Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CANAN ARITMAN’DAN TÜRKİYE MECLİS ÜYELERİ BİRLİĞİ’NE ZİYARET

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Canan Arıtman Türkiye Meclis Üyeleri Birliği’ni ziyaret etti. Ziyarette Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Genel Başkanı Yalçın Kocabıyık ve birlik üyelerine aday adaylığı hakkında bilgi veren Canan Arıtman’a  Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Onur Üyesi rozeti takıldı.

Konuşmasında babasının görevi nedeniyle Ankara’da doğduğunu ancak Milletvekili olana karar Ankara ilgili bir anısı olmadığını anlatan Canan Arıtman 35 yıl İzmir’de hekimlik yaptığını, bundan gurur ve mutluluk duyduğunu, bu kentin her sokağında şifa verdiği, ameliyatında bulunduğu bir çok insanın oldugunu, onlarla karşılaştığında saygı ve sevgi görmenin çok güzel bir şey olduğunu söyledi.

VERİLEN OYLARI HELAL ETTİRMEYE ÇALIŞTIM

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Canan Arıtman, iki dönem belediye meclis üyeliği ve iki dönem Cumhuriyet Halk Partisi’nde Milletvekilliği yaptığını belirterek ” Bu siyasi görevlerim de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. İzmirlilerin bana verdiği oyları helal ettirmeye çalıştım. Galiba bunu başardım sokakta bunu görüyorum. İnsanların sokakta sevgi kucaklaması bunu başladığımı gösteriyor diye düşünüyorum.” dedi.

İZMİR’E KADIN VE HEKİM ELİ DEĞERSE…

“Bu kentin her köşesini her taşını bilen kıymetini bilen bir insanım her şeyden önce”  diyen Arıtman şunları söyledi :”  Biz çok güzel ve özel bir kentte yaşıyoruz. İzmir her şeye rağmen bence dünyanın en güzel en yaşanılası kentlerinden biridir ama layık olduğu yerde mi değil bunu da açık yüreklilikle söylemek lazım. Ama layık olduğu yerde olmaması için de hiçbir sebep yok.  Victor Hugo şiirinde “İzmir’i bir prensestir, denizlerin arasında ışıldar” diyor. Ben de diyorum ki gelin hep beraber bu prensesi 21. yüzyılda bir kraliçe yapalım. Türkiye’nin , Akdeniz’in kraliçesi olsun. Herşeyiyle Türkiye’ye hatta Dünya’ya örnek kent olsun. Yapamaz mıyız? Yaparız. Hepimiz yerel yönetimlerden geliyoruz. Biz burada kentimizin sorunlarını biliyoruz. Yıllardır bu nasıl düzeltiliri düşünmüş ve hala düşünen insanlarız. Birlikte bunu başarabileceğimize inanıyorum. Diyorum ki bu kentte bir kadın eli bir hekim elin değerse eğer sihirli değnek değmiş gibi olabilir niye olmasın.”

Bazı projeleri hakkında kısa bilgiler veren Canan Arıtman ilk olarak hayati, acil  problemlerin çözümü için projeler uygulayacaklarını daha sonra geleceği yapılandıracak projeleri yaşama geçireceklerini ve yerel yönetimlerin bu sorunları halletmemesinin bir özrü olamaz diye düşündüğünü ifade etti.