Belediyenin greyderleri ortadan kayboldu

Antalya merkezli bir şirket tarafından Denizli Buldan Belediyesi’ne biri hibe edilen bir diğeri de kiralanan greyderlerin ortada olmadığını ve kendilerine belirtilen sürede teslim edilmediğini öne süren şirket sahibi, konuyu yargıya taşıdı. 2 greyderin de bir anda ortadan kaybolduğunu söyleyen şirket sahibi greyderini geri istiyor.

Belediyenin greyderleri ortadan kayboldu
Yayınlama: 25.06.2019
A+
A-

Buldan’da yaşanan ve akıllara durgun veren olayda 2 greyder bir anda ortadan kayboldu. İddialara göre, merkezi Antalya’da olan şirket tarafından geçtiğimiz 31 Mart yerel seçimleri öncesi Buldan Belediyesi’ne bir greyder hibe edildi, bir başkası ise kiraya verildi. Greyderler tırlar ile şirketin Antalya’daki araç parkından Buldan ilçesine getirildi. Ardından greyderler belediyenin şirketleri bünyesinde kullanılmaya başlandı.

Greyderi kiraya veren şirketin sahibi Ahmet Yüksel, kira dönemi bitince belediyeden greyderi istediğini ancak kendisine dönüş yapılmadığını görünce durumu yargıya taşıdı. Yüksel tonlarca ağırlığındaki greyderlerin ortadan kaybolduğunu savunarak hukuk mücadelesi başlattı.

ANTALYA MERKEZLİ BİR ŞİRKET TARAFINDAN DENİZLİ BULDAN BELEDİYESİ’NE BİRİ HİBE EDİLEN BİR DİĞERİ DE KİRALANAN GREYDERLERİN ORTADA OLMADIĞINI VE KENDİLERİNE BELİRTİLEN SÜREDE TESLİM EDİLMEDİĞİNİ ÖNE SÜREN ŞİRKET SAHİBİ, KONUYU YARGIYA TAŞIDI. 2 GREYDERİN DE BİR ANDA ORTADAN KAYBOLDUĞUNU SÖYLEYEN ŞİRKET SAHİBİ GREYDERİNİ GERİ İSTİYOR. (AHMET YÜKSEL) (GÖKTEN CEYLAN – REFİK FİDAN/DENİZLİ-İHA)

“Belediye Başkanı Mustafa Şevik greyderi tarafımıza teslim etmedi”

Yüksel olayın sonrasında yaşananları ise İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı. Yüksel olaydan büyük bir şaşkınlık duyduklarını kaydederek, “Buldan Belediyesi’ne zorluk kış şartlarında yollarda hizmet versin diye bedelsiz olarak Antalya’daki şirket merkezimizden Buldan’a tır ile bir greyder sevk ettik. Greyderi dönemin Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve Fen İşleri Müdürü’ne teslim ettik. Bu greyder 31 Mart seçimlerinden sonra tarafımıza teslim edilecekti. Ancak Gülbay seçimi kaybedince yeni seçilen Belediye Başkanı Mustafa Şevik greyderi tarafımıza teslim etmedi. Bununla ilgili belediye resmi başvuru yapmamıza rağmen herhangi bir cevap alamadık. Bunun üzerine noter üzerinden ihtarname gönderdik. İhtara da bir cevap alamamamız üzerine Buldan Cumhuriyet Savcılığı’na konu ile ilgili suç duyurusunda bulunduk. Şu anda konu yargıda ve greyderimiz kayıp, ortada yok” diye konuştu.

“Greyderi önceki belediye başkanına verdiğimizden kişisel duygularına yenik düşmüştür”

Greyderlere ne olduğu konusunda da fikir yürüten ve Başkan Şevik’in olaya duygusal yaklaştığı için greyderlerin bir anda ortadan kaybolduğunu belirten Yüksel, şunları söyledi:
“Benim kişisel görüşüme göre mevcut Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik biz greyderi daha önceki belediye başkanına verdiğimiz için kişisel duygularına yenik düşmüştür greyderi bir yere kaldırıp ve saklamıştır. Küçük bir araç değil ki çalınsın, koskoca bir iş makinesinin çalınması imkansızdır. Greyder belediye tarafından bilmediğimiz bir yerde alıkonulmuştur. Maddi değeri 140-150 bin TL arasında.”

ANTALYA MERKEZLİ BİR ŞİRKET TARAFINDAN DENİZLİ BULDAN BELEDİYESİ’NE BİRİ HİBE EDİLEN BİR DİĞERİ DE KİRALANAN GREYDERLERİN ORTADA OLMADIĞINI VE KENDİLERİNE BELİRTİLEN SÜREDE TESLİM EDİLMEDİĞİNİ ÖNE SÜREN ŞİRKET SAHİBİ, KONUYU YARGIYA TAŞIDI. 2 GREYDERİN DE BİR ANDA ORTADAN KAYBOLDUĞUNU SÖYLEYEN ŞİRKET SAHİBİ GREYDERİNİ GERİ İSTİYOR. (GÖKTEN CEYLAN – REFİK FİDAN/DENİZLİ-İHA)

“Seçimden sonra bu greyderde kayboldu”

Buldan Belediyesi’ne hibe ettikleri greyderin de ortalarda olmadığını savunan ve bununda takipçisi olacaklarını aktaran Yüksel, “Bizim Buldan Belediyesi’ne ayrıca hibe ettiğimiz greyderi de eski belediye başkanı Mustafa Gülbay zamanında hibe etmiştik buna Alanyazı Meydanı’nda Türk bayrağı takılarak sergilenmişti bir hafta kadar. Ancak seçimden sonra bu greyderde kayboldu, bu greyderde şuanda ortada yok” dedi.

ANTALYA MERKEZLİ BİR ŞİRKET TARAFINDAN DENİZLİ BULDAN BELEDİYESİ’NE BİRİ HİBE EDİLEN BİR DİĞERİ DE KİRALANAN GREYDERLERİN ORTADA OLMADIĞINI VE KENDİLERİNE BELİRTİLEN SÜREDE TESLİM EDİLMEDİĞİNİ ÖNE SÜREN ŞİRKET SAHİBİ, KONUYU YARGIYA TAŞIDI. 2 GREYDERİN DE BİR ANDA ORTADAN KAYBOLDUĞUNU SÖYLEYEN ŞİRKET SAHİBİ GREYDERİNİ GERİ İSTİYOR. (GÖKTEN CEYLAN – REFİK FİDAN/DENİZLİ-İHA)

“Bu olay bizden önceki başkanı ilgilendiren bir konu”

Konu ile ilgili bilgisine başvurulan Buldan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mustak olayın kendileri ile ilgili olmadığını kaydederek, “Bu olay bizden önceki başkanı ilgilendiren bir konu bizi ilgilendiren bir konu değil. Bizim elimizde ne dozer ne de greyder var” dedi.

Olay üzerine Yüksel avukatları aracılığı ile savcılığa suç duyurusunda bulunurken, yargıya intikal eden olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.