Bornova’da 48 saatte sonuç dönemi

Bornova Belediyesi, vatandaştan gelen talepleri tek noktada toplayıp takip ederek 48 saat içinde çözümü gerçekleştirecek ya da çözüm sürecini oluşturarak bilgi vereceği bir sisteme geçiyor. Belediye Binasının bitişinde satın alınan banka binasında hizmet verecek sistemin Nisan ayında hayata geçmesi hedefleniyor.

Bornova’da 48 saatte sonuç dönemi
Yayınlama: 25.01.2021
A+
A-

2020 boyunca Bornovalılardan 36 bin 500 talep ya da sorun iletildiğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bornovalılar 10 bin 500 kez belediyemize gelerek sorunlarını aktarırken, 21 bin kez de telefon, whatsapp hattı gibi alanları kullanmış. Sosyal medya gibi araçları kullanarak da 5 bine yakın sorun ya da beklentilerini bizlere ulaştırdı. Gelen sorunların yaklaşık yüzde 69’u birkaç gün içinde sonuçlandırılırken yüzde 19’luk bir kısmı ise anında yapılamayacak işler olduğu için planlamasürecine alındı.Taleplerin yüzde 10’luk bölümü İzmirgaz, Büyükşehir belediyesi, Tedaş gibi farklı kurumların yetki alanında bulunuyorken, yaklaşık yüzde 2’lük kısım ise ilgili mevzuata ya da planlamalara uygun olmadığı için uygun bulunmadı ya da sonuçlanmadı” dedi.

Tek merkezden takip

Yeni sistemle iletişim ağının güçleneceğini ve tek merkeze toplanacağını ifade eden Başkan İduğ, “Bu bir iletişim merkezi olacak. İletilen talep ya da sorunla ilgili çözüm ya da çözüm süreci başvurunun ardından ilk 48 saatte ilgili birimlerce oluşturulacak. İletişim ekibimiz gelen talebin takibini yapacak,  düzenli olarak Bornovalıya bilgi verecek. Amacımız süreçleri şeffaflaştırmak ve Bornovalının beklentilerini hızla karşılamak. Bu sistem bir yanıyla Bornova’nın beklenti ve ihtiyaç haritasını çıkartırken, bizim de iş süreçlerimizi kontrol etmekte, iyileştirilmeye ihtiyaç duyan alanları düzenlemede çok faydalı olacak” diye konuştu.

Saha ekibi de olacak

Ayrıca özel saha ekipleri oluşturularak Bornova içinde sürekli çalışma yapılacağını söyleyen Başkan İduğ, “Bu ekipler ellerinde tabletlerle sürekli vatandaşın nabzını tutacak. Parklara, merkezi noktalar gidecek Belediyeden beklentileri dinleyecek. Eğer bir talep gelirse anında sisteme girerek süreci başlatacak. Çağımız iletişim çağı, bizim de amacımız her an, her dakika Bornovalıyla el ele olmak” dedi

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.