Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin acı günü

BBP Genel Başkanı Mustafa

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin acı günü. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin babası Ali İhsan Destici, 89 yaşında geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Acı haberin alınmasının ardından siyasiler başta olmak üzere sevenleri tarafından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici basşsağlığı mesajları yayınlandı.

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi’ndeki evinde fenalaşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin babası Ali İhsan Destici, 112 Acil Sağlık ekiplerince Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin babası, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Mustafa Destici Babası İçin Eskişehir’e Gitti

Emekli imam hatip Ali İhsan Destici’nin vefat haberini alan yakınları, hastanenin önüne gelmeye başladı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici babası ile ilgili acı haberi alır almaz Ankara’dan Eskişehir’e hareket etti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin babası Ali İhsan Destici’nin cenazesi hastaneden alınarak evine getirildi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici babası için cenazesi başında dua etti.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Meclis Eski Başkanı İsmet Yılmaz ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

Mustafa Desticinin Acı Günü

Cenaze namazı öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Genel Başkan Mustafa Destici babası Ali İhsan Destici’yi anlattı. Sadece babasını değil hocasını da kaybettiğini kaydeden Destici, “İlçemizde ve köyümüzde pek çok talebeleri vardı. Biz aynı zamanda hocamızı da kaybettik. Babam hayatını dümdüz, dosdoğru yaşamış bir insandı. Ben 5-6 yaşımdan itibaren hatırlıyorum. O yaşlarda tabii biraz daha böyle hayal meyal ama daha sonrasında berrak bir şekilde hatırlıyorum. 50 senesine şahitlik ettim. Elhamdülillah, hiçbir yanlışını görmedik. Hayatını inandığı gibi, emir olunduğu gibi, yüce Allah suresinde ’emir olunduğu gibi dosdoğru yaşayın’ diyor. Babamız da emir olunduğu gibi dosdoğru hayatını yaşadı. Buradaki bütün köylülerimizde, arkadaşları da, talebeleri de tanıyan herkes, onun şahididir” ifadelerini kullandı.

Mustafa Destici babası Ali İhsan Destici’nin hayatını Kur’an ahlakına göre yaşadığını ve bir iman erini kaybettiklerini belirterek, “Çok güzel bayramlar geçirdik. Çok güzel yazlar, kışlar geçirdik. Ben kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun. İyi, güzel bir insanı Kur’an ahlakıyla ahlaklanmaya çalışan bir insanı kaybettik. İyi bir Müslümanı kaybettik. Bir iman erini, hayatında olduğu gibi dosdoğru yaşayan bir iman erini kaybettik. Tabii buradaki hemşerilerimiz, güzel bir komşularını, iyi bir hemşerilerini kaybetti. Biz de babamızı kaybettik. Babamız bizim hayatımızda da hep örnek olmuştu. Güzel bir örnek olmuştu. Elhamdülillah hepimizi de sağlıklı bir şekilde, güzel bir şekilde yetiştirdi. Biz ona şükranlarımızı sunuyoruz. Teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Biz ondan razıydık. Babamızdan razıydık. Rabbim de razı olsun inşallah” diye konuştu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici basşsağlığı  mesajlarını kabul etti ve enaze namazı için Gecek Mahallesine gelen herkese teşekkürlerini iletti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici şunları söyledi:

“Buradan inşallah Hakk’a uğurlayacağız. Ben buraya kadar Türkiye’nin dört bir tarafından gelen bütün arkadaşlarımıza da bütün kardeşlerimize de akrabalarımıza da, hemşerilerimize de dava arkadaşlarımıza da, misafirlerimize de teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcımız, siyasi partilerimizin genel başkanları, bakanlarımız, milletvekillerimiz, sivil toplum örgütlerimizin temsilcileri, basınımızın, medyamızın kıymetli isimleri, Anadolu’dan her tarafından partili, partisiz binlerce, on binlerce arkadaşımız dünden beri bizi arıyor. Ben kendilerini de acımızı paylaştıkları için çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, Allah onlardan da razı olsun diyorum.”