Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayram Telaşı Kemeraltı’nı Sardı

Kurban Bayramı öncesi bayram

Kurban Bayramı öncesi bayram alışverişlerinin uğrak adresi İzmir’in tarihi çarşısı Kemeraltı olmaya devam ederken, vatandaşlar bayram hazırlığı için tarihi çarşıda bayram hareketliliği yaşattı.

Arefe Günü Hareketliliği…

Kurban Bayramı öncesi arefe gününde  tarihi İzmir Kemeraltı Çarşısı’nda bayram alışverişi daha da hareketlendi. Vatandaşlar, bayram ziyaretlerine gelecekler için şeker ve çikolatalarını alırken, bayramlık kıyafet almayı da ihmal etmedi. Bazı esnaf bayram dolayısıyla hareketlilik yaşarken, kimileri de eski bayramların kalmadığını ve vatandaşların yaz mevsimi dolayısıyla bayramı fırsata çevirerek tatil beldelerine gitmesinden yakındı. Bir diğer Kemeraltı esnafı ise vatandaşların daha çok yaz mevsimi olması sebebiyle çikolata yerine şeker ve lokumu tercih ettiğini belirtirken fiyatların da makul olduğunu geçen bayramdaki fiyatlar ile ürünlerini sattıklarını   söyledi.

Çarşıda Fiyatlar Nasıl ?

Tarihi Kemeraltı çarşısını bayramlık kıyafet ve ayakkabı gibi ihtiyaçların ilk sırada olduğu bayram alışverişinde  tatile çıkmadan önce sezon sonu indiriminden de yararlanmak isteyenlerin tercih ettiği görüldü.’ “İğne atsan yere düşmez” tabirinin  gerçek gerçek olduğu çarşıda; penye tişörtlerin 14.90- 24.90 TL’den, erkek gömlekleri 45- 55 TL’den erkek pantolonları 50-80 TL’den, blue jean pantolonlar 30- 70 TL’den, elbiseler 25-140 TL’den, tunikler 50 TL’den satışa çıkarıldı. Kadınlar alışverişte en çok elbise ve kot pantolonu tercih etti. Abiye ayakkabılar 100 TL’den, sandaletler 15 TL’den tezgaha konurken şekerleme ve lokumlar 15’TL’ den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.  Son dönemde sıkıntılı günler yaşayan Kemeraltı esnafının bayramdan hareketliliğiden memnun olduğu gözlendi.