Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Tamgalarla Türk Tarihini Öğrendi

Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği etkinliklerine devam ediyor. Dernek üyeleri Denizli’nin Türk Tarihi eserlerini belgeleyerek tarih ışık tutulmasında büyük çaba harcayan Ümit Şıracı’dan tamgalarla Türk tarihini dinledi. Şıracı yaptığı sunumda gerçek tarihin tamgalarda gizli olduğunu ve geçmişimizi aydınlatmada çok önemli olduğunu belirtti.

Çal Yöresi Yardımlaşma ve

Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öğretici bir etkinliğe imza attı. Bekilli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde gerçekleştirilen etkinlikte Denizli Doğa Sevenler Derneği Başkanı Ümit Şıracı, Mehmet Acar, Nazmi Çankal, Mustafa Örküt, İbrahim Gürsoy, Mustafa Çankal, Ekrem Şafak, Mehmet Ali Gülel, Zeynep Kasap, Bülent Topuz ve Hüdaverdi Akbeyik ve dernek üyelerinin katılımıyla tamgalarla Türk ve Çal Yöresi’nin tarihini anlattı.

DOĞU’DA VE DENİZLİ’DE AYNI TAMGALAR

Ümit Şıracı sunumuna tamgaların çok geniş bir konu olduğunu, binlerce yıllık geçmişe sahip olduğunu belirterek başladı. tamgalar hakkındaki araştımalarının Van’da yaşadığı bir olayın ardından başladığını belirten Şıracı kendisinin sahip olduğu bir kilimin aynısının orada yaşayan bir vatandaşta görmesiyle başladığını belirtti. Kilimlerin düğüm ve işlemelerine kadar birebir aynı olduğunu dile getiren Şıracı, coğrafi olarak iki ayrı yaşam tarzındaki bu ortaklığın nedeni merak ederek araştırmaya başladığı ve kilimler üzerindeki simgeleri araştırdığı belirtti. Yaptığı araştırmalarda o yörede ve çevre illerin dağlarında kilim üzerindeki motiflerin benzerlerinin olduğunu öğrendiğini ve bu motifleri yerinde gördüğünü söyledi. Şıracı, doğudaki tamgaların aynılarının Denizli’ye döndüğünde yaptığı araştırmalarda bulduğunu dile getirdi.

İŞTE ÜMİT ŞIRACI’NIN TARİHİ TAMGALARLA ANLATTIĞI O SUNUM

Ümit Şıracı Kimdir?

22.05.1973’te Denizli/Çal’da doğdu. Öğrencilik hayatını Denizli’de tamamladı. Askerliğini Cumhurbaşkanlığı muhafız alayında yaptı. Asker dönüşü Denizli’de özel sektörde görev yaptı. Daha sonra arama kurtarma teknisyeni olarak Van’a tayin oldu. Burada çeşitli doğa ve dağcılık derneklerinde yöneticilik yaptı. Van’da Van Gölü tarih ve kirlilik araştırma programlarında dalgıç olarak çalıştı. Van Gölü su altı arkeolojisi arama kurtarma ekibinde yer aldı. Profesyonel anlamda TDF dağcılık eğitimlerine katıldı

1.Yıldız Cmas balık adam eğitmenliğine sahip Doğa ve Belge fotoğrafçılığı konusunda kendini geliştirmeye çalışıyor. Bingöl, Hakkari, Ağrı depremlerinde profesyonel arama kurtarma ekibinde görev aldı.

2005 yılında Denizli Sivil Savunma Müdürlüğü’ne tayin oldu. Denizli’de su altı arama kurtarma ekibini kurdu. 2009 yılında DOSEV Derneğini kurmaya öncü oldu ve hala başkanlığını yürütmekte. Dağcılık ve su altı spor ve doğayı korumayı özendirme projelerini uygulamaya çalışıyor. Denizli Türk tarihi eserlerini ve diğer tarihi eserleri belgeliyor. Her hafta profesyonel olarak DOSEV bünyesinde Denizli doğasına geziler düzenlemektedir.