Başkan Soyer’den Gelinlik Fuarı mesajı: “İzmirli firmalara pozitif ayrımcılık yapacağız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mimar Kemalettin Moda Merkezi esnafı ile buluştu. Esnafın sorunlarını dinleyen Başkan Soyer, gelinlik sektörünün kent açısından önemine dikkat çekerek, “Fuarda İzmirli firmalara pozitif ayrımcılık yapacağız. Çünkü İzmir’in marka gücünü arttıran bir sektörsünüz. Sizin büyümeniz İzmir’in marka gücünü büyütür” dedi.

Başkan Soyer’den Gelinlik Fuarı mesajı: “İzmirli firmalara pozitif ayrımcılık yapacağız”
Yayınlama: 29.07.2020
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gelinlik, nişan kıyafeti ve abiye elbise satışlarının yapıldığı Mimar Kemalettin Moda Merkezi esnafıyla buluştu. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediyesi GenelSekreteri Dr. Buğra Gökçe, İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Canan Karaosmanoğlu Alıcı’nın da katıldığı ziyarette, esnafın sorunlarını dinleyen Tunç Soyer, gelinlik sektörünün İzmir açısından önemine dikkat çekti. Soyer, Ocak 2021’de düzenlenecek Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nda İzmirli firmalara pozitif ayrımcılık yapacaklarını da belirterek, “Biz irademizi, tercihimizi İzmir’den yana kullanacağız. Çünkü İzmir’in marka gücünü arttıran bir sektörsünüz. Sizin büyümeniz İzmir’in marka gücünü büyütür” dedi.

Esnafın şikayetine “pozitif” çözüm

Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği’ndeki toplantıda esnafın sıkıntılarını ve taleplerini dinleyen Başkan Tunç Soyer şöyle konuştu: “İzmir’i diğer kentlerden farklı kılan bir sektör var. Bu sektör, büyümek zorunda. Biz sizi İzmir’in kaldıraçlarından biri olarak görüyoruz. O nedenle bizim bakış açımız çok net. İzmir’deki firmaları kollarız, gözetiriz. Daha fazla hak tanımaya gayret ederiz. İzmir için kıymetlisiniz. Bakış açımız bu. Biz sizi ne kadar büyütürsek İzmir’i de büyütürüz” dedi.

Esnafın içerisinde yer alacağı bir komite kurulması yönünde karar alındı

Toplantıda esnaf, sektörün büyümesi için daha büyük iş yerlerine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bunun üzerine sorunun giderilmesi için esnafın içerisinde yer alacağı bir komite kurulması yönünde karar alındı.

İzmir Mimar Kemalettin Moda Merkezi’nde faaliyet gösteren iki esnaf, Soyer’in çağrısıyla başlatılan ‘Biz Varız’ dayanışma kampanyasına ihtiyacı olan gelin adaylarına ulaştırılmak üzere 50 gelinlik ile 150nişan elbisesi bağışlamıştı. Toplantıda söz alan çarşı esnafı bu kampanyayı belediye şemsiyesi altında büyütüp gelinlik, nişanlık ve sünnet kıyafeti bağışı yapmayı önerdi. Başkan Soyer de bu tutumun, işsizliğin yükseldiği, ekonomik krizin derinleştiği ortamda tüm İzmir’e moral verdiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, esnafın bayramını kutladıktan sonra bisikletiyle çarşıdan ayrıldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.