Başkan Gümrükçü ilk 500 gününü gazetecilere değerlendirdi

Göreve geldiği ilk 500 günde hayata geçirdiği hizmet ve projelerin tanıtım toplantılarını yapan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, siyasi parti yönetimleri, sivil toplum kuruluşları ve belediye personellerinden sonra basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Başkan Gümrükçü ilk 500 gününü gazetecilere değerlendirdi
Yayınlama: 20.10.2020
A+
A-

Çiğli Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Covid-19 salgınına karşı her türlü tedbirin alındığı sunumda Başkan Utku Gümrükçü; belediyenin temel görevleri arasında yer alan alt ve üst yapı hizmetleri, park ve çevre düzenlemelerinin yanı sıra eğitim, sanat, spor, kültür, sosyal yardımlaşma ve pandemi sürecinde hayata geçirilen hizmetler hakkında detaylı bilgilendirme yaptı. Toplantı basın mensuplarının soru-cevap bölümüyle tamamlandı.

“İzmir’in geleceği Çiğli’de”

İlk 500 günde Çiğli’ye kazandırdıkları hizmet ve projelere katkılarından dolayı belediye bürokratlarını ayakta alkışlayan Başkan Gümrükçü,“Göreve geldiğim ilk gün rozetimi çıkardım. Çiğlimizin önceliklerini her zaman siyaset üstü gördüm ve çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürdük. Hayata geçirdiğimiz hizmet ve projelerde katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışını benimsedik.1 buçuk yıl içinde kurumsal ve mali yapımızı güçlendirdik. Kentimizin tanınırlığını uluslararası seviyeye yükselttik. Kadın, genç, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın hayatlarına dokunan projeler geliştirdik. Sanata ve spora yatırım yaptık. Eğitime büyük destek verdik. Çalışmalarımıza devam ederek Çiğlimizi İzmir’in merkezi yapacağız” dedi.

“Kent ekonomisini güçlendirdik”

Başkan Gümrükçü sözlerini şöyle sürdürdü; “Belediyemizin sahip olduğu taşınmazların tespitini yaparak, bütçemizi belirledik. Geçmiş dönemlerden kalan Belediyeye ait borçların büyük bir kısmını ödedik. Daha sonra çeşitli tasarruf hamleleriyle zorlu Pandemi sürecinde dahi Belediyemizin gelirlerini artırdık. 6 ayda 166 milyon TL olan bütçemizi 180 milyon TL’ye çıkardık. 19 milyonu piyasa borcu olmak üzere toplam 41 milyon TL borç ödedik. Bunların yanı sıra kurduğumuz kadın kooperatifleriyle Çiğlili kadınların ekonomik bütçesine katkı sağladık. 2021 yılında Belediyenin bankalara ve özel sektöre borcunu tamamen bitireceğiz. Bu krizin olduğu inşaatların durduğu bir süre. 2020 yılında 200 milyon bütçeyi hedef koymuştuk, bu yıl bu zor şartlarda bile bütçe hedeflerimizden şaşmadık.”

“Dijital atılım yaptık”

“Vatandaşlarımız imar ve ruhsat işlerini artık belediyeye gelmeden internet üzerinden halledebilecekler. Bu hizmetimizin yanı sıra aldığımız drone araçlarıyla mahallelerimizin üst yapı sorunlarını üç boyutlu olarak tespit ediyor ve çözüme kavuşturuyoruz. Muhtarlarımızın da dahil olduğu Cell Center sistemi ile vatandaşlarımızın taleplerini tek bir merkezde toplayıp, daha hızlı sonuç alıyoruz.”

“2021 Yılında Çiğli’nin Tramvayı Olacak”

Uluslar arası çalışmalara önem verildiğini vurgulayan Gümrükçü, “Avrupa Konseyi Partner Kenti ödülünü aldık. Gediz Deltası UNESCO yoluna girdi. Bölgenin güzelliğini en güzel tepeden görürsünüz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gediz Deltasını UNESCO listesine almak için çalışma başlattı. Bizde başkanımızın arkasında değil, tam yanındayız. Biz tamamının yapılmasını istiyoruz. Kentin tanıtılması anlamında önemli, hem de UNESCO tarafında tescillenirse daha fazla koruma altına alınır. Hem de bu listeyi gezen turistler var. Biz de bu sayede faydalanırız. Çiğli tramvayının hızlanması için bir lobi çalışması yaptık. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve AK Parti İzmir Milletvekilimiz Hamza Dağ’ teşekkür ederim. Çiğli tramvayı, Karşıyaka tramvayının devamı olacak. 10 kilometrenin üzerinde iki hat altı ayda hastane ulaşımı sağlanacak. Çiğli ulaşımını kolaylaştıracak. Bugün ihale olacaktı ama 15 gün ertelendi. İhale tamamlandığında 2021 yılında Çiğli’nin tramvayı olacak” dedi.

“Marka değerini yükselttik”

Bir buçuk yıl gibi bir süreçte Çiğli’nin çehresini değiştirdiklerinin de altını çizen Başkan Gümrükçü, “Hayata geçirdiğimiz projeler ve aldığımız ödüllerle Çiğilimizi ulusal ve uluslararası alanlarda tanınır bir kent haline getirdik. Hemşehrilerimiz kendilerine sorulduğunda artık göğsünü gere gere Çiğlili olduklarını söylüyorlar” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.