Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çallı atlet Ali Karagündüz’den 2 derece daha

Çallı atlet Ali Karagündüz,

Çallı atlet Ali Karagündüz, Çal Belediyespor formasıyla katıldığı,4.Erciyes Uluslararası dağ maratonundan 2 Ödülle birden döndü. Birisi Avrupa’nın en yüksekte koşulan dikey irtifa koşusu yaş kategorisi üçüncülüğü,diğeri 25 kilometrelik Ultra trail koşusu yaş kategori üçüncülüğü alan Karagündüz, Çallıların gururu olmaya devam ediyor.

İlk gün VK(vertical kilometre)yarışları yapıldı. Dünyanın ikinci Avrupa’nın en yükseğinde yapılan VK yarışları 2 bin 350 metre irtifada başlayıp 3 bin 350 metre de son buldu Sporcular 4.5 kilometre mesafede 1000 metre tırmanış gerçekleştirdiler 6 Temmuz günü ise 64 kilometrelik Erciyes ultra ve 25 km’lik Trail Run 12 km’lik, Hacılar Tekirkapı koşuları ve çocuklar maratonu yapıldı. Karagündüz,  ilk gün yapılan VK ve ikinci gün yapılan 25 kilometrelik Trail Run yarışlarında yaş grubunda üçüncü oldu. (Bu yarışlarda yükseklik kavramının özellikle vurgulanmasının ana nedeni oksijen azlığıdır örneğin 25 kilometrelik yarışta 2000 metrenin üzerindeki irtifada yapıldı)

Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli olan Astsubay Ali Karagündüz, hayatı boyunca sporu yaşam şekline getirmiş emekli olduktan sonra da spora devam etmiş, Çallıların gururu bir atlettir. Emekli olduktan sonra Çal’a yerleşen Karagündüz, Çal Belediyespor formasıyla katıldığı yarışlarda hem Çal’ın adını hem de Çal Garası’nın adını dağlara taşlara yazdırmaya devam ediyor. Karagündüz yine tüm Denizlilerin gururu oldu.