Bornova’da Kutsal Temizlik

Bornova’da Kutsal Temizlik
Yayınlama: 21.05.2018
A+
A-

Tüm yıl boyunca ilçedeki kutsal mekanlarda temizlik hizmeti veren Bornova Belediyesi, Ramazan Ayı’nda bu çalışmalarını yoğunlaştırdı. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler camileri baştan aşağı temizliyor. 

İlçedeki tüm kutsal mekanları düzenli aralıklarla temizleyen Bornova Belediyesi, Ramazan Ayı’nın başlamasıyla birlikte temizlik çalışmalarına hız verdi. Sınırları içinde bulunan 106 cami, 2 Cemevi ve 1 Kilise’de aylık periyotlar halinde yapılan çalışmalar sayesinde vatandaşlar hijyenik bir ortamda ibadet etmenin huzurunu yaşarken, Ramazan Ayı dolayısıyla da camilerdeki temizlik ekiplerinin sayısı artırıldı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı dörder kişilik 2 ekip günde 6 caminin temizliğini tamamlıyor. Özellikle vatandaşların ibadetlerini yaparken alınlarını koyduğu halıların temizliğine büyük önem veriliyor. Halı yıkama makinesiyle hijyenik bir ortam sağlanıyor. Bunun yanında pencere ile sütunların temizliği, merdivenlerin ve ayakkabılıkların temizliği de büyük bir titizlikle yapılıyor.

İbadet yerlerinin ortak kullanım alanları olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Vatandaşlarımızın ibadetlerini huzur içinde ve hijyenik bir ortamda yapmaları için ekiplerimiz büyük bir titizlikle çalışıyor. Kutsal Ramazan Ayı’nda bu hizmetimize daha da ağırlık veriyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.