Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bir Ayda İkinci Şangay Heyeti İZTO’da

İzmir Ticaret Odası Şanghay

İzmir Ticaret Odası Şanghay Ticaret ve Sanayi Federasyonu Heyeti Toplantısı’na ev sahipliği yaptı.  Bir ay içerisinde ikinci kez Şangay’dan bir heyetin ağırlandığı toplantıya İzmir Ticaret Odası Genel sekreteri Prof. Dr. Mustafa Tanyeri başkanlık yaptı.

 

Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Zengxian Liu ve Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Ticaret Konsolosu Lui Weiguo’nunda katılığı toplantıda İzmir ve Şangay heyeti  üyeleri birbirlerini tanırken yatırım alanları konusunda fikir alışverişinde bulundular. Aynı zamanda heyete toplantı öncesinde İzmir tanıtım filmi izletildi. .

Tanyeri : ” Çin İle İlişkilere Çok Önem Veriyoruz”

İzmir Ticaret Odası Şanghay Ticaret ve Sanayi Federasyonu Heyeti toplantısı açılış konuşmasını yapan İzmir Ticaret Odası Genel sekreteri Prof. Dr. Mustafa Tanyeri, Şangay’dan bir ayda ikinci kez bir heyeti ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederken; “Burada dost ülkeden gelen misafirlerimiz görmek bizim için mutluluk verici. Ticaret odası ve izmir olarak Çin ile ilişkilere çok önem veriyoruz. İpek yolundan dolayı ticari ilişkilerimiz kötü bir geçmişe sahip. Bu yolun doğu ve batısındayız .Bir yol bir kuşak projesi ile  Tarihi ipek yolu çin hükümeti tarafından başlatılan yeni yolla başlattı. Bu çok güzel.   Odamızın Çin’den 5 oda ile iş anlaşması var. Ayrıca Çin’in izmirde başkonsolosluk düzeyinde temsil edilmesini çok güzel buluyoruz ve onur duyuyoruz. Odamızdan üç görevlimiz bu programlara katılıyor. Hatta bir arkadaşımız şu an Pekin’de eğitim programında. İki ülke arasındaki ticaret potansiyeli çok büyük.   İlişkilerimiz turizm alanında da gelişme göstermektedir. Türkiye’de ağırladığımız çinli turist sayısı. İzmir ülkenin ekonomik açıdan üçüncü büyük kenti. Aynı zamanda en büyük ihracat limanlarından bir tanesi kuruvaziyer turizminin de merkezlerinde. İzmirde 13 tane organize sanayi bir serbest ve 4 tane teknoloji geliştirme bölgesi var. 9 üniversitemiz var. Bizde İzmir Ekonomi üniversitesi kurduk. 10 bin öğrencimiz var eğitim dili de ingiklizce ikinci yabancı dilde çince ve öğrencilerimiz de Çinceye çok ilgililer. Gelecekte de yoğun ve yakın iş ilişkilerimiz artarak devam edecektir diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.


Chen Chang :” Türkler ve Çinli’lerin  Çok Samimi Olması İçin  Çalışıyoruz”

Şangay Sanayi ve Ticaret Federasyonu  Başkan Yardımcısı Chen Chang, İzmir için hissettiklerimiz çok samimi ve yakın düşüncelerdir derken  “Çin’deki serbest bölge geliştirildikten sonra Şangay’ın dünyaya açılan yüzü haline geldi. Planlanan etkinlikler gerçekleştikten sonra daha fazla gelişeceğimize inanıyoruz.  İş birliklerimizi İzmir’de gerçekleştirmek en büyük hayalimiz. Türk insanları ile Çin insanlarının hem kültürel hem de ticari anlamda hep ilişkileri oldu. Çünkü uzun yıllardır bir tarihi geçmişimiz var. Sizin dil ve iletişim yapınız da bize benzeyen çok şey var. Türkler ile Çinlilerin çok samimi olması için uğraşıyoruz. Biz odamız olarak tüm dünya ile ticareti ve kendi ticaretimizi geliştirmek için çalışıyoruz. Ülkemiz adına tüm Dünya ile elimizden gelen çalışmaları yapmaya çalışıyoruz. Çin gözünde Türkiye Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan coğrafi olarak Da dünyada çok önemli olan bir yere sahip. Bir kuşak bir yol projemizde türkiye kilit noktada. Bugün İzmir Ticaret Odası olarak bizi ağırladığınız için son derece memnunuz. Şangay ve İzmir’in gelişimini benzer görüyoruz. Konsolosumuz ile de bu konu hakkında konuştuk. Şangay şu an ekonomik ve ticari olarak; Çin’in en büyük ticari ve sanayi şehri. Şu an Dünya’ya ile olan işbirliği sözleşmelerinin en yoğun olduğu şehir Şangay. Ticaretin en yoğun ve gelişmekte olduğu şehirde Şangay. Bize göre Şangay İzmir ile iş birliği artarsa bu Türkiye ve Çin için çok olumlu olur. Şangay dünyanın ticaret ve bilim merkezi olma yolunda da ilerliyor. Türk iş adamlarının da Çin’de yatırım yapmasını istiyoruz. Bu yıl kasım ayında iş adamları ile görüşme yapmayı planlıyoruz.

‘Çin hükümeti de buna çok önem veriyor’

136 ülke davet edeceğiz bu toplantıya biri de Türkiye olacak davetliler arasında. İzmir Ticaret Odasını da aramızda görmekten onur duyarız.  Şangay Ticaret ve Sanayi Federasyonu olarak, kimya ve sağlık alanında hizmet vermek istiyoruz ve sizinle bu alanda iş birliği yapmayı da istiyoruz. Bir kuşak bir yol projesi bizim için son derece önemlidir. Sizlerle çok derin ve uzun soluklu bir iş birliği sağlamak istiyoruz. Ticaret hacmi büyük potansiyel taşıyor ve bunu değerlendirmek istiyoruz.” dedi .