Başkan Filiz, AK Parti Grup Toplantısına Katıldı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen AK Parti Grup Toplantısına Denizli Teşkilatıyla yoğun bir katılım sağladıklarını belirten AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “ Denizli her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanımızın yanındadır ve toplantı boyunca gür sesiyle bunu desteğiyle hissettirmiştir” dedi.

Başkan Filiz, AK Parti Grup Toplantısına Katıldı
Grup toplantısı sonrası yazılı bir açıklama yapan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; Toplantıda kamuoyuna duyurulan vatandaşlara ve iş dünyasına yönelik bazı müjdeleri paylaştı. Atılan her adımda büyüme, gelişme ve güçlenmenin devam ettirilmesinin hedeflendiğini vurgulayan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz açıklamasında devamla şu ifadelere yer verdi:
AK Parti Grup Toplantısı

YENİ YILDA YENİ MÜJDELER

Daha önce gıdadan giyime, ilaçtan eğitime, turizmden zirai araçlara kadar pek çok alanda KDV indirimleri yapıldı. Asgari ücretli olup da üç çocuğu bulunanların aylık vergi yükü sıfıra kadar indirilmiş, basit usulle vergilendirilen esnaflarımızın 9 bin liraya kadar olan kazançları vergi dışı bırakılmıştı, Genç girişimleri desteklemek için yıllık 75 bin liraya kadar vergi muafiyetleri getirilmişti, Yatırımcılarımız ve işletmecilerimizin üzerindeki damga vergisi, harç ve benzeri yüklerin maliyetleri önemli ölçüde azaltılmıştı. Geçtiğimiz yılda döviz kurunda yaşanan dalgalanmanın vatandaşlarımız üzerindeki olumsuz etkisini hafifletmek için akaryakıt ürünlerinin fiyatlarını sabit tutmak amacıyla vazgeçilen ÖTV tutarı 8 milyar liranın üzerindedir. Enflasyonla mücadele ve ekonomiyi canlandırma kampanyası çerçevesinde de beyaz eşyadan mobilyaya, motorlu taşıtlardan inşaata pek çok sektörde KDV, ÖTV, harç indirimleri yapıldı. Grup toplantımızda Cumhurbaşkanımız; Önümüzdeki dönemde vergi politikalarını bütüncül ve adil bir anlayışla gözden geçirecek, yatırım, üretim ve istihdam teşviklerine devam edileceği müjdesini verdi. Bu kapsamda 2019 ve 2020’de ilk defa işe alınacak her işçinin asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini devletin üstleneceğini duyurdu. Kadın, genç ve engelli istihdamındaki teşvik süresi 12 aydan 18’e çıkarıldı. İmalat sanayinde yatırım teşvik belgesi şartı aranmaksızın 2019 yılı boyunca; araştırma geliştirme faaliyetlerinde ise süre sınırı olmaksızın yeni makine ve teçhizat alımlarında artık KDV alınmayacak. Yılbaşından itibaren elektrik fiyatlarında konutlarda yüzde 10 indirim yapılacak. Aynı şekilde konutlarda ve küçük-orta ölçekli işletmeler ile ticarethanelerde kullanılan doğal gazın fiyatında da yüzde 10’luk bir indirime gidiliyor. Elektrik ve doğal gaz indirimlerinin milletimize hayırlı olmasını diliyorum. İş dünyamızda da özellikle istihdam alanında katkı sağlamak için bazı destekler uygulamaya geçiriliyor. Bu çerçevede ilk olarak bölgesel istihdam teşviki bir yıl daha uzatılıyor. Halen 51 ilimizde ve 2 ilçemizde işverenlere sağlanan 6 puanlık SGK teşviki devam edecek. 2018 yılında 9 ay olarak uygulanan asgari ücret desteği önümüzdeki yıl 12 ay boyunca verilecek. Bu destek 500 ve üzeri sigortalı çalıştıran işyerleri için 101 lira, 500’ün altında sigortalı çalıştıran işyerleri için ise 150 lira olacak. Ayrıca Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2019 için asgari ücreti net 2 bin 20 lira olarak açıkladı. Asgari ücrette net 417 tl. yani yüzde 26’nın üzerinde bir yükseliş gerçekleştiğini gösteren bu açıklamanın işveren, işçi, bütün sendikaları memnun ettiğini düşünüyorum.
AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Ahmet Yıldız, Nilgün ÖK

BÜYÜMENİN LOKOMOTİFİ ÖZEL SEKTÖR DESTEKLENECEK

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bugünkü grup toplantımızda yaptığı konuşmada Büyümenin lokomotifi olarak gördükleri özel sektörü desteklemek için 32,8 milyar liralık bir kaynağı bütçeye koyduklarını dile getirerek, belediyelere ve il özel idarelerine verecekleri hizmetler için 93,6 milyar lira aktaracaklarını kaydetti. Tarımsal desteklere 16,1 milyar lira, tarımsal yatırımlara 5,1 milyar lira diğer desteklere 5,3 milyar lira olmak üzere toplam 26,5 milyar liranın, tarım sektörü için kullanılacağını söyledi. Esnaf kepenklerini kapatıyor, çiftçi tarlalarını satıyor” söylemlerine dem vuranlar bizim, bugüne kadar sürekli olarak çiftçimizin, esnafımızın yanında olduğumu ne yazık ki göremiyorlar.”
Cumhurbaşkanı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan

2019 BÜTÇESİ HİZMET ODAKLI BİR BÜTÇEDİR

Başkan Filiz; 2019 yılı bütçe giderlerinin 961 milyar lira, faiz hariç olarak 843,7 milyar lira olarak planladığını hatırlatarak, 2019 yılı için bütçe gelirlerinin 880,4 milyar lira, vergi gelirlerinin 756,5 milyar lira, bütçe açığının 80,6 milyar lira, faiz dışı fazla rakamının da 36,7 milyar lira olarak belirlendiğini söyledi. Geride bırakılan yılın Merkezi Yönetim Bütçe Giderlerinin 821,8 milyar lira, bütçe gelirlerinin 749,6 milyar lira, bütçe açığının 72,1 milyar lira, faiz dışı dengenin de 4,3 milyar olarak gerçekleşeceğinin tahmin edildiğini bildiren Filiz, ” Milletimizden toplanan vergileri yine milletimizin istifadesine sunuluyor.” şeklinde konuştu.
AK Parti Denizli
Başkan Filiz konuyla ilgili şunları söyledi:”2002 yılında faiz harcamaları bütçe giderlerinin yüzde 43’üne, vergi gelirlerimizin yüzde 86’sına karşılık geliyordu. Bir başka ifadeyle toplanan her 100 liralık verginin 86 lirasını faiz ödemesine ayrılıyordu. Şimdi 2017 yılı kesin rakamları itibarıyla bu oran yüzde 10’lar seviyesine geriledi. Demek ki toplanan 100 liralık verginin sadece 10 lirası faiz giderlerine, kalan 90 lirası milletimize hizmet olarak harcanıyor. Şayet faiz harcamaları 2002 seviyesinde devam etseydi önümüzdeki yıl 300 milyar liralık bir kaynağı milletimize eğitim, sağlık, güvenlik, ulaştırma, tarım, sanayi, imar hizmetleri vermek için değil, faiz ödemesi için kullanılmak zorunda kalınacaktı.”

HIZLI BİR TOPARLANMA SÜRECİNDEYİZ

Türkiye’nin, devlet ve millet olarak gösterilen dayanışma sayesinde, onca badireye, operasyona rağmen dimdik ayakta olduğunu vurgulayan Filiz, “Son dönemdeki dalgalanmaların yol açtığı sıkıntılar elbette var ama hiçbiri aşamayacağımız şeyler değildir. Nitekim hızlı bir toparlanma sürecindeyiz. Ağustos ayı sonuna kıyasla döviz kurumuz yüzde 18 değerlendi. Tahvil faizleri 360 baz puan geriledi. Risk primlerimiz de 200 puan iyileşme sağlandı. İş gücüne katılım oranımız yüzde 53,4 ile tarihimizin en yüksek oranına ulaştı. İşsizlik oranı, 2019’da yeniden tek haneli rakamlara düşürme planlanıyor ” değerlendirmesinde bulundu.

Yayınlama: 25.12.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.