Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bornova’da Huzurevinde Bocce Turnuvası

İzmir’de Ulusal Yaşlı  Saygı

İzmir’de Ulusal Yaşlı  Saygı Haftası kapsamında etkinlikler devam ediyor. Bornova Nevvar- Salih İşgören Huzurevi’nde “Bocce Turnuvası” düzenlendi.

Turnuva’ya Buca, Foça, Narlıdere, Bornova, Karşıyaka Zübeyde Hanım Huzurevi ve Nebahat Dolman Aktif Yaşam Merkezi katıldı. Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan ve Nevvar-Salih İşgören vakfı bu etkinlikte yaşlıları yalnız bırakmadılar. Etkinlikte Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan ve Bornova Nevvar- Salih İşgören Huzurevi Müdürü Başar Nacır huzurevi sakinleri ile “Bocce Oyunu” oynadı.

Sağlıklı yaşlanma ve fiziksel aktivitenin ileri yaşlarda önemli olduğuna değinen Bornova Nevvar- Salih İşgören Huzurevi Müdürü Başar Nacır şöyle konuştu: ” Bocce 9000 yıllık bir spor. Bocce temassız bir spor olduğu için 65 yaş üstü yaşlılarımıza uygun bir oyun, centilmen bir oyun. Ve Dünya Sağlık Örgütü’nün Sağlıklı Yaşlanma konsepti içerisindeki fiziksel aktiviteyi artırma adına çok yararlı bir oyun. Bizde bu oyunun ne kadar yararlı olduğuna dair bilimsel çalışmayı ilk bizler yaptık. 10. Geriatri Sempozyumuna sunduk. Bireysel temelli bilgi üreterek bocce’yi yaşlılarımızla buluşturmaya devam edeceğiz.

Etkinlik turnuvanın ardından madalya töreni ile ardından huzurevi sakinlerine ikramla sona erdi.