Çardak İçin Tarihi İmzalar Atıldı

Çardak İçin Tarihi İmzalar Atıldı

Denizli’de dün akşam gerçekleştirilen ‘2018 Ekonomi Vizyon Toplantısı’nda Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çok önemli adım atıldı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin girişimleri ile hayata geçirilen girişle parsellerin çoğunu elinde bulunduran Vakıfbank, 35 sanayi parselini metrekaresi 5 dolardan satacak, yatırımın önü açılacak.Bakan Zeybekci;”Yatırımı ile bölgeye katkı sağlayacak girişimcilere, gerekirse yerlerin bedavaya verilmeli”dedi.

1996 yılında temeli atılan ve o dönem suikaste kurban giden Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Özdemir Sabancı’nın ismi verilen Çardak’taki Organize Sanayi Bölgesi’nde zaman içinde ödenmeyen krediler yüzünden araziler Vakıfbank’a geçmişti.Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin üzerinde uzun süren çalışması sonucunda Vakıfbank, yatırım için altyapısı hazır olan 977 dekar arazi üzerindeki 35 sanayi parseli satmayı kabul etti. Bu kapsamda dün akşam Anemon Otel’de gerçekleştirilen törenle Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Özcan ve Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci arasında imzalandı. Protokol gereği, yatırım yapmak isteyen sanayici için araziler metrekaresi 5 dolardan satılacak.

Yarım Kalanı Tamamlayacaklar

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci yaptığı konuşmada;”Bugün Çardak için tarihi bir gün, yıllar önce başlatılan ve yarım kalan yatırımın tekrar hayata geçirilmesi için bu adımı attık. Hayırlı uğurlu olsun”dedi.

”Gerekirse Bedavaya Verin”

Bakan Zeybekci yıllardır atıl durumda kalmış Çardak’taki Organize Sanayi Bölgesi için Vakıfbank’ın zarar etmek pahasına arsaları devr ettiğinin altını çizerek, bu bölgedeki yatırımlar için;”Yatırımı ile bölgeye katkı sağlayacak girişimcilere, gerekirse yerlerin bedavaya verilmeli”dedi.

Yayınlama: 22.01.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.