Bunu yapan insan olamaz! Kulaklarını kestiler, gözlerini oydular

Denizli’de bir sokak köpeği yol kenarında kulakları kesilip, gözlerine zarar verilerek telef edilmiş halde bulundu. Dehşete düşüren olayın ardından hayvanseverler tarafından suç duyurusunda bulunulacak.

Bunu yapan insan olamaz! Kulaklarını kestiler, gözlerini oydular
Yayınlama: 06.01.2020
A+
A-

Olay, Denizli-Uşak karayolu üzerinde meydana geldi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Gönüllü Görevlisi Hasan Müştak Tavas (73) Çivril-Çal ilçe yol ayrımında telef edilmiş bir sokak köpeği gördü. Daha sonra köpeği cep telefonu ile kayıt altına alan Tavas, hayvanın kulaklarının kesildiğini ve gözlerine zarar verildiğini tespit etti. Köpeğin bu şekilde telef edildiğini öne süren Tavas, ardından köpeğin leşinin kaldırılması için belediye görevlileri ile irtibata geçti.

Yaşanan dehşet verici olayın ardından açıklamalarda bulunan Tavas, olayı yargıya taşıyacağını kaydederek, “Çal – Çivril yol ayrımına gittiğimde, o bölgedeki doğa ve bırakılmış hayvanlara yiyecek bırakıyorum birçok zaman, yol kenarında bu köpeği gördüm. Kulakları kesilmiş dişi bir köpekti bu, biraz daha yakın incelediğimde sanki gözlerinin de oyulmuş gibi olduğunu gördüm yani, gözleri de rahatsızdı, rahatsız olduğunu tespit ettim. Tabi ki çok üzüldüm, yani bunu yapan dedim ‘insan veya insan olamaz yani’ bunu yapan dedim ‘bir vahşet’ sonuçta. Maalesef son zamanlarda Çal ve çevresinde özellikle merkez ve mahallelerde bu sokak hayvanları ile ilgili katliamlar çoğalmaya başladı. Bunları tespit edebildiklerimi tutanak tutturabildiklerimi yargıya taşıyorum. Yargıdan da takip etmeye çalışıyorum. Bir an öncede Türk Ceza Kanunu içerisine katıldığı zaman sokak hayvanları ile ilgili korunmalar inanıyorum ki bunlar ortadan kalkacaktır. Bu olayı da yargıya taşıyacağım, nereye kadar gidiyorsa götüreceğim” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.