Çardak’ta İYİ Parti Adayı Çekildi! Öztürk İddiası!

Yerel seçimlere geri sayım devam ederken Denizli’nin Çardak ilçesinde sular durulmuyor. Çardak’ta İYİ Parti adayı çekildi. Yerine mevcut çardak belediye başkanı Mahmut Öztürk’ün ismi geçmeye başladı.

Çardak’ta İYİ Parti Adayı Çekildi! Öztürk İddiası!

Yerel Seçimlere son 46 gün kala Denizli’nin Çardak ilçesi’nde mevcut belediye başkanı Mahmut Öztürk, AK Parti tarafından 31 Mart Yerel Seçimleri’nde yeniden aday gösterilmemişti. Daha sonra bir TV’de yaptığı açıklamalar ile başka bir partiden aday olacağı konusunda da açık kapı bırakmıştı. Çardak ilçesinden edinilen yeni bilgilere göre İYİ Parti’nin ilçede ittifak adayı olarak gösterdiği Erdil Cengiz’in adaylıktan çekilmesinin ardından Mahmut Öztürk’ün aday gösterileceği iddia edildi.

Mevcut Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk’ün ise bu duruma sıcak yaklaşmadığı Demokrat Parti’den aday olabileceği edinilen bilgiler arasında.

2014 YEREL SEÇİMLERİNDE ÇARDAK’TAN NASIL BİR SONUÇ ÇIKMIŞTI?

30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde 37,7 oy ile AK Parti’den belediye başkanı seçilen Mahmut Öztürk 2287 oy almıştı. Ona en yakın oy oranı ise 35,6’lik oy oranı ile Cumhuriyet Halk Partisi’nde idi. AK Parti ile CHP adayı arasında sadece 126 oy fark vardı. Öztürk’ün aday olması durumunda nasıl bir sonuç çıkacağı ise merak konusu.

ÇARDAK 2014 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

AK PARTİ – Adalet ve Kalkınma Partisi – 37,7 – 2287 OY

CHP – Cumhuriyet Halk Partisi -35,6 – 2161 OY

MHP – Milliyetçi Hareket Partisi – 22,8 – 1386 OY

Yayınlama: 12.02.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.