Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediye meclisinde onaylandı! Suya zam gelecek

İzmir’de 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren suya yüzde 18 zam yapılacak. Karar İzmir Büyükşehir Belediye Meclis’inden oy çokluğuyla kabul edildi.

İzmir’de 1 Ocak 2022

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi İZSU Genel Kurulu için toplandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleşen kurulda İZSU’nun 2022 bütçesi masaya yatırılırken, kentte suya yapılacak kademeli zam da oy çokluğuyla onaylandı. Buna göre İzmir’de 2022 suya yılının ilk ayında yüzde 18, ikinci altı ayından itibaren geçerli olmak üzere de yüzde 15 zam yapılacak.

YENİ TARİFE

Zamla birlikte kademe düzenlemesine de gidilirken, 1 Ocak itibariyle yeni tarifeye göre konutlarda 0-10 metreküp arası suyun metreküpü 7.56 liraya, 11-20 arası metreküp fiyatı 9 liraya çıkacak. 21 metreküp ve üzeri harcamada ise 16.84 liraya yükselecek.

SOYER’DEN ZAM AÇIKLAMASI

Başkan Soyer genel kurulda zamla ilgili yaptığı konuşmada, “Zamlar yıllık ortama yüzde 26.85’e geliyor. Meclis başkanları arkadaşlarımızdan rica ettik. İlçe belediyeleri katı atık bedellerini zamlamayacaklar. Biz bir yandan yüzde 15 zam yaparken bir yandan da bunu geri çekmiş olacağız. Bu nedenle çok da büyük bir zam oranı olmuyor” ifadelerini kullandı.