Başkan Pekdaş Muhtarlara 4 Yılını Anlattı

Başkan Pekdaş Muhtarlara 4 Yılını Anlattı
Yayınlama: 09.04.2018
A+
A-

İZMİR (İHA) – Görev süresinin 4 yılını geride bırakan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “yol arkadaşlarım” dediği mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. 2 bin 500 yıldır kent yaşamının aralıksız sürdüğü, İzmir’in kalbi Konak’ta yerel yönetici olmanın onurunu yaşadığını belirten Pekdaş, tarihten gelen huzur ve mutluluğu devam ettirmek için el birliği ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 


4 yıl boyunca Konak için birlikte çalıştığı muhtarlara teşekkür eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yapılan ve yapımına başlanan projeleri anlattı. Söze kenti korumanın önemiyle başlayan Başkan Pekdaş, Konak’ta 3 binden fazla tescilli yapının olduğunu ancak merkezi iktidarın yeteri kadar fon ayırmamasından ötürü eskimiş ve yıkılması gereken yerler olarak görülmeye başlandığını savundu.

Pekdaş, Valiliğin toplanan emlak vergileriyle kente yatırım yapması gerektiğini belirterek, “Toplanan emlak vergileri Valilik Fonuna ve bazı kurumlara aktarılıyor. Konak olarak Valilik Fonuna 4 yılda 26 milyon lira para aktardık. O fondan 4 yılda biz 2 milyon 800 bin lira para aldık. Oysa bu paranın tümü hemşehrilerimizin parası. Bu paranın tescilli yapıların restorasyonu için bize dönmesi lazım. Kendi paramızı, hemşehrilerimizin paramızı istiyoruz” dedi.
“Kente nitelikli dokunuşlar yapmadıktan, tarihi, yıkık yapılara restorasyon yapmadıktan sonra, kenti ne kadar temizlerseniz temizleyin yıkık görüntü kirli hissi verir” şeklinde görüşlerini dile getiren Pekdaş, “Bu kentin derli toplu olmasını, bütün Türkiye’den ilgiyle izlenen bu kentin enerjisini yükseltmekle yükümlüyüz ve bunu hep birlikte yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu. Kent için neler yaptıklarını sıralarken Kent Tarihi Birimi’nin İzmirliye kenti daha yakından tanıtmak amacıyla düzenlediği kent turlarından da bahsetti.

Dezavantajlı bölgelere hizmet atağı

24 kilometre kare alanla İzmir’in en küçük alanına sahip olan Konak’ta 130 okul olduğunu kaydeden Pekdaş, İzmir’in tarihi okullarının da sınırları içinde olduğunu söyledi. Buna rağmen 30 ilçe arasında okul başarısında son sıralarda yer aldıklarını sözlerine ekleyen Pekdaş, bunun nedeni olarak dezavantajlı pek çok bölgenin Konak sınırları içinde olmasını gösterdi. Bu bölgelerin kalkınması ve kentin nimetlerinden yararlanması için hep birlikte çalışmak zorunda olduklarını belirtti. Tepecik, Halkapınar ve Gürçeşme’nin yer aldığı bölgelerin ihmal edilen bölgeler olduğunu itiraf eden Başkan Pekdaş, o bölgeleri kalkındırmadan kentin huzurunun, bütünlüğünün olmasının mümkün olmadığını söyledi. Pekdaş, Yenişehir’de yapılması planlan yeni belediye hizmet binasının o bölgeye canlılık getireceğini de belirtti. Pekdaş, bu bölgelerde okulların bakımını yaptıklarını, spor merkezlerinin sayısını artırmaya çalıştıklarını; 22 olan merkez sayısının 46’ya çıkarttıklarını vurguladı.

Yeni yatırımlar kapıda

Konak’ta boş arsa üretme imkanı olmadığını bu yüzden arsa yoksunu bir belediye olduklarını belirten Pekdaş, “Biz kentimizin değerlerine bakıp, aldığımız yeri hep birlikte kalkındırmak, yenilemek ve yeni fonsiyonlarıyla kullanılabilir hale getirmek ve kenti canlandırmak zorundayız” dedi. Gültepe’de spor tesisinin temelinin atıldığını, Toros’ta yapılacak olan sosyal tesisin de 12 Nisan’da temelinin atılacağını belirten Pekdaş, burada 10 bin metrekarenin üzerinde bir sosyal vadi oluşturmak istediklerini söyledi. Jandarma’dan alınan Yağhaneler’deki arazinin kamulaştırmaların devam ettiği bilgisini de veren Pekdaş, kısa süre sonra Yağhanelerde 15 bin metrekareye yakın bir sosyal vadi inşa edeceklerini belirtti.

Pazaryeri yapılacak Kadriye Mahallesindeki alanda kamulaştırmanın bittiğini ve yakında inşasına başlayacaklarını müjdeleyen Pekdaş, yapımı biten Aziziye Semt Merkezinin de kısa süre sonra hizmete gireceğini söyledi. Konak’ta mahallelerin içlerine nüfuz ederek, en derin noktaya kadar hizmet götürdüklerini kaydeden Pekdaş, “Bu hizmetlerin devamı için karşılıklı olarak birbirimizi iyi anlamamız gerekiyor. Hepinizle neyin olup olmayacağı konusunda konuşuyoruz. Bana 4 yıllık süreçte verdiğiniz destek için teşekkür ederim” diye konuştu. Konuşmaların ardından Pekdaş ve muhtarlar Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde fotoğraf çektirdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.