Çal-Baklan-Çivril Ovası’nda alan kapatma uygulaması başlıyor

Denizli’nin tarım faaliyetlerinde en önemli bölgelerden olan Çal-Baklan-Çivril Ovası’nda 2021 yılı sulama planlaması yapıldı. Bölgede bu sene çiftçilerin su paralarını peşin ödemelerine rağmen yaşanan sulama sıkıntısının ardından ovanın yüzde 25’nde alan kapatma uygulamasının yapılmasına karar verildi. Bu karar ile ovanın dörtte birinde kuru tarım yapılacak ve su sıkıntısı yaşanmayacak.

Çal-Baklan-Çivril Ovası’nda alan kapatma uygulaması başlıyor

Çal-Baklan-Çivril Ovası’nda 2020 yılı çiftçiler için kabus gibi geçti. Bölge çiftçisi DSİ’nin su paralarını peşin ödemesine rağmen sulamasını düzenli alamadı ve ürünleri tarlada kurudu. Yaşanan bu sıkıntı süreçte çiftçi büyük zarar görürken özellikle Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Çil’in her fırsatta dile getirdiği çözüm yolu için karar alındı. Başkan Çil, bölgede yaşanan su sıkıntısının ovanın dörtte birinin kuru tarım yaparak alan kapatma uygulamasının gerçekleştirilmesi gerektiğini savunuyordu.

BEKLENEN KARAR ALINDI

DSİ tarafından hazırlanan 2021 yılı sulama planlamasında Çal-Baklan-Çivril Ovası’nda yüzde 25 oranında kuru tarım yapılacak. Alan kapatma uygulaması hakkında konuşan Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Çil,”Yıllardır uygulanması gereken fakat kanunda yeri yok diye hiçbir kurumun yapmadığı alan kapatma uygulaması faaliyete geçilmesi kararlaştırılmıştır. Yapılan bu uygulama sayesinde çiftçimiz zamanında su bulabilecek daha rahat ve daha verimli üretim yapabilecektir. Çiftçimizin bu sene ücretini ödeyip de alamadığı su ile ilgili durumun da çiftçimiz lehine sonuçlanması için gerekli girişimler yapılmaktadır.”dedi.

HABER: ORAL CAN TATAR



Yayınlama: 02.09.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.