Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Gürlesin, A Haber’e Pamukkale Yatırımlarını Anlattı

A Haber Denizli’de ilçeleri

A Haber Denizli’de ilçeleri tek tek ziyaret ederek 2019 yerel seçimleri öncesi yapılan yatırımları belediye başkanlarından dinliyor. Pamukkale Belediyesi’ne konuk olan A Haber Başkan Gürlesin ile 2014 yılından bugüne Pamukkale’ye yapılan yatırımlar hakkında bir röportaj gerçekleştirdi.,

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, A Haber aracılığı ile 4.5 senede Pamukkale’de neler değiştiğini tüm Türkiye’ye anlattı. A Haber muhabiri Sefer Ayçe’ye konuşan Başkan Gürlesin,”Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve geldiğimiz günden itibaren hakkını vermek için koşuşturuyoruz. Pamukkale turizm ile anılan bir ilçe, Denizli Büyükşehir Belediye olduktan sonra kurucu belediye başkanlığı görevini üstlendik. 823 kilometrekare, 68 mahallesi ve 343 bin 290 nüfusa hitap eden turizm ilçesine hizmet vermekteyiz”dedi.

BAŞKAN GÜRLESİN’DEN TURİZM VURGUSU

Turizm konusunda yapılan çalışmaları aktaran Başkan Gürlesin,” Turizm konusunda Denizli ismiden daha çok tanınan ve öne çıkan bir Pamukkale ismi var. Denizli yıllık 2 milyon turistin geldiği bir il. Turizm açısından Pamukkale mahallemizin ötesinde, Karahayıt mahallemiz var. Karahayıt Mahallemiz de termal turizmde çok önemli merkez. Türkiye’nin en büyük sıkıntılarından biri olan cari açık, bundan dolayı turizmde bu merkezlerin daha iyi hale getirilmesi açısından, hem UNESCO Dünya Miras listesinde yer alan Pamukkalemiz’in travertenleri ile Allah’ın bir hikmetini insanlığın hizmetine sunulması ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından işletilmekte. Ama bu bölge ve çevresinin daha iyi bir noktaya gelmesi ile ilgili ciddi çalışmalarımız var. Bu anlamda termal sağlık turizminde yaşlanan bir dünya var. Burasının daha iyi değerlendirilmesi ile ülkemizin bu konuda gelirlerinin arttırılması ile ilgili ciddi girişimlerimiz oldu. AK Partili bir Belediye Başkanı olarak şunu vurgulamak isterim, Cumhurbaşkanımızdan aldığımız enerji, onun önderliğinde bizlerde bu emanetin hakkını vermek için turizm ile anılan bölgelerin daha iyi noktaya gelmesi için gayretlerimiz var.”ifadelerini kullandı.

”TERMAL SAĞLIK ÜZERİNDEKİ PASTA 475 MİLYAR DOLAR”

Hüseyin Gürlesin Karahayıt’ın daha iyi tanıtılması için Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne Türkiye’den ilk üye olan belediyenin Pamukkale Belediyesi olduğunu hatırlattı. Öncelikle bir iş adamı ve AK Parti’nin Denizli’de kurucularından biri olduğunu hatırlatan Hüseyin Gürlesin,” Türkiye’nin üzerinde son dönemde oynanan oyunların bozulması için turizm gelirlerinin arttırılması gerekiyor. Şuanda Dünya’daki termal sağlık üzerindeki pasta 475 Milyar dolar bu pastadan Türkiye çok cüzzi rakamlar alıyor. Bu anlamda biz Karahayıt’ı yaşanabilir yer olarak Türkiye’nin hizmetine sunmak istiyoruz. Bunun içinde hem görsellik hemde sağlık turizminde gerekli olan yürüyüş yolları, bisiklet yolları olması gerekiyor. Göreve geldiğimizde 1 metre yürüyüş yolu ve ring yokken şuanda 15 km var.Bunu 4 yaşında bir belediye yaptı. Daha fazlasını yapmak için gayret içindeyiz”dedi.

”1300 KİŞİYE SOSYAL KART DAĞITTIK”

Pamukkale Belediyesi’nin gerçekleştirdiği sosyal yardımlardan Başkan Gürlesin,”Biz yeni bir belediyeyiz ama vatandaşlarımıza her konuda dokunmak zorundayız. Cumhurbaşkanımızın duruşu herkes tarafından biliniyor. Biz Cumhurbaşkanımızın gücüne güç vermek için herkesin kendi ilçesinde bulunan gariplere bakmasını gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda Sosyal Marketimizi oluşturduk. Göreve geldikten 2 yıl sonra başladığımız projede 1300 kişiye sosyal kart dağıttık. Amacımız gariplerin elinden tutarak onlara yardımcı olmak. Sosyal Markette para geçmiyor. Sadece alışverişlerini yapıyorlar ve evine gidip tenceresini kaynatıyorlar.”sözleri ile bahsetti.

BAŞKAN GÜRLESİN KÜLTÜR MERKEZLERİNİ ANLATTI

Pamukkale’de yapılan kültür merkezlerini anlatan Gürlesin,”Bizler Aktepe Kültür Merkezi’ni yapıyoruz. İnşallah yılbaşından sonra açmayı planlıyoruz. 20 milyonluk bir maliyeti var. Sosyal Market’in merkezini oraya taşımak istiyoruz. İçinde kreş olacak, eğitim salonları olacak birçok özelliği ile dolu dolu bir kültür merkezi yapıyoruz. Bunun bir benzerini Bağbaşı Mahallemiz de Pamukkale Belediyesi Kültür,Sanat ve Yaşam Merkezi adı altında yapıyoruz. Bunun maliyeti arsasını biz aldığımız için 60 milyona mal olacak. Bu tür bölgesel yatırımlarla bölgenin kalkınmasına katkı vermek istiyoruz. Ayrıca yaptığımız Kitap Kafe ile gençlerimizin kitapla buluşmasını sağladık. Tabi burada konuşan banklarımız da var. Amacımız şair ve yazarlarımızı tanıtmak ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak.”dedi. Başkan Gürlesin’in Türkiye’de bir ilki başararak Dokuzkavaklar Mahallesi’nde yapılan Semt Polikliniğini de Türkiye ile paylaştı.

SEYİR TEPESİ PROJESİ TÜRKİYE İLE BULUŞTU

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in röportajda son olarak Seyir Tepesi projesini anlattı. Başkan Gürlesin,”Türkiye’de bir ilke imza atarak 20 ayda bitirilmesini planldığımız Türkiye’nin en büyük tematik kent ormanını yapıyoruz. 85 milyon TL’ye Denizli’ye kazandıracağız. Şuanda yüzde 50’lik kısmı bitti. 2019’un Ağustos ayında bu projeyi bitirmek istiyoruz. İnşallah 30-40 sonra da 1. etabını hizmete alacağız. Bu şu anlamda önemli Türkiye’nin En büyük Tematik Kent Ormanı derken içerisinde, Şelale Parkımız var, Denizli’nin simgesi olan Horoz Köyümüz var, üniversitenin hemen yanında olduğu için 40 dönüm gençlik vadimiz var, sonsuz bahçemiz var. Bugüne kadar şehit düşen vatandaşlarımızın isimlerinin, 15 Temmuz şehitlerimizin isimlerini ve Osmanlı’dan bugüne büyüklerimizin isimlerini inşallah orada yaşatmak istiyoruz. Ayrıca içerisinde Renkli Ormanımız var. Dolu dolu büyük bir yatırım yapıyoruz” şeklinde konuştu.

HABER: ORAL CAN TATAR