde Konak Belediyesi zabıta ekipleri kontrolleri sıkı tutarken, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da Konak Kaymakamı Mehmet Eriş ile birlikte Hatay Kapalı Pazaryerinde denetim yaptı. Başkan Batur ve Kaymakam Eriş, tam kapanma önlemleri kapsamında pazaryerlerinin de kapalı olması nedeniyle bir süredir satış yapamayan esnafa “hayırlı işler” diledi. Pandemi önlemlerine uyulması konusunda da hatırlatma yapan Başkan Batur, “Ekonominin çarklarının dönmesi gerekiyor ama sağlık tabi her şeyden önemli. Bugün tezgâhını açan pazarcı esnafımıza hayırlı işler diliyorum. Hemşehrilerimiz de evlerine taze ve uygun fiyatlı gıda götürebilecek. Bizler de hem esnafımız hem hemşehrilerimizin sağlığı ve güvenliği için görev başındayız. Tezgahlar arasında gerekli mesafeyi ayarladık. Pazar içine belli sayıda, kontrollü olarak müşteri alıyoruz. Hem pazar kurulmadan önce, hem pazar kalktıktan sonra temizlik ve dezenfeksiyon ekiplerimiz devrede. Maske, mesafe ve hijyen çok önemli. Esnafımız da pazar alışverişini yapan vatandaşımız da bu konuda dikkatli olmalı. Şimdiden pazarcı esnafımıza ve bayramlık alışverişini pazardan yapan hemşehrilerimize mutlu, sağlıklı bir bayram diliyorum” diye konuştu.

Zabıta görev başında

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Hatay Pazaryerinin ardından Kahramanlar Kapalı Pazaryerine geçti. Burada da esnafla sohbet eden ve hayırlı işler dileğinde bulunan Başkan Batur, zabıta ekiplerinden tüm pazaryerlerinde HES kodu denetimi, pazara giriş çıkışların kontrolü, maske ve dezenfeksiyon desteği ile vatandaşın taleplerine duyarlı olunması konularında hassasiyet istedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.