Bornova’da 8 Mart Etkinlikleri Özel Bir Söyleşi İle Başladı

Bornova’da 8 Mart Etkinlikleri Özel Bir Söyleşi İle Başladı
Yayınlama: 06.03.2018
A+
A-

Bornova Belediyesi’nin 8 Mart haftası boyunca sürecek Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri, özel bir söyleşi ile başladı. Küresel Denge Derneği Başkanı, Çevre ve Siyaset Bilimci Nuran Talu,  “İklim Değişikliği ve Kadın” başlıklı söyleşide, kadınların tüm dünyayı ilgilendiren iklim değişikliği sorunu ve çözümü konusunda daha etkin olmaları gerektiğini anlattı.

Çevre ve Siyaset Bilimci Küresel Denge Derneği Başkanı Nuran Talu, Bornovalı kadınlardan iklim değişikliği ile mücadelede etkin olmalarını istedi.

Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen söyleşide bir sunum yapan Çevre ve Siyaset Bilimci  Küresel Denge Derneği Başkanı Nuran Talu, iklim değişikliğinin sadece erkeklerin sorunu olmadığını ancak bu sorunla mücadelede kadınların hep dışarıda tutulduğunu vurgulayarak, “Bu konuda en çok mağdur olan kadın ama mücadele konusunda söz hakkı ve karar verme yetkisi yok” dedi.

“Uluslararası iklim heyetlerinde ya da iklim üst makamlarının yönetiminde kaç kadın var? İklim karar kurullarına kadın sivil toplum kuruluşlarının çağrıldığını duydunuz mu? Artvinli Hacer Teyze’nin; ’Ekoloji Direnci’ çığlığının aslında apaçık; ‘İklime dayanıklı Artvin istiyoruz’ olduğunu düşündünüz mü? Çok çocuk doğururken gelecekte bu çocuklar sağlıklı beslenecek mi? Memleketinden göç etmek zorunda kalacak mı?” diye soran Talu, kadınlardan çok geç olmadan harekete geçmelerini istedi.

Bornova Belediyesi’nin Yeşil Düşünce Derneği ile birlikte yürüttüğü Yeşil İklim projesini de anlatan Nuran Talu, projeye İzmir’den başlama nedenlerinin; İzmirli kadınların duyarlılıklarının yüksek olması ve İzmir’in İklim Değişikliği’nin etkileri konusunda önemli riskler taşıdığını söyledi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.