Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yeni Yönetimini Belirledi

Çal Yöresi Yardımlaşma ve

Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Genel Kurulda Çallı iş adamı Abdullah Deda yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

2006 yılında Abdullah Deda, Prof. Bülent Topuz, Hüdaverdi Akbeyik, Prof. Hasan Erdoğan ve İbrahim Yayan tarafından kurulan Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çalışmalarına devam ediyor. 38 üyesi bulunan ve Çal-Bekilli-Baklan yöresindeki derneklerle birleşerek bir platform oluşturmak amacında olan dernek 6 Aralık Perşembe günü gerçekleştirdiği olağan genel kurulun ardından yeni yönetimini belirlerdi.

Çal-Bekilli-Baklan yöresindeki yaşayanların birliğini ve beraberliğini korumayı ve geliştirmek yönünde çalışmalar yürüten dernek kurulduğu günden itibaren yöre insanına her türlü maddi ve manevi desteği sağlamak için çalışmalar yürüttü.

ÜNLÜ RESSAM İBRAHİM ÇALLI’NIN ANISINI YAŞATTILAR

Birçok faaliyetin altında imzası olan dernek Çal-Bekilli-Baklan sempozyumu gerçekleştirerek ortaya çıkan bildiriyi kaynak kitap olarak yöre insanına ulaştırdı. Bunun yanı sıra yöre ilk ve orta okullarında resim yarışmaları düzenleyerek Çal’ın unutulmaz ressamı İbrahim Çallı’nın anısını yaşatmak yeni İbrahim Çallı’ların yeteneklerinin ortaya çıkması için çalıştı. Dernek Çal’ın 8 asırlık geleneği Sudan Koyun Geçirme etkinliğinin tanıtım faaliyetleri için aktif çalışmalar gerçekleştirdi.

EĞİTİM VE ÖĞRETİME TAM DESTEK

Çal ve Bekilli’de bulunan Pamukkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulları’nın imajını yükseltmek için çalışan dernek üyeleri burada okuyan ve aynı zamanda il dışında okuyan üniversite öğrencilerine burs yardımı yaparak eğitime katkıda bulundu. Dernek ayrıca birlik ve beraberlik geceleri düzenleyerek yöre insanının birbirine bağlılığını arttıracak faaliyetlerde bulunuyor.

YENİ DÖNEMDE ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olağan genel kurulunun ardından önemli kararlar aldı. Yönetim Çal-Bekilli-Baklan’da bulunan derneklerle işbirliği protokolü imzalayarak bir platform oluşturma kararı aldı. Bunun yanı sıra Dernekte kültür,sanat, spor komisyonları kurularak bu alanda çalışmalar yapılacak. Dernek son olarak Ocak ayında Birlik Beraberlik gecesi düzenleyerek yörede yetişen kültür,sanat,spor,ilim insanlarını plaketlerle onurlandıracak.

Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yeni yönetimi şu şekilde;

BAŞKAN:ABDUULLAH DEDA

Yönetim Kurulu Üyleri

Prof. Bülent Topuz

Hüdaverdi Akbeyik

Zeynep Kasap

Avukat Bekir Çapar

Nazmi Çankal

Leman Kalkan

Arife Yörük

Mehmet Ali Gülel

Denetleme Kurulu

Mehmet Duman

Mustafa Örgüt

Rais Kurşunoğlu