Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çeşme’de Pırlanta gibi halk plajı

Çeşme Pırlanta Halk Plajı açıldı Kültür ve Turizm Bakanlığının “turizmin yoğun yapıldığı bölgelerde halk plajları açılması” hedefi çerçevesinde oluşturulan Çeşme Pırlanta Halk Plajı hizmete açıldı.

Çeşme Pırlanta Halk Plajı

Çeşme Pırlanta Koyu’nda açılan halk plajı ise ilk etapta 500, önümüzdeki dönemlerde de 1500 kişiye hizmet verebilecek. Turizm Bakanlığı tarafından açılan halk plajının başında başarılı müdür Ali Aktürk bulunuyor.

Plajın açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara ve yerel yöneticiler katıldı. Plajı ziyaret ettikten sonra vatandaşların bayramını kutlayarak, söze başlayan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, “Turizm sezonu yoğun bir şekilde başladı. Tüm kıyılarımızda bir hareketlilik var. Ramazan Bayramı tatilinin de uzun olması sebebiyle Alanya’dan Çeşme’ye kadar tüm kıyılarımızda bir hareketlilik yaşanıyor. Turizm sezonumuzun ülkemiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bodrum ve Çeşme bizler için son derece önemli. Her iki bölgeden de turizm anlamında çok büyük beklentilerimiz var. Bu alanların turizme çok daha iyi hizmet vermesi için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Şezlong, şemsiye, duş kabini, dinlenme tesisi ile vatandaşa hizmet sunacak olan plajda, aynı zamanda uygun fiyatlı yeme- içme imkanı sunan bir işletme bulunuyor. Pırlanta Plajı ve günü birlik tesislerinde amaç halkın sahilden en uygun fiyatlarda yararlanmasını sağlamak olarak belirlendi.

Çeşme’de girişin ücretsiz olacağı plajlarda, makul fiyatlarda yiyecek ve içecek servisi de yapılacak. Her yıl ihtiyaç duyulan bölgelerde, emsallerine karşı çok daha makul fiyatlarla hizmet verecek 4-5 tane halk plajını devreye alacaklarını belirten Bakan Ersoy, gelecek yıl da Muğla ve İzmir’in diğer ilçeleriyle Aydın ve Antalya’nın bazı ilçelerine plaj açacaklarını söyledi.

Türkiye Ekonomisi için stratejik sektör turizm için bakanlığımız kuruluşu Turaş sahillerimizi hem temiz tutulmasında hem de tip projeler ile Türkiye turizminde vardır, geçmişte Pamukkale’de olduğu gibi.

 

Bakanımız sayın Mehmet Ersoy Çeşme ve Bodrum’da halk Plajı uygulamalarını başlatmış; bu bölgeler hakkında geçmişte basında yer alan yüksek fiyat ve pahalı anlayışına karşı halkınıza tatilde uygun fiyatta hizmetlerin sunulması için; bu da iki bölgeye ne kadar önem verdiğini göstermektedir.