Batur: Kentsel dönüşümde kararlıyız

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İZTO’nun ekim ayı meclis toplantısına katılarak belediye hizmetleri, kent yenileme projeleri ve kentsel dönüşümü anlattı. Konak Belediyesi ve İZTO arasında eğitime destek protokolünün de imzalandığı toplantıda İZTO meclis üyelerine seslenen Başkan Batur, Konak’ta Gültepe Bölgesi’yle başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini aktardı ve “Kentsel dönüşümde kararlıyız” dedi.

Batur: Kentsel dönüşümde kararlıyız
Yayınlama: 28.10.2021
A+
A-

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Ticaret Odası’nın ekim ayı olağan meclis toplantısına katılarak, belediyenin hizmetleri ve kent yenileme projeleri hakkında İZTO meclis üyelerini bilgilendirdi. Toplantıda ayrıca Konak Belediyesi ve İZTO arasında eğitime destek protokolü imzalandı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve İZTO Başkanı Mahmut Özgener’in birlikte imza attığı protokol ile Konak Belediyesi’nce verilen kırtasiye destek kartlarının İZTO üyesi kırtasiyelerde de geçerli olması sağlandı. Toplantıda İZTO Meclis Üyelerinin sorularını da yanıtlayan Başkan Batur, “Bu kentin en önemli sıkıntılarından bir tanesi dönüşümün sağlanması gerekliliği. Bu sadece Konak içinde değil kentin tüm bölgelerinde geçerli ama yapı envanterinin en eski olduğu ilçe Konak. 30 Ekim’de deprem gerçeğini hepimizi yaşadık. Hep deprem gelecek dedik, bilim insanları uyarıyor. Ancak bizim yerel yönetimler olarak elimizi çabuk tutmamız lazım. Bizim bekleyecek zamanımız yok. Gültepe planlarımızı 1 senede bitirdik. Bütün parti gruplarını desteği ile geçirdik.  Biz bu kadar iyi niyetliyiz. 1 yılda 300 hektarlık ve 1,5 yılda da 200 hektarlık alanın planlamasını bitirdik. Bütün kamu kuruluşları ile görüşüyoruz. Artık bu bölgelerde değişim olacak, olması lazım. Yüzde 85 oranında vatandaş ‘bu bölgeler değişsin’ diyor” diye konuştu.

Özgener: Batur, çok başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un Konak’ta başarılı performansını devam ettirdiğini belirten İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, kürsüde yaptığı konuşmasında Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un Konak’ta da Narlıdere’de olduğu gibi başarılı bir yönetim gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Özgener, “Kentimizin merkezini oluşturan Konak ilçemiz, hepimizin işleri açısından bir kesişim noktası. Kemeraltı Çarşısı, Kızlarağası Hanı, Kadifekale, Agora, Saat Kulesi, Asansör gibi birçok kültürel mirasımızı barındıran, ticari ve sosyal anlamda kentimize yön veren sivil toplum kuruluşlarımızın merkezlerinin bulunduğu Konak’ta, 87 bin üyemizin 20 bin 17’si, yani yüzde 23’ü faaliyet gösteriyor. Meslek Komitesi Üyelerimizin bir kısmı yakın zamanda Sayın Başkan’ı ziyaret etti ve Konak’ın kentsel dönüşüm yoluyla yeniden yapılanması, inşaat ve emlak projeleri başta olmak üzere daha birçok konuda fikirlerini öğrenme fırsatı buldu. Sayın Başkanımız ve Sevgili Dostum Abdül Batur, Narlıdere’de görev yaptığı dönemde de çok başarılı projelere imza attı. Tecrübesi ile Konak’ta da gerek hizmet gerekse projeleriyle çok başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor” diye konuştu.

20 yılı aşkın belediyecilik tecrübesi kentsel dönüşüme yansıdı

Toplantıda konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kendisini İZTO Meclis Toplantısına davet eden İZTO Başkanı Mahmut Özgener ve meclis üyelerine teşekkürlerini iletti. Kentsel dönüşüm henüz konuşulmazken Narlıdere’de yerinde kentsel dönüşümü gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Batur, “Narlıdere, doğup büyüdüğüm yer. İnsanın doğup büyüdüğü yerde hizmet etmesi çok önemli bir deneyimdi. Belediyecilik tecrübesini İZBETON müdürü iken zaten çok iyi yaşadık. İZBETON’un 19 kişilik personelden 750 kişilik personele ulaşmasında emeğimizin geçtiğine inanıyorum. Bu deneyimle Narlıdere’de 20 yıllık görev sürecimiz oldu. Narlıdere’de böyle bir çalışmaya başlarken, Narlıdere’deki İzmir’ her çeperinde gördüğümüz önemli bir sıkıntı kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmaları yürüttük. Kentsel dönüşümün K’si bile orta yokken biz Narlıdere’de planlamaları yaptık.  Bugünkü kentsel dönüşümde yapılan uygulamaların temelidir. Kenti yeniledik. Bunu yaparken en önemli husus yerinde dönüşümdü. Rezerv alanlarımız olmasına rağmen yerinde dönüşüm ile dönüşümü yürüttük. Bugün Konak’ta mahallelere gittiğimizde referans olarak gösterdiğimiz alana orası” dedi.

Vatandaş kentsel dönüşüm istiyor

Yerel seçimler öncesinde alan çalışmalarında Konaklılardan en yoğun gelen isteğin kentsel dönüşüm olduğunu dile getiren Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Konak’ta kentsel dönüşüm yapılacak bölgelerdeki alanları dolaşırken vatandaşın bizden tek isteği vardı. Bu bölgeyi de Narlıdere gibi yapacak mısın, Narlıdere gibi burası değer kazanacak mı, diye sordular. Yapılan çalışmalarda önümüze çıkan kadınlar Gültepe bölgesinde aksamları çıkıp bir çay içeceğimiz bir yer bile yok diyordu. Konak’ta 30 senedir kimse bu işe elini sürmemiş. Biz de bu İşi nasıl yaparız anlayışı ile arkadaşlarımızla oturup çalıştık. Bu kentin en önemli sıkıntılarından bir tanesi dönüşümün sağlanması gerekliliği. Bu sadece Konak içinde değil kentin tüm bölgelerinde geçerli ama yapı envanterinin en eski olduğu ilçe Konak. 30 Ekim’de deprem gerçeğini hepimizi yaşadık. Hep deprem gelecek dedik, bilim insanları uyarıyor. Ancak bizim yerel yönetimler olarak elimizi çabuk tutmamız lazım. Bizim bekleyecek zamanımız yok. İnsanların bizden istediği şu, elimizdeki binaları güvenli olacak şekilde revize etmek.  Bunun önünü açmamız lazım. Biraz radikal oluyor ama yapılacak şey bu. Karşıyaka’dan Güzelyalı’ya kadar bir Çin Seddi var. Bunu ada bazlı da çözmek mümkün, yeni planlar da mümkün. Ancak uygulama ile ilgili çok sıkıntılarımız var. Gültepe planlarımızı 1 senede bitirdik. Bütün parti gruplarını desteği ile geçirdik.  Biz bu kadar iyi niyetliyiz. 1 yılda 300 hektarlık ve 1,5 yılda da 200 hektarlık alanın planlamasını bitirdik. Bütün kamu kuruluşları ile görüşüyoruz. Artık bu bölgelerde değişim olacak, olması lazım. Yüzde 85 oranında vatandaş ‘bu bölgeler değişsin’ diyor.”

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, K sınırlarıyla ilgili emsal artışı konusunu belediyenin kasım ayı meclisine taşıyacaklarını da ifade ettiği konuşmasında, “1 Kasım’dan itibaren K sınırları içerisindeki alanlarda parsel bazında yüzde 20 ada bazında yüzde 30 emsal artışını gündeme getireceğiz. Kentsel dönüşüm için bu gerekli” dedi.

İmzalar eğitime destek için atıldı

İZTO Meclis Toplantısında Konak Belediyesi ve İZTO arasında eğitim desek protokolü de imzalandı. Atılan imzalarla, Konak Belediyesi’nin ilçede ihtiyacı olan öğrencilerin eğitimine katkı sağlayan kırtasiye kartları, İZTO üyesi kırtasiyelerde de geçerli olması sağlandı. 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.