Biçer Karaca: Sarayköy Belediyesi’ni 10 Milyon TL Borçlandırdılar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Millletvekili Gülizar Biçer Karaca, Sarayköy Belediyesi önünde CHP Sarayköy Belediye Başkan Adayı Cengiz Demirci, CHP’li belediye meclis üyeleri ve vatandaşlarla birlikte basın açıklaması yaptı.

Biçer Karaca: Sarayköy Belediyesi’ni 10 Milyon TL Borçlandırdılar
Yayınlama: 01.03.2019
A+
A-



Sarayköy’ün AK Partili Belediye Başkanı tarafından 25,5 milyon liralık Belediye taşınmazlarının satıldığına, halkın parasının hesabının verilemediğine dikkat çeken Gülizar Biçer Karaca, Sarayköy Belediyesi’nin 10 milyon TL borçlandırıldığı yetmiyormuş gibi Ak Partili belediye Başkanının Belediye Meclisi’nden 2,6 Milyon TL’lik yeniden borçlanma yetkisi istemesine sert tepki gösterdi.

SARAYKÖYLÜ’NÜN ALINTERİ OLAN 25,5 MİLYON TL’LİK TAŞINMAZLARI SATTILAR!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP olarak 1 Nisan 2014 ‘ten 2018 yılı sonuna kadar satılmış olan Sarayköy Belediyesi arazileri ve taşınmazları konusunda bilgilendirmek için toplandıklarını söyledi. Denizli Milletvekili Biçer Karaca “Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis üyelerimiz, sizlerin ödedikleri vergilerin, Sarayköy Belediyesinin ve halkının olan taşınmazların akıbetini araştırmak ve haklarınızı korumakla sorumludur. Bu sorumluluk gereğince, Belediyeye vermiş oldukları yazılı önergeyle; Belediye Başkanı tarafından Sarayköylülere ait taşınmazların satışından 25,5 milyon civarında satıştan gelir elde edildiğini tespit ettik. Sarayköy halkının hakkı olan 112 taşınmaz satılmış ve elde edilen gelirlerin nereye harcandığına cevap verilememiştir. Vatandaşın hakkının nasıl harcandığı kapalı kutudur.” dedi.

SARAYKÖY BELEDİYESİNİ 10 MİLYON TL BORÇLANDIRDILAR!

CHP’li Sarayköy Belediye Meclis üyeleri tarafından Belediyenin borcunun ne olduğu hakkında verilen soru önergesine yazılı cevap vermek yerine 10 milyon TL civarında borcu olduğu cevabının sözlü olarak verildiğini ifade eden Biçer Karaca, “5 yıldan beri Sarayköy’ü yöneten, Sarayköy’ü toza, çamura teslim eden, kullanma ve içme suyunu Sarayköy’den esirgeyen AK Parti anlayışının, taşınmazlardan elde ettikleri 25.5 milyon TL’nin nereye harcandığını Sarayköy halkı bilmek istiyor, Sarayköy halkı bunun hesabını sormak istiyor.” diye konuştu.

2 MİLYON 650 BİN TL DAHA BORÇLANDIRMA YETKİSİ İSTİYORLAR

1 Martta toplanacak Sarayköy Belediye Meclisi’nde Sarayköy Belediye Başkanı yaklaşık 2 milyon 650 bin TL civarında daha borçlanmak için yetki istemektedir. 31 Mart’ta gereken cevabı halk sandıkta verecek. Uzun yıllar boyunca Sarayköy Belediyesi’nin tapulu taşınmazları satılmamış, değerlendirilmeye çalışılmıştı. Ancak AK Partili Belediye Başkanı 5 yılda Sarayköy halkının malı olan taşınmazları elden çıkardı.

HALKIN ALINTERİNİ KİMLERE NASIL HARCADINIZ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Özbaş’a Sarayköy’ün alınterini, vatandaşın hakkını neden sattınız? 25 buçuk milyon TL nerede? Bu taşınmazlar kimlere, nerede, ne şekilde harcandı?

31 MART’TA HALK CEVABI VERECEK

“Ak partinin yandaşı olan firmalara ciddi satışlar yapıldığı belgelerde yer almaktadır.” diyen Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “AK Parti reklamlarında Sarayköy yeniden kazanacak diye vaatte bulunuyor. 5 yıldır Sarayköy kaybetti siz kazandınız! 31 Martta Sarayköy’e, halka kazandıracak yerel yönetim anlayışıyla CHP gelecek ve bunların hepsinin hesabını tek tek soracak!” dedi.



Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.