Cafer Birtürk’ten Seçim Özel Programında Flaş Açıklamalar

Cafer Birtürk’ten Seçim Özel Programında Flaş Açıklamalar
Yayınlama: 17.10.2018
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk Pamukkale TV’nin ‘2019 Yerel Seçimleri Özel’ programına katıldı. Birtürk programda ittifak ve seçim çalışmaları hakkındaki sorulara cevap verdi. MHP’nin Denizli’de elinde bulundurduğu 1 belediye başkanlığı sayısını kaça çıkartacaksınız sorusuna Birtürk; ”En az 4-5’e çıkartırız.” dedi. Birtürk iddialı oldukları ilçeleri ise Serinhisar, Buldan, Kale, Bozkurt, Sarayköy olarak sıraladı.

Pamukkale TV ekranlarında Ada Kara sunumunda yayınlanan 2019 Yerel Seçimleri Özel programının konukları MHP İl Başkanı Cafer Birtürk Cafer Birtürk ve Gazeteci Ahmet Deda oldu. Ada Kara ve Ahmet Deda’nın ittifak tartışmaları ve seçim çalışmaları hakkındaki sorularına Cafer Birtürk cevap verdi.

MHP’NİN 14-15 BANDININ ÜZERİDE OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

AK Parti ve MHP arasında ittifak görüşmelerinin devam ediyor. Program ittifak hakkındaki görüşlerinin sorulması ile başladı. Birtürk, dün seçim hakkında yapılan araştırmalara dikkat çekti. Genel seçimlerde muhalif araştırma şirketlerince yüzde 3-4 bandında gösterilen MHP’nin bugün 14-15 barajında olduğunu gösterdiklerini belirtti. Birtürk; ”Bu araştırma şirketleri bizi 3-4 bandında gösterirken yüzde 11 aldık. Şimdi 14-15 gösteriyorlarsa demek ki çok daha üstündeyiz. Biz bunu sahada da görüyoruz. Bunun neticesinde biz partimizde 8-9 tane adayımızı açıkladık. Önümüzdeki haftalarda da açıklayacağız. Beni sevindiren nokta şuanda 3-4 bayan aday adayları ile görüşüyoruz.” dedi.

MERAL AKŞENER’E TEŞEKKÜR ETTİ

MHP’nin aday seçimlerinde dikkatli olması gerektiğini değinen Birtürk, 2014 seçimlerinde çektikleri sıkıntıları ve partinin bölünmek istendiğini hatırlattı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e teşekkür eden Birtürk: ”Sağolsun Meral Hanım bizim içimizde bulunan çürük çarıkları aldı gitti. Biz özümüze kavuştuk.” dedi.

ABDULLAH DEDA VE YASİN ÖZPEK’i DOĞRULADI

Yerel seçimlerde Pamukkale ve Merkezefendi Belediyelerine önem verdiklerini belirten Birtürk, Pamukkale Belediyesi için isimleri geçen Abdullah Deda ve Yasin Özpek ile görüşüldüğü iddialarını yanıtladı. Birtürk; ”Abdullah Deda Bey ile görüştük. Henüz bir karar verilmedi. Onun kendi çevresine sorması, bizimde teşkilatta değerlendirmemiz gerekiyor. Yasin Özpek ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Başka isimlerle de görüşüyoruz. Biliyorsunuz ki Pamukkale’de Metin Karakurt ve Hasan Okur aday adayı. Merkezefendi’de de 1 tanesi bayan aday adayı olmak üzere 2-3 tane daha aday adayımız var. Sarayköy’de eski belediye başkanlarımızdan Ahmet Çelikak var. Çameli’de 2 tane aday adayımız var. Önümüzdeki günlerde kararlarımızı paylaşacağız”dedi.

BİRTÜRK; ”BİRTÜRK NASİP DEĞİLMİŞ”

Gazeteci Ahmet Deda’nın dahil olduğu programda Cafer Birtürk hakkında yaptığı değerlendirme gündeme oturdu. Ahmet Deda’nın; ”Ben Cafer Birtürk’ün en şanssız politikacı olduğunu düşünüyorum. Genel seçimlerde milletvekili adaylığı kabul edilseydi, şu anda parlamentoda olacağını düşüyordum.” dedi. Birtürk konu ile ilgili; ”Cenab-ı Allah sizi bir yere gördüyse, şans verdiyse olur. Demek ki zamanı değilmiş. Bu konu hakkında kimseye kırgın değilim. Ben seçim kaybedince Genel Başkanımızın yanına gidip olmadı efendim dedim. O da her şeyde bir hayır vardır. Ama parlamentoda olmak isterdim” dedi.

MHP’NİN İDDİALI OLDUĞU İLÇELERİ AÇIKLADI

Ahmet Deda’nın 2019 yerel seçimlerinde MHP’nin Denizli’de elinde bulundurduğu 1 belediye başkanlığı sayısını kaça çıkartacaksınız sorusuna Birtürk;” En az 4-5’e çıkartırız. Belki daha üstü de olur. Hedefimiz tabi ki 20’de 20. Ama kesin olarak alabileceğimiz sayı şuanda bu. Biliyorsunuz AK Parti’de hepsine talip olduğunu söylüyorlar ama yapamadılar. Şu anda da ciddi kan kaybı var. Kendileri de söylüyorlar. Geçmişte Anavatan Partisi’de ekonomik krizden dolayı elindeki belediyeleri kaybetti. Bugün de aynı durumun yaşanmayacağı ne malum?”dedi. Birtürk iddialı oldukları ilçeleri ise Serinhisar,Buldan, Kale, Bozkurt, Sarayköy olarak sıraladı.

”ADAY OL DERLERSE OLURUM”

Devlet Bahçeli’nin İstanbul’da AK Parti’yi destekleri yönündeki açıklamasının ardından ittifak yapılabilecek 30 Büyükşehir arasında Denizli var mı sorusuna Birtürk, olabilir cevabı verdi. Cafer Birtürk’ün Merkezefendi Belediye Başkanlığı adaylığı iddiası hakkındaki soruya ise Birtürk; ”Yukarıdan ol derlerse olurum” diye cevap verdi.

HALİL ÖZTÜRK’Ü ÖRNEK GÖSTERDİ

Büyükşehir için ittifak gerçekleşirse aday Osman Zolan mı? sorusuna cevap veren Birtürk; ”Kesinlikle böyle bir konuşma ve görüşmemiz olmadı. Osman Beyle ziyaretler gerçekleştirdik. Ama ittifak konuşmaları geçmedi. Eğer ittifak gerçekleşirse AK Parti’nin içerisinden bir aday tercihimiz olmaz. Ne AK Parti’nin ne de MHP’nin aday tercihi konusunda bir söylemi olacağını tahmin etmiyorum. Çünkü bizim ve AK Parti’nin çıkarabileceği adaylar iki kesiminde sevdiği, her taraftan oy alabilecek adaylar çıkartılır. Örnek vermek gerekirse Hamdi Cin. Örneğin Türkiye’de çok önemli bir görev olan Türkiye Haller Federasyonu’nda görev alan ve çok fazla çalışan, Denizli’de seracılığın oluşmasında ciddi bir emeği olan Halil Öztürk. Serinhisar’da bunu görüyor.” dedi.

Cafer Birtürk’ün açıklamalarının tamamını videodan izleyebilirsiniz!

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.