Bornova’dan Asfalt hamlesi

Bornova Belediyesi, ilçedeki yol kalitesini arttırmak amacıyla beton santralinin ardından asfalt üretim tesisi de kuruyor. Fen İşleri Şantiyesi içine kurulacak olan tesis ile yılda 100 bin ton asfalt üretip sermeyi hedeflediklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bornova’da yol sorunun kökten çözeceğiz. Üretim ve serim işini belediye bünyesinde yaptığımız için yapılacak yatırım birkaç yıl içinde maliyetini karşılayacak, Bornova’da yaşam ve seyahat konforunu arttıracağız” dedi.

Bornova’dan Asfalt hamlesi
Yayınlama: 23.01.2021
A+
A-

Bornova’nın en önemli sorunlarından birinin de yol kalitesi olduğunu ifade eden Başkan İduğ, “Mevcut durumda Bornova genelinde asfalt yenileme maliyeti bütçe imkanlarının çok üstündeydi. Arkadaşlarla detaylı bir çalışma yaptık, diğer belediyeleri inceleyince kaynağı içinde bir proje ortaya çıktı. Önümüzdeki günlerde üretim tesisinin temelini atarak bu yıl içinde kendi ürettiğimiz asfaltı Bornova yollarına dökmeye başlayacağız. Böylece tüm yollar ve kaldırımlar  daha uygun bir maliyetle birkaç yıl içinde yenilenecek” dedi.

7 kat artacak

Bornova Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi’ndeki Beton Santrali’nin yanında 2.300 metrekarelik alana kurulacak tesiste 14 personelin görev yapacağını ve saatte 160 ton asfalt üretileceğini söyleyen Başkan İduğ, “Geçtiğimiz yıl, bu alana eğildiğimiz halde, ancak 14 bin 500 ton asfalt dökebildik. Bu hızla Bornova’yı yenilemek mümkün değil. Tesisimiz ile bu miktarı yaklaşık 7 kat arttırarak yılda 100 bin tona çıkartmayı hedefliyoruz. Hedefimiz üç yıl içinde ilçedeki tüm yolları yenilemek ve başta yeni imar alanları olmak üzere çağdaş bir kente yakışacak yollar yapmak” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.