Çerkezoğlu ve Çalışkan’dan Aliağa Belediye İşçilerine Destek!

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve beraberindeki heyet işten çıkarılan Aliağa belediyesi işçilerinin direnişlerine destek vermek üzere Aliağa’ya geldi.

Çerkezoğlu ve Çalışkan’dan Aliağa Belediye İşçilerine Destek!

İşten çıkarılan 187 Aliağa Belediye işçisinin direnişleri devam ediyor. Direnişlerinin 76’ıncı gününde belediye işçilerini ziyaret eden DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve beraberindeki heyet “Aliağa işçilerinin onurlu mücadelesi, tüm Türkiye’de ve Dünya’da işçi sınıfının mücadelesinde birleşiyor” dedi.

Aliağa Demokrasi Meydanı’nda kurulu olan direniş çadırına gelen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Genel İş Şube Başkanı Remzi Çalışkan’a, DİSK Genel Sekreteri Cafer Konca, DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı, Genel İş İzmir Şubeleri, DİSK Emekli-Sen ve DİSK Emekli-Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz eşlik etti. Belediye işçileri ziyaretçileri “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganlarıyla karşıladı.
DİSK Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan yaptığı açıklamada “Belediye başkanı Serkan Acar’a sesleniyorum. Genel İş Sendikası Türkiye’nin dört bir yanındaki gücüyle Aliağa Belediyesi işçilerinin yanındadır. Mağdur edilen Aliağa işçilerinin ve onların ailelerinin yanındadır. Konfederasyonumuz DİSK ve bağlı bulunduğumuz üst kuruluşumuz EPSU ve tüm dünyada örgütlü PSI’ın desteğiyle bir imza kampanyası başlattık. Bu kampanyaya katılım sayısı bu gün itibariyle dört binlere ulaştı. Dünyanın dört bir yanından bu imza kampanyasına katılımlar artarak devam ediyor. Sadece Türkiye’de değil bütün dünya Aliağa işçilerinin onurlu mücadelesine destek veriyor. Biz bu eylemi gitmesi gereken neresi ise oraya kadar götüreceğiz. 200’e yakın arkadaşımızın haksız hukuksuz bir biçimde işten atılmasına karşı her platformda mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

 

‘Aliağa Belediyesi işçileriyle omuz omuza olduğumuzu ifade etmek için buradayız’

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise “Dünya yüzündeki en onurlu görevi yerine getiren, yani işi için ekmeği için onuru için örgütlenen mücadele eden ve bu uğurda bu direnişi gerçekleştiren Aliağa Belediyesi işçileriyle omuz omuza olduğumuzu ifade etmek için buradayız. Sendikalı olmak en temel anayasal bir haktır. Bütün bu süreçlerde işçileri sendikalı olduğu için, emeği ve ekmeği için örgütlü olduğu için işten çıkartmak bu ekonomik kriz koşullarında en hafif tabiriyle vicdansızlıktır. Buradan Aliağa Belediyesi yönetimine DİSK olarak bir çağrı yapıyoruz. Biz burada işi ve ekmeği için direnen Aliağa Belediyesi işçilerinin bütün gücümüzle, tüm iş kollarında örgütlü olan tüm işçi arkadaşlarımızla birlikte yanındayız. Ve Aliağa belediye başkanını ve belediye yönetimini bu yanlıştan geri dönmeye çağırıyoruz.” diye konuştu.

Bütün işçilerle gurur duyuyoruz

Uluslar arası sendikal hareketin bir imza ve mektup kampanyası başlattığını da duyuran Çerkezoğlu kampanya çerçevesinde PSI ve EPSU işçilere destek mesajları gönderdiğini ve Aliağa belediyesi işçilerinin direnişlerini selamladıklarını iletti.

152 ülkeden 30 milyon işçiyi temsil eden Kamu Hizmetleri Enternasyonali (PSI) Genel Sekreteri Rosa Pavanelli’nin Aliağa Belediyesi işçilerine mesajı: 187 işçinin Aliağa Belediye Başkanı tarafından hukuksuzca işten çıkarılmasını, sendikalarına karşı yürütülen büyük çaplı saldırının bir parçası olduğunu görüyoruz. 1985 yılından bu yana PSI üyesi olan Genel-İş Sendikası’yla ve 20 Mayıs’tan bu yana direniş çadırında mücadele eden bütün işçilerle gurur duyuyoruz.

Aliağa’lılar için daha iyi bir gelecek mücadelesidir

Avrupa genelinde 8 milyon işçiyi temsil eden EPSU Genel Sekreteri Jan Willem Goudriaan’ın Aliağa Belediyesi işçilerine mesajı: Avrupa Kamu Hizmeti Sendikaları Federasyonu, EPSU, sizi dayanışmayla selamlamaktadır. Sendikal haklara, örgütlenme ve sendika seçme özgürlüğüne saygı duyulmasına yönelik taleplerinizin tümüyle arkasındayız. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, işçilerin iradesine aykırı davranmaktadır. Uzun süredir Genel-İş’e üye olan işçiler sendikalarından istifaya zorlanmamalıdır. AB, Rusya, Norveç, Ukrayna gibi Avrupa ülkelerinden 260 farklı sendikaya bağlı 8 milyon üyemiz belediye başkanının eylemlerini kınamaktadır. Sayısı 200’e yaklaşan işçilerin işlerine geri dönmesini talep ediyoruz. Adalet, eşitlik ve nitelikli kamu hizmetleri için verdiğiniz mücadelede sizlerle birlikteyiz. Adil ücretler, ücret zamları, nitelikli çalışma koşulları, örgütlenme, işçileri temsil etme ve toplu pazarlık yapma özgürlüğü talepleriniz konusunda sizlerleyiz. EPSU, sizlerle, çalışma arkadaşlarınızla ve ailelerinizle bir aradadır. Mücadelemiz, işçiler ve Aliağa’lılar için daha iyi bir gelecek mücadelesidir. Kazanan biz olacağız.

Yayınlama: 31.07.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.