Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Soyer, İzmir’de CHP’li Büyükşehir Belediye başkanlarını ağırlıyor!

İlki İstanbul’da gerçekleştirilen CHP’li Büyükşehir belediye başkanları çalıştayının ikinci toplantısı İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleşti.

İlki İstanbul'da gerçekleştirilen CHP'li

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde düzenlenen çalıştaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak katıldı. Otelde bir araya gelen belediye başkanları, toplantı salonuna birlikte geldi.

SOYER FİLİZ CERİTOĞLU SENGEL’E YAPILAN SALDIRIYI KINADI

Toplantıda açılış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı tunç Soyer yaptı. Konuşmasına İzmir’in Selçuk ilçesinde meydana gelen belediye başkanı Filiz Cerioğlu Sengel’e sözlü ve fiziki saldırıda bulunulmasını kınayarak başladı.

SOYER’DEN DEĞİŞİM VURGUSU

Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “31 Mart ve 23 Haziran’da ete kemiğe bürünen bir değişim bu. Halkımız son seçimlerde, sadece yaşadığı şehri yönetecek belediye başkanını seçmedi. Bununla birlikte, hakim siyasi dile, kutuplaştırma, ötekileştirme söylemlerine ve ekonominin gidişatına ‘dur’ demek istedi. Farklı düşüncelere tahammül edemeyen, karşısındakinin haklarına saygı göstermeyen yaklaşımların yerini, demokratik bir ortamın, uzlaşmanın ve barış dilinin alacağı bir alternatif yaratmak istedi. Elbette ki altyapı, yol, su, imar ve diğer kentsel hizmetler, halen temel görevimiz. Ancak bunun ötesine geçmemizi bekleyen ve yapacağımız her çalışmada, sarf ettiğimiz her sözde, yönünü yerel yönetimlere, yani bize dönmüş bir toplum var. Hal böyle iken, yani halk gözünü yerele dönmüş iken, ne yazık ki daha da katılaşan bir merkezi anlayışla karşı karşıyayız.” dedi.

Toplantı gün sonuna kadar devam edecek. Toplantı tamamlandıktan sonra açıklama yapılması bekleniyor.