CANAN ARITMAN ” İZMİR’İ 21. YÜZYILIN KRALİÇESİ YAPMAK İSTİYORUM “

CANAN ARITMAN ” İZMİR’İ 21. YÜZYILIN KRALİÇESİ YAPMAK İSTİYORUM “

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adayı deneyimli siyasetçi Canan Arıtman düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. İzmir’i 21. yüzyılın kraliçesi yapmak istediğini söyleyen Canan Arıtman toplantıda toplu ulaşımdan, temiz  körfez projesine ve daha bir çok sosyal  projesini anlatarak,  su ve ulaşımın medeniyet ölçüsü olduğunu belediyenin destek vermesi gerektiği ve ucuzlatacaklarını ifade etti.

EN AZ YÜZDE 65 ve ÜSTÜ DİYORUM….

Aday adayı Canan Arıtman iki dönem milletvekilliği, belediye meclis üyeliği daha bir çok  kurum ve örgütte çeşitli kademelerde görev yaptığını ifade ederek ;  ” Ben İzmir’e İzmirli ye karşı olan borcumun bitmediğini inanıyorum . Bu kent beni hekim yaptı onurlandırdı , belediye meclis üyesi yaptı onurlandırdı , iki dönem milletvekili yaptı onurlandırdı. Benden çok şey bekledi, destek verdi ama ben hayal edip hemen hepsini muhalefette olduğum için  İzmir’liye veremedim. Şimdi böyle bir imkan var.  böyle bir görev için gerekli eğitimim, bilgi birikimim ve vizyonum  olduğunu düşünüyorum. Victor Hugo bir şiirinde şöyle diyor “İzmir bir prensestir” ben 21. Yüzyılda İzmir’i bir kraliçe yapmak istiyorum. Bunun için yola çıktım,  bu benim hayalim. Bir iddiam var o da şudur; İzmir’de demokrasi tarihine geçecek en yüksek oyu alacak belediye başkanı olacağım bu konuda çok iddialıyım. En az % 65 oy ve üstü diyorum.” sözleriyle aday adayı olma nedenlerini anlattı.

İZMİRLİ ADAY BULAMADILAR…

Canan Arıtman Ak Parti İzmir Büyükşehir adayı gösterilmesi ile ilgili olarak ise şunları söyledi :” aldığımız bilgiler doğru ise Nihat zeybekçi aday oluyor. Yani 4 milyonluk İzmir’de İzmirli aday bulunamadı. İzmir dışından aday getiriyor ama olmaz Sayın Cumhurbaşkanı yetmez, uzaydan da getirseniz olmaz. İddia ediyorum ki sayın Cumhurbaşkanı gelse aday olsun onu yenerim seçilemez ben seçilir. Denemesi çok kolay Sayın Cumhurbaşkanımız ben İzmir’den adayım desin beraber yarışalım.”

Toplu ulaşımdan,  şu ucretlerine , temiz körfezden eğitim projelerine kadar bir çok  sosyal projelerini anlatan  Artırman İzmir duruşu ve kimliğine dikkat çekerek; ”  İzmir’i bir kadının tutkulu aşkı ile, bir anne şefkatiyle,bir doktor dikkatli ve özenliyle, kadın bakış açısının ve kadın yaratıcılığın farkını göstererek yönetmeye arzu ediyorum.” dedi.

-HDP İLE İTTİFAK VAR MI ?

İzmir  Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday adayı Arıtman gazetecilerin HDP ile  ittifak varmı sorusu üzerine  HDP ile bir ittifakın kesinlikle olamayacağını, CHP  Genel Merkez’nin ifade ettiği gibi resmi işbirliği ve güç birliğinin İYİ Parti ve olabilirse Saadet Partisi ile olacağının ifade etti.

Yayınlama: 27.11.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.