Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çal Ziraat Odası Başkanı Çil, Çiftçilerin Gününü kutladı!

Denizli Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Ahmet Çil, Çiftçilerin 14 Mayıs Çiftçiler Gününü kutladı, haftasonu yaşanacak yüksek sıcaklıkların ürünlere herhangi bir zararı olup olmayacağına açıklık getirdi.

Denizli Çal Ziraat Odası

Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Ahmet Çil, 14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla Türkiye’de tarım ile uğraşan üreticilerin çiftçiler gününü kutladı. Başkan Çil, ‘Eliyle dokunduğu her şeyi güzelleştiren, emeğini üretime geçiren çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun.’ dedi.

Koronavirüs salgını ile birlikte çifçilerin ve tarımın öneminin de artması ile ilgili konuşan Çil, ‘Yaşanan bu süreç, insanların her şeyi unutup tarımı göz önüne getirdiği bir dönem oldu. Çiftçiler üreten, tarımla uğraşan kesim, haliyle en son hatırlanan kesimdi. Bu cefakar insanlar gece gündüz, kar kış demeden üretime devam ediyor. İnşallah üreticilerimiz ürettiklerinin ve emeğini karşılığını alır. Köylerde nüfus azalıyor, özellikle tarım ile uğraşan nüfus azalıyor. Uğraşanlar da yaşlanıyor. Tarımımıza gereken önem verilir ise insanların tarımın önemini anladığı bugünlerde tarım yapan da artacaktır.’ dedi.

Haftasonu artacak sıcaklıklar hakkında konuştu

Haftasonu son yılların en sıcak günlerin yaşanacağı Meteoroloji tarafından açıklanmıştı. Başkan Çil, konu ile ilgili Deda Haber aracılığı ile üreticilere seslendi. Çal Ziraat Odası Başkanı, ‘Sıcaklıkların üreticilere sıkıntı verecek bir durumu yok. Sıcaklıkların en yüksek seviyede olduğu saatlerde tarlalarda bulunmamaya sağlığımızı korumaya dikkat edelim’ ifadelerini kullandı.