BAŞKAN KOCAOĞLU’NDAN BOSTANLI ROTARY KULÜBÜNE “İZMİR MODELİ” SUNUMU

BAŞKAN KOCAOĞLU’NDAN BOSTANLI ROTARY KULÜBÜNE “İZMİR MODELİ” SUNUMU

“TÜRKİYE İÇİN ‘KENDİNİ YAK KARDEŞİM’ DESİNLER’, YAKARIM AMA…”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bostanlı Rotary Kulübü düzenlediği toplantıya katıldı.  Bostanlı Rotary Gelecek Dönem Başkanı Çoşkun Keskiner faaliyetlerini anlatırken, Kocaoğlu’na da 15 yıllık başkanlık döneminde kente verdiği hizmetten dolayı teşekkür etti.  Toplantıda konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu yerel seçimlerden  İzmir Modeline bir çok konuda açıklamalar yaparken ” Türkiye için ‘kendini yak kardeşim’ desinler’, yakarım ama inşallah o noktaya gelmez” sözü dikkat çekti.

Önümüzdeki yerel seçimlerde aday olmayacağını bir kez daha ifade eden  Aziz Kocaoğlu, “Konu İzmir Modeli olunca, 15 sene belediye başkanlığı yaptıktan sonra ve aday olmama kararı aldıktan sonra gezgin vaiz gibi oldu. Eskiden gezgin vaizler ramazan adayında köy köy dolaşırlar, her tarafta dolaşırlar. Bizde böyle çalışmaya çalışıyoruz. İzmir Modeli anlatmam için saatlerin ayrılması gerekir. Paylaşarak, ne dağıtayım, ne üretebilirsin, karşılık bilgi alışverişileri karşılıklı karar vererek ve sahiplenerek noktasında hareketle gerçekleştirme düşüncesinin sahibi olmalıyız.” dedi.

“İZMİR GİBİ BİR ŞEHİR YOK”

Kocaoğlu, “İzmir gibi bir şehir yok. Bunun farkında olmamız gerekiyor. Tokatlıyım, İzmir’de okudum, İstanbul’da master yaptım. Ankara’da memurluk yapıyordum. Bir gün karar verdim, bir arkadaştan 4 bin lira borç aldım geldim. Seçim döneminde şunu yapacağım, bunu yapacağım dersiniz. Parası nerde, bakarsın para yok, bakarsınız söylediklerini havada kalır. Sizde bunları yaptığınızda için güveninizi kaybedersiniz, hiçbir şey yapamazsınız. Parayı yaratmanız gerekir. İzmir Büyükşehir Belediyesi hedefi Türkiye Cumhuriyeti’nde yaptığı devrim niteliğinde finans gücümüzü artırmaktı. Başka türlü bir şey yapamazsınız” ifadelerini kullandı.

“SEÇİM AREFESİNDE AT BABAM AT”

Seçim dönemlerinde adayların birçok vaatte bulunduğunu anımsatan Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi:

“Seçim arifesinde ‘At babam at’ diyerek işler gidiyor. Bu belediyenin parası var mı, kaynak nereden geliyor? ‘Şunu yapacağım’ diye atarsın sonra hepsi havada kalır. Yapamayacağınız şeye söz verdiğiniz için baştan maçı kaybeder, güveni zedelersiniz. Hiçbir şey de yapamazsınız. Çalışabilmeniz için güven tesis etmeniz birinci koşuldur. Parayı da bulmanız gerekir. Bizim ilk 3 senemiz, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nde yaptığı devrim niteliğinde finans gücümüzü arttırmakla geçmiştir. Başka türlü hiçbir şey yapamazdık.”

“İZMİR’İN MAZERETİ YOK”

İzmir Limanı’nın Ege Bölgesi’nin elleçleme limanı olma özelliğini son dönemde kaptırdığını belirten Kocaoğlu; Yetkililerin Çandarlı Limanı’nı elleçleme limanı olarak düşündüğünü, ancak Çandarlı’nın hala yapılmadığını ifade ederken,  “Hazır burada limanımız var, tarama yapılacak. İzmir, liman faaliyetinin artmasıyla maksimum 2 senelik parayla maliyeti karşılayacak durumda. Onu bile yapamadık” dedi.

İzmir’in kalkınmaması için, zenginleşmemesi için mazeretinin bulunmadığını da vurgulayan Başkan Kocaoğlu sözlerine şöyle devam etti : “Başka kentlerin mazereti olabilir ama İzmir’in yoktur. İzmir insan dokusuyla, vazgeçemeyeceği değerleriyle her türlü direnci de gösterebilecek bir kenttir. Bu İzmirlilik bilincinden, yaşam felsefesine inanmaktan geçiyor.”

” TÜRKİYE İÇİN KENDİMİ YAKARIM AMA…”

Yerel Seçimlerde aday olmaması ve yerine aday önerecek mi  soruları üzerine Başkan Kocaoğlu, “İzmir Büyük aday olmama kararımı geçen seçimlerde almıştım. Sonra Binali Bey çıktı, hiç seçim kaybetmedi falan dediler. Seçime girdim. Artık yeterli olduğunu düşünüyorum. Bana Türkiye için ‘kendini yak kardeşim’ desinler’, yakarım ama inşallah olay o noktaya gelmez. Biz de torunlarımızı severiz. 71 yaşındayım bugün İzmir’i ekonomiyi beni yaşıtlarımı yönetmiyor. İkinci jenerasyona bırakması lazım.  Artık gençlerin görevlere gelmesi gerekiyor. Aday önermeyeceğim, düzgün bir arkadaşımızın bayrağı taşıyabilecek bir arkadaşımın göreve gelmesini diliyorum. Umarım Genel merkez hata yapmaz. Büyükşehir sadece değil, ilçe başkanları da önemlidir. Kim olursa olsun ancak kendini götürebilecektir. Özellikle büyük ilçelerinin belediye başkanları hem kendilerini taşıması hem de Büyükşehir Bediyesinin değirmene su taşıması gerekiyor. Aday değilim, Genel Başkan olsam, 30 ilçeyi hemen sayarım size.” şeklinde konuştu.

Yayınlama: 11.12.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.