Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye Başkanları Menteşe’de Buluştu

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi ev sahipliğinde “Belediye Başkanları Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı” Menteşe’de gerçekleşti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün koordinesinde başlayan toplantıya Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş yaptı. Başkan Gümüş toplantının ana konusunun imar ve kaçak yapılaşmanın oluşturduğunu, toplantıda ayrıca su kanalizasyon ve arıtma, turizm, çevre, alt ve üst yapı çalışmaları ile ilgili bilgilendirme yapılacağını belirterek şu ifadelere yer verdi: 

KAÇAK YAPIYLA MÜCADELEYE DEVAM

 “Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’ün öncülüğünde CHP’li belediye başkanlarımızla son seçimlerden sonra her ilçede belli aralıklarla bir araya geliyor, çalışmalarımızı değerlendiriyoruz. Belediye olarak yaşadığımız sıkıntılarla ilgili mevzuat ve değişen yönetmeliklere yönelik toplantılar yapıyoruz. Bu günkü toplantımızın en önemli maddeleri imar ve kaçak yapı. İmar affı sonrası artan kaçak yapılarla mücadeleye ödün vermeden devam ediyoruz. Bakanlıktan üzerimizde bu konuda büyük baskı var. Şuan itibariyle 400 kaçak yapı tespit edilmiş durumda. Biz tüm baskılara rağmen mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz. Kaçak yapıyla sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz.”

BİZ BİR AİLEYİZ

Büyükşehir Belediyesi ile Muğla’nın bir aile olduğunu belirten Başkan Gümüş konuşmasını şöyle sürdürdü. “Çok zor dönemlerden geçtik, geçiyoruz.  Pandemi, orman yangınları ve ülkenin ekonomik durumu ile hepimiz birlikte mücadele ediyoruz. Bu zor süreçte, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak elimizden geldiği kadarıyla vatandaşımızın yanında olduk.  Üreticimizi, esnafımızı, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı bu süreç içerisinde yalnız bırakmadık.  Genel Başkanımızın talimatları ile karakış destek paketleri hazırladık. Kısıtlı bütçelerimiz ile hem belediyecilik yapmaya çalıştık, hem de sosyal belediyecilik gereği halkımızın yanında olduk. Bu zor günlerde bizim yetişemediğimiz yerlerde Osman Başkanımızın desteğini her zaman yanımızda hissettik.  Bu nokta da büyükşehir belediyemizin imkânlarıyla Muğla’mızın her ilçesinde yatırımlar devam etti, ediyor. Menteşe Belediyesi olarak biz de birçok yatırımda bulunduk. Kızıldağ Mesire Alanı tamamlandı. Yakında resmi açılışını yapacağız. Kötekli Gençlik Merkezimizin eksiklerini tamamladık. Onu da yine öğrenci kardeşlerimizle hep birlikte açılışını yapacağız. Menteşe Belediyesi olarak en uzak mahallelerimize kadar hizmet ulaştırmaya çalışıyoruz. Tabi bu süreçte bizler de Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte uyum için de çalışıyoruz. Bu anlamda Osman Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, ilçe belediye başkanlarımıza da çalışmalarında başarılar diliyorum.  Siz değerli basın mensubu arkadaşlarımıza da katılımlarınız için teşekkür ediyorum.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Muğla’nın 2021 yılında 5 milyar 931 milyon vergi ödediğini, buna karşın Muğla’ya 2021 yılı içerisinde 384 milyon 186 bin lira yatırım yapıldığına dikkat çeken Başkan Gürün; “2021 yılında Muğla 5 milyar 931 milyon lira vergi ödedi. En fazla vergi veren 18’inci kentiz. Fakat Muğla’ya 2021 yılında 384 milyon 186 bin lira yatırım yapıldı. Merkezi hükümetten yatırım alma konusunda ise 34’üncü sıradayız. Trabzon’da mesela bunun tam tersi. ‘Bu bir adaletsizlik.’ Muğla bunu hak etmiyor. Muğla ne veriyor, ne alıyor? lütfen inceleyin” diye konuştu.

BAKAN PROGRAMLARI GELMİYOR

Konuşmasında merkezi yönetimle yerel yönetimler arasındaki uyumsuzluğa da değinen Başkan Gürün, “Önceden bir bakan geldiği zaman programı tüm belediyelere bildirilirdi. Şimdi bu program gelmiyor. ‘Bakan geliyormuş’ diye kulaktan duyuyoruz. Büyükşehir belediye başkanı olarak benim programdan haberim yok. Eskiden bakan programları gelirdi. Artık program gelmiyor. Böyle olmamalı” dedi.

İMAR AFFI KONUSUNDA BAKANIN AÇIKLAMA YAPMASI GEREKİR

Kaçak yapılara ilişkin vatandaşta imar affı beklentisi olduğuna işaret eden Başkan Gürün “Muğla’da kaçak yapılaşma çok fazla arttı. İkinci imar affını bekleyenler var. Daha öncede dile getirdim. Çevre ve Şehircilik Bakanının acilen bu konuda bir açıklama yapması, ‘imar affı yok, kaçak inşaat yapmayın’ demesi gerekir” diye ifade etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi koordinesinde, Menteşe Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Belediye Başkanları Eğitim ve Değerlendirme” toplantısı basına kapalı olarak devam etti.