Belediye Başkanları Birliği’nden Başkan Alıcık’a Büyük Onur

Belediye Başkanları Birliği’nden Başkan Alıcık’a Büyük Onur
Yayınlama: 06.03.2018
A+
A-

Başkan Alıcık’ın 2011 yılında hayata geçirdiği ‘Alzheimer Gündüz Bakımevi’ projesi, Belediye Başkanları Birliği tarafından ödüllendirildi.

NAZİLLİ BELEDİYE BAŞKANI HALUK ALICIK’IN 2011 YILINDA HAYATA GEÇİRDİĞİ ‘ALZHEİMER GÜNDÜZ BAKIMEVİ’ PROJESİ, BELEDİYE BAŞKANLARI BİRLİĞİ TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLDİ.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından 2011 yılında hayata geçirilen Alzheimer Gündüz Bakımevi projesi, Belediye Başkanları Birliği’nce ödüle layık görüldü.

Belediye Başkanları Birliği 1. Geleneksel Belediye Başkanları Ödülleri töreni, Ankara’daki MEB Şura Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yüzlerce davetlinin katıldığı törende 61 belediye başkanı ödüle layık görüldü

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Hüseyin Erer, “Şehirlerimiz hızla gelişiyor. Bunları gerçekleştiren en başta belediye başkanlarımızdır. Başkanlık biter, hesap verme bitmez. Başkanlarımızın aldığı üç kuruş maaş, düğünde takılan takıya yetmez. Belediye başkanları halka en yakın insanlardır. Bu yarışma Facebook üzerinde gerçekleştirildi ve tamamen halkımızın oylarıyla seçilmiştir. Burada en beğenilen belediye başkanı seçilmiştir” sözlerini kaydetti.

Gerçekleştirilen projeler kapsamında ‘Alzheimer Gündüz Bakımevi Projesi’ ile Jüri Özel ödülünü Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’ten alan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Alzheimer’ın sadece hasta üzerinde etkisi yoktur, hastanın yakınları ve bakıcılarının sosyal yaşamına da etkisi çok büyüktür. Bir Alzheimer hastasının aralıksız 24 saat ilgi, bakım ve kontrol altında olma zorunluluğu özellikle hane halkı olmak üzere yakınlarına ağır bir yük getirmektedir. Nazilli Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında Türkiye’de bir ilke imza atarak, Alzheimer Gündüz Bakım Merkezi’ni hayata geçirmiş, birçok yaşlı Alzheimer hastası vatandaşımızın ve ailelerinin sıkıntısına çare olmuştur. Hastalar hafta içi her gün sabah Belediye imkânları ile evden alınıp merkeze getirilmekte, yine aynı imkânlarla akşam evlerine bırakılmaktadırlar. Merkezde Alzheimer hastalarına sosyal rehabilitasyon uygulanırken hasta yakınlarına da danışmanlık hizmeti verilmektedir. Merkezden faydalanan Alzheimer hastaları ya da yakınlarından hiçbir ücret alınmamaktadır. Bu merkezde verilen tüm hizmetler ücretsiz yapıldığı gibi tüm giderler de Nazilli Belediyesi tarafından karşılanmaktadır” diyerek Belediye Başkanları Birliği’ne teşekkür etti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.