Başkan Birsen Çelik Bozkurt için aldığı destekler hakkında konuştu

Denizli’nin Bozkurt ilçesinde 8 Ağustos’ta meydana gelen 6.0 şiddetindeki depremin ardından bölgede yapılan çalışmalara ek olarak Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’in kendi çabası ile oluşturduğu yardımlar hakkında ‘sosyal medyada yapılan olumsuz yorumlar’ dolayısıyla Başkan Çelik açıklamalarda bulundu. Başkan Çelik,’’ Depremin hemen ardından devletimizin önemli bürokrat ve yetkilileri ilçemize gelerek burada yaraların acilen sarılması için gerekli çalışmaları başlattılar. Biz bunu hiçbir zaman inkar etmedik. Son zamanlarda medyada “Birsen Başkan falanca yerleri gezip yardım istiyor. Krizi fırsata çeviriyor ifadeleri kullanıldı. Ben Bozkurt’un Belediye Başkanıyım. Ben kapı kapı dolaşıyormuşum. Doğrudur. Peki ne için yapıyorum bunu? Kendi işimi mi görüyorum? Vatandaşlarımızın huzuru ve refahı için, değil kapı kapı dolaşmayı, Kaf Dağı’na bile çıkarım.’’dedi.

Başkan Birsen Çelik Bozkurt için aldığı destekler hakkında konuştu
Yayınlama: 19.09.2019
A+
A-

Denizli’nin Bozkurt ilçesinde 8 Ağustos’ta meydana gelen 6.0 şiddetindeki depremin ardından bölgede yapılan çalışmalar ve gündemde oluşan tartışmalar hakkında Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli Milletevekili Teoman Sancar ve CHP İl Başkanı Mahir Akbaba ile Denizli Gazeteciler cemiyetinde bir basın toplantısı düzenledi.

‘’BİZ YAPILAN ÇALIŞMALARI İNKAR ETMEDİK’’

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik toplantıda sözlerine;’’ Hepinizin bildiği üzere 8 Ağustos günü ilçemizde korkunç bir deprem yaşadık. Ölü ve yaralıların olmaması şüphesiz ki en büyük tesellimiz. Fakat yüzlerce evimiz yıkıldı ve bazı binalarımızda çok ciddi hasarlar meydana geldi. Depremin hemen ardından devletimizin önemli bürokrat ve yetkilileri ilçemize gelerek burada yaraların acilen sarılması için gerekli çalışmaları başlattılar. Biz bunu hiçbir zaman inkar etmedik. Fakat biliyorsunuz ki depremin etkileri öyle birkaç günde geçmiyor. Zira depremde sadece duvarlar hasar almaz. Ruhlar da yaralanır. İnsanlar, kendilerini en çok güvende hissettikleri yere, evlerine girmeye korkarlar. Bu sebeple bir yerel yönetici olarak ilk işimiz, evvela travmaları önleyici psikolojik ve sosyolojik destekler sunmak oldu. Bu minvalde de çalışmalar yaptık’’ diyerek başladı.

‘’VATANDAŞLARIMIZIN HUZURU VE REFAHI İÇİN KAPI KAPI DOLAŞMAYI BIRAKIN KAF DAĞI’NA BİLE ÇIKARIM’’

Başkan Çelik, son zamanlarda sosyal medyada dolaşan söylentilere değindi. Çelik bu konu hakkında,’’ “Birsen Başkan falanca yerleri gezip yardım istiyor. Krizi fırsata çeviriyor. Devletimiz yardım etmedi mi ki sağa sola gidip yardım talebinde bulunuyor” gibi sözler dolaşıyor. Bu konuyla ilgili bazı açıklamalar yapmak zaruri oldu.Ben Bozkurt’un Belediye Başkanıyım. Bir vatandaşımın evini su bassa, bahçesine haşare girse beni ararlar. Elbette arayacaklar. Ben burada sorunları çözmek için varım. Benim evimi su basmış gibi, benim bahçeme haşare girmiş gibi vatandaşlarımızın yardımına koşarım. Ben kapı kapı dolaşıyormuşum. Doğrudur. Peki ne için yapıyorum bunu? Kendi işimi mi görüyorum? Vatandaşlarımızın huzuru ve refahı için, değil kapı kapı dolaşmayı, Kaf Dağı’na bile çıkarım. Sorumluluk bunu gerektirir. Depremde evlerini yıkılan ve kendilerine tekrar ev yapabilecek maddi yeterlilikten yoksun olan insanlarımız için prefabrik konut yapmaya çalışıyorum. Bu yaptığımıza “devlet desteği yetmiyor mu?” diyecek kadar, maalesef empatiden yoksun, kendi insanına, özellikle de vicdanına yabancılaşan insanlar görüyorum ve çok üzülüyorum’’ifadelerini kullandı.

‘’YAPILAN BİNA BANA KALMAYACAK!’’

Sözlerine yapılan eleştirilere cevap vererek devam eden Çelik“Krizi fırsata çeviriyor muşum…” Bizim yaptığımız krizden bir daha kriz doğmasını engellemek. Yan binanın duvarı ben içindeyken makam odamın üzerine çöktü. Belediyemizin birçok duvarı çatladı. İçinde gece gündüz demeden vatandaşlarımıza hizmet veren personeller varken binamız yıkılsa ne olacaktı bir düşünsenize? Sanki belediye çalışanları insan değil, onların aileleri, gelecekleri, hayalleri yokmuş gibi yorumlar yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyemiz’in yetkilileri buraya geldiler ve binamızı incelediler. “Başkanım, bu binada oturulmaz” deyip, “Bozkurt’a daha iyi hizmet verilebilmesi için buraya bir bina yapalım” dediler. Dikkat edin arkadaşlar, belediye binasını üzerime tapulamıyorlar. Ben bugün varım yarın yokum. Gelecek seçimde burayı CHP mi alır, AK Parti mi, MHP mi yoksa İyi Parti mi belli mi? Kim gelecek olursa çalışanlarımızla birlikte dayanıklı, işlevsel bir binada Bozkurt’a hizmet verecek. Bunu kabul etmemek sizce akıl ve mantık işi mi?’’şeklinde konuştu.

‘’BİZ NE ZAMAN BU KADAR ACIMASIZ OLDUK’’

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Bozkurt’a yardım kararı hakkında konuşan Çelik,’’Aydın Büyükşehir Belediyemiz, Meclis kararıyla buraya durumu çok kötü ve acil olan vatandaşlarımız için 4-5 adet 2+1 prefabrik konut yapma kararı aldı. Aydın’da Ak Partili vekil ayaklanmış. “Devlet oraya yardım etti. Bizim işimiz değil” demiş. En çok merak ettiğim ne biliyor musunuz? Biz ne zaman bu kadar acımasız olduk? Yardımlaşma ve dayanışma ruhumuzu ne zaman kaybettik… Bu deprem bugün burayı vurdu. Yarın başka bir yeri vurmayacağının garantisi var mı? Karda kışta sokakta kalacak insanımıza uzatılan bu eli tutmamanın sizce yine akılla, mantıkla izah edilir bir yanı var mı?’’dedi.

‘’FAYLAR RUHLARIMIZI, BEYİNLERİMİZİ, KALPLERİMİZİ AYIRMAK İÇİN HAREKET GEÇMEZ’’

Bozkurt’ta yaşanan durumun siyaset üstü bir durum olduğunu kaydeden Çelik’’Faylar, ruhlarımızı, beyinlerimizi, kalplerimizi ayırmak için harekete geçmez. Onlar binaları, yolları ayırır. Bunun ayırdına vardığımız gün, “yardım ettiklerimiz CHP’li yoksa Ak Partili mi?” demekten vazgeçtiğimiz gün, millet olarak birbirimize yeniden sarılmayı öğrendiğimiz gün olacak. Biz birbirimize muhtacız. Düşüncemiz, fikrimiz ne olursa olsun, unutmayalım ki çocuklarımız aynı okullarda okuyor, aynı sokaklarda yürüyor, geleceğimiz aynı duvarların içinde büyüyor. Toplum olarak bunun kıymetini bilemezsek, çocuklarımıza birbirimizden ayrıştığımız bir ülke emanet edersek, emin olun heba olur gideriz.Ben buradan, Bozkurtlu tüm hemşerilerim adına, depremin ardından Bozkurt’a gelen, gelemediği halde aklıyla, kalbiyle Bozkurt’un yanında olan, Bozkurt’a maddi veya manevi destekte bulunan, devlet yetkililerimize, belediye başkanlarımıza, akademisyen, sanatçı, sporcu, iş insanı… herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum’’diyerek sözlerini noktaladı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.