Başkan Özbaş açıkladı.. Sarayköy’de kaç koronavirüs vakası görüldü?

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, canlı yayında ilçede kaç Koronavirüs vakası görüldüğünü açıkladı. Özbaş, pandemi sürecinde ilçede alınan önlemler ve çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Özbaş açıkladı.. Sarayköy’de kaç koronavirüs vakası görüldü?

Egeyön Haber ve Pamukkale TV’nin ortak yayınında Gazeteci Ahmet Deda’nın konuğu olan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ilçesinde Koronavirüs mücadelesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs mücadelesinde hükümetin, pandemi kurulunun aldığı bütün kararlarını uyguladıklarını belirterek sözlerine başlayan Özbaş,”Sarayköy bir çok ilçeden farklı konumda. Denizli,İzmir, Aydın ve Manisa aksı üzerinde önemli bir yerleşim irtibatı geniş bir yer. İlçemizde kararları uygulamak zordur ama başardık”dedi.

Sarayköy’de görülen vaka sayısı kaç?

Başkan Özbaş bugüne kadar ilçede görülen vaka sayısını ise 13 olarak açıkladı. Vefatın ise meydana gelmediğini belirtti. Başkan Özbaş,”Vatandaşlarımıza bu süreçte kurallara uydukları için teşekkür ediyoruz. Biz de elimizden geleni yapmaya çalıştık. Sağlık ocağına gidemeyen vatandaşlarımızın telefon aracalığı ile sağlığını takip ettik. Randevu alamayan vatandaşlarımızın randevularını sağladık. Evde sağlık hizmetlerimizi aksatmadık”dedi.

Tek yaşayan vatandaşlara ulaştıklarını söyledi

65 yaş ve üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirilmesinina ardından çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Özbaş,”Kararın ardından Sarayköy’de 585 tek yaşayan 65 yaş üstü vatandaşımızı tespit ettik. 1 hafta içerisinde bu vatandaşlarımızın tamamına ulaştık. Gıda, eczane, sağlık ihtiyaçlarını giderdik. Bu süreçten en çok etkilenen vatandaşlarımız için ciddi bir çalışma yaptık.”ifadelerini kullandı.

Denizli-Sarayköy seferleri neden durdurulmadı?

Tedbirleri hayatın akışı içinde aldıklarını belirten Özbaş,”Sarayköy-Denizli minibüs hattını bu sıkıntılı süreçte kapatmadık. Ama esnafın yüzde 50’lik doluluk oranı ile çalışmasını sağladık. Maske ve sosyal mesafe kuralına uymalarını sağladık. Eğer kapatsaydık Sarayköy’den Denizli’ye çalışmaya giden vatandaşlarımız işlerinden olabilirlerdi.” dedi.

Pazarların işlemesini sağladık

Pazar yeri çalışması hakkında bilgi veren Özbaş,”Denizli’nin en büyük pazar yeri Sarayköy’de. Burada 500-600 esnaf iş yapıyor. Biz bu süreçte 4 giriş noktası belirleyerek ateş ölçerler,dezenfektanlar, maskeler ile önlemleri alarak pazarın işlemesini vatandaşların ihtiyaçlarını gidermesini sağladık. Bu süreçte hiç maske sıkıntısı yaşamadık. Hala daha maske dağıtımımız devam ediyor.”şeklinde konuştu.

Yayınlama: 28.05.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.