Biçer Karaca: Hayır Deme Cesaretiniz Yoksa Kartvizitlerinize Saray Vekili Yazdırın!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, TBMM’de 2019 Bütçe Kanunu teklifi üzerine konuştu. CHP Grubu adına konuşan Biçer Karaca: “Biz, alınan her kararda, harcanacak her kuruşta, yapılacak her yatırımda, adaletli bütçe, hepimiz için bütçe, rant için değil halk için bütçe diyoruz.”

Biçer Karaca: Hayır Deme Cesaretiniz Yoksa Kartvizitlerinize Saray Vekili Yazdırın!
Yayınlama: 20.12.2018
A+
A-

Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca; 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün, Cumhuriyetin ilk yıllarında, hesaplarda 1 kuruş açığın ortaya çıkması üzerine, halkın 1 kuruşunun peşine düşmesini ve o 1 kuruşu buldurmasını örnek göstererek başladığı konuşmasında, bugün AKP’nin ülkeyi getirdiği durumu şu sözlerle özetledi: Milletin parasını har vurup harman savuranların hazırladığı bütçe adaletsizlik abidesi! Bırakın 1 kuruşun hesabını sormayı, trilyonları peşkeş çekmenin kitabına uydurulduğu ayarı kaçmış terazi!

Biçer Karaca, Anayasal bir denetleme kurumu olan Sayıştay’ın ortaya çıkardığı usulsüzlükler ve mevzuata aykırılıklara rağmen gerekli soruşturma ve yaptırım mekanizmalarının neden işletilmediğini sordu. Biçer Karaca’nın TBMM Genel Kurul konuşması sık sık alkışlarla kesildi.

İşte Biçer Karaca’nın bütçe konuşmasından kesitler:

HAKTAN, HUKUKTAN, ADALETTEN KAÇIYORSUNUZ!

‘Sayıştay’ın raporlarında, 2017 raporunda ortaya çıkan bu usulsüzlükler için bugüne kadar ne yaptınız? Soruşturma açtınız mı? Ne yaptığınızı ben size söyleyeyim. Siz bu yolsuzlukların hesabını, halkın emeğinin, alın terinin hesabını sormak yerine, gittiniz, bu yolsuzlukları, bu üçkağıdı ortaya koyan Sayıştay’ın yetkililerini görevden aldınız. Hesap vermekten kaçıyorsunuz, denetimden kaçıyorsunuz, cevap vermekten kaçıyorsunuz. Haktan hukuktan, adaletten kaçıyorsunuz’

ADALETİNİZ NEREDE?

Bir yanda, ayakkabı kutularında dolarlar, yatak odalarında para kasaları olan siyasi yakınlar, diğer yanda, borçları için intihar eden vatandaşlar; bir yanda “Sıfırlayayım mı babacığım?” diyen çocuklar, diğer yanda, okul pantolonunu alamadığı için babasını kaybeden gözü yaşlı çocuklar; bir yanda, vergi borcu silinen ve vatandaşa küfreden Cengiz Holdingler, bir yanda, cebinden icra emri çıkan, yaşamından vazgeçmiş insanlar. Soruyorum: Adaletiniz nerede?

VİCDANLARINIZI SARAYA REHİN VERMEYİNİZ!

“Hiç kimse korkudan konuşamıyor. Doğruları söyleyenler apar topar derdest ediliyor. Tarlalar ekilemez, fabrikaların bacaları tütmez hale gelmiş. Her 100 üniversite öğrencisinden 7’si işsiz. Bu bütçede gençlerin öğrenim kredisine yüzde 4 zam, Saraydaki Zat’ın maaşına yüzde 26 zam vicdanlarımızı sızlatıyor. 20 milyondan fazla, açlık sınırının altında bir gelir ile yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımız varken, sarayın şatafatına, miktarı belli olmayan örtülü ödeneklere milyonlar ayrılan bu bütçe bizim vicdanımızı sızlatıyor. Yetkilerinizi saraya devrettiniz, en azından vicdanlarınızı Saray’a rehin vermeyiniz.

SİZ 81 MİLYONUN VEKİLİSİNİZ!

Siz, evet seçilene kadar Saray’ın milletvekili adayı olabilirsiniz ancak unutmayın ki seçildiğiniz andan itibaren 81 milyonun milletvekilisiniz. Sizler kurşun asker değilsiniz. Bir sonraki seçimi değil, sarayın çıkarlarını değil gelecek nesli düşünerek bu bütçeye hayır deyin! Cesaretiniz yoksa kartvizitlerinizdeki milletvekili unvanını silin SARAYVEKİLİ yazdırın.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.