Bornova’da Uçurtmalar 23 Nisan Rüzgarıyla Uçtu

Bornova’da Uçurtmalar 23 Nisan Rüzgarıyla Uçtu

Bornova Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği geleneksel Uçurtma Şenliği bu yıl da Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda binlerce İzmirliyi buluşturdu. Bornova Belediyesi’nin ücretsiz 5 bin ay yıldızlı uçurtma dağıttığı etkinlikte gökyüzü rengarenk oldu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, çocukların 23 Nisan Bayramı’nı kutlayarak, “Atatürkümüzü unutturmayacağız, onu sonsuza kadar yaşatacağız” dedi.

Bornova Belediyesi’nin Uçurtma Şenliği Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda binlirce İzmirliyi buluşturdu.

Bornova Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Uçurtma Şenliği, İzmirlileri buluşturdu. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki etkinliğe İzmir’in her yerinden binlerce vatandaş katıldı. Çocuklar, hem aileleriyle piknik havasında eğlenceli bir gün geçirdi hem de Bornova Belediyesi’nin ücretsiz olarak dağıttığı ay yıldızlı uçurtmaları gökyüzünde dalgalandırmanın mutluluğunu yaşadı.

5 bin uçurtma gökleri süsledi

Müzik ve dans gösterileriyle renklenen Uçurtma Şenliği’nde Bornova Belediyesi 5 bin ay yıldızlı uçurtmayı ücretsiz olarak vatandaşlara dağıttı. İkram aracından meşrubat ve çay servisi yapılırken, patlamış mısır ve pamuk şeker de çocuklara ücretsiz olarak sunuldu. Sahneden gün boyunca şarkılar çalındı. Zumba ve hip-hop gösterileri ilgiyle izlendi. Bando ekibi de hem sahneden hem de vatandaşların arasından çaldığı şarkılarla coşkuyu artırdı. Çocuklar kendileri için özel olarak kurulan şişme oyun alanlarında oynadı. Çekilişle şanslı dört kişiye bisiklet hediye edildi. Bu yıl Şenliği özel uçurtmalar da renklendirdi. Bornova Bizim Evimiz yazılı pankartlar da uçurtmalarla birlikte gökyüzünde dalgalandı.

23 Nisan kutlamalarına davet

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, gösterilerin yapıldığı sahneye çıkarak alanı dolduran vatandaşların 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. “23 Nisan’a, 29 Ekim’e 19 Mayıs’a 30 Ağustos’a hepbirlikte sahip çıkacağız” diyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Birlikte milli bayramlarımızı kutlayıp dayanışma içinde olacağız. Atatürk’ü unutturmayacağız, onu sonsuza kadar yaşatacağız” dedi. Başkan Olgun Atila, 22 Nisan Pazar günü Çamdibi’nde yapılacak 23 Nisan kutlamasına ve 23 Nisan günü Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na yapılacak yürüyüşe ve ardından gerçekleşecek ‘Kıraç ve Çocuk Kalbim Seni Söyler Korosu’ ile ‘Zülfü Livaneli Korosu’ Konseri’ne herkesi davet etti.

Yayınlama: 16.04.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.