Bir apartman daha karantina altına alındı.. Maske takmak o caddelerde zorunlu hale getirildi!

Manisa Valiliği, Yunusemre ilçesi Yeni Mahalle’de bir apartmanın 14 gün süreyle karantinaya alındığını duyurdu. Valilik ayrıca il genelinde maske takılmaso zorunlu hal getirilen cadde ve sokakları da açıkladı.

Bir apartman daha karantina altına alındı.. Maske takmak o caddelerde zorunlu hale getirildi!
Yayınlama: 15.05.2020
A+
A-

Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada,

“İlimiz Yunusemre ilçesi Yeni Mahalle 4748 Sokak No: 40 adresinde bulunan apartman, 14 Mayıs 2020 saat 24:00’den, 14 Mayıs 2020 tarihine kadar 14 gün süresince; korona virüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 2020/40 sayılı kararı ile karantina altına alınmıştır” denildi.

Bu cadde ve sokaklarda maske zorunlu

Manisa Valiliği, ayrıca koronavirüs tedbirleri kapsamında maske takılması zorunlu bulvar ve caddeleri de duyurdu.

Manisa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Korona virüs salgınının yayılım hızı göz önüne alındığında; ülke geneli için bugüne kadar alınan tedbirlere ilave olarak yeni tedbirlerin alınması

ve ilimiz için ek tedbirlerin planlanması/uygulanması gerektiği değerlendirildiğinden Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddesi kapsamında aşağıdaki ek tedbirlerin alınması gerekmiştir. Virüsün yayılmasının engellenmesi açısından vatandaşın yoğun olarak kullandığı, Manisa Şehzadeler ve Yunusemre Kaymakamlıklarının sorumluluk alanlarında bulunan Seyfettin Bey Caddesi, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı, 8 Eylül Caddesi, İbrahim Gökçen Bulvarı, İzmir Caddesi, Kumludere Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Dr. Sadık Ahmet caddesi ile Atatürk Bulvarında bulunan vatandaşlarımızın maskesiz gezmesi yasaklanmıştır. Kaymakamlıklarımızca da gerekirse İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla bulvar, cadde ve sokaklarda da, yazılı tedbirlere benzer tedbirlerin almasının uygun olacağına karar verilmiştir. Yukarıda alınan kararın kolluk kuvveti marifeti ile denetlenerek yazılı kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunun 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacaktır”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.