Baştuğ, “Çiftçilerimize zirai alet hibe desteği şart”

MENTEŞE ZİRAAT ODASI BAŞKANI MEHMET BAŞTUĞ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TARAFINDAN 2014 YILINA KADAR DEVAM EDEN ÇİFTÇİLERE YÜZDE 50 HİBE ZİRAİ ALET DESTEĞİNİN DEVAM ETMESİNİ İSTEDİ.

Baştuğ, “Çiftçilerimize zirai alet hibe desteği şart”
Yayınlama: 11.10.2018
A+
A-

Muğla Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı ve Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, 2014 yılına kadar devam eden yüzde 50 hibe destekli zirai alet ekipmanları hibe desteğinin devam etmesi gerektiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 5 yıllık bir proje kapsamında yüzde 50 hibe destekli zirai alet ve makine, ekipman, sulama sistemleri uygulamasının 2014 yılı sonunda sonlandırıldığını belirten Menteşe Ziraat Odası Başkanı Baştuğ, tarımda toprak bütünlüğü uygulamaları ile bu hibe desteğin şart olduğunu belirtti. Baştuğ yaptığı açıklamada, “Tarımın modernleşmesi, tarımda çalışan genç nüfusun günden güne artması, tarım yapılan alanların toprak bütünlüğü açısından uygulanan kanunlar ile yeterli büyüklüklere ulaşması nedeniyle son teknoloji ile üretilmiş zirai alet ve makine kullanımını zaruri hale getirmiştir. Çiftçilerimizin bu ihtiyaçlarını kendi imkânları ile karşılamaları mümkün görülmemektedir. Özellikle traktör, mibzer, pulluk, harman makineleri, slaj makineleri ve ilaçlama pülverizatörleri grubunda bu desteklerin devam etmesini istiyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.