Bornova Belediyesi’nde Çölyak ve PKU’lu Hastalara Özel Hizmet

Bornova Belediyesi’nde Çölyak ve PKU’lu Hastalara Özel Hizmet
Yayınlama: 28.05.2018
A+
A-

Bornova Belediyesi, hayata geçirdiği özel projelerle her kesimden vatandaşa hizmet veriyor. Kentin dört bir yanında Bornovalıların keyifle zaman geçirebileceği mekanlar yaratan Belediye’nin Çölyak Hastaları ve PKU’lu (Fenilketonüri) çocukların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla hizmete açtığı Diyet Kafe’de büyük ilgi görüyor.  Dramalılar Köşkü’nün bahçesinde bulunan kafeye diyetlerine uygun ürün bulmakta zorlanan hastalar yoğun ilgi gösteriyor.

 

Türkiye’ye örnek olan sosyal projelere imza atan Bornova Belediyesi, dezavantajlı  vatandaşlar için de bir çok proje hayata geçiriyor. Down Senromlu çocukların çalıştığı “+1 Down Kafe”, Engelsiz Yaşam Merkezi içinde bulunan “Engelsiz Kafe” nin yanında Çölyak hastaları ve PKU’lu (Fenilketonüri) çocuklar için de “Diyet Kafe” ile hizmet veriyor.  Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi içindeki Diyet Kafe çölyak ve fenilketonürili bireylerin diyetlerine uygun ürünlerin bulunduğu bir mekan olarak çalışıyor.

Glutensiz ürünlerin satışının yapıldığı kafede düşük protenli kurabiye, pizza, salata ve pasta gibi ürünlerde bulunuyor. Ayrıca içerisinde çocuk oyun alanı da bulunan kafe çocuklar için düzenlenen farklı etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Yeni yıl partisi ve doğum günü partileri de düzenlenirken, özel bireyler diyetlerine uygun ürünleri rahatça yiyebiliyor.

Çölyak ve PKU hastaları özel diyetleri dışında hiçbir şey tüketemediklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Onlara hizmet verecek yerler ne yazık ki yok. Biz de bu açığı kapatıyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.