Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, İzmir’de

Bu haberin fotoğrafı yok

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, haftasonunu İzmir’e ayırdı. Bakan Kurum  yoğun İzmir  temasları sırasında İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ı,  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ak Parti İl Başkanı Aydın Şengül’ü makamında ziyaret etti. Ak Parti İl Binası’ndaki basın toplantısında İl Başkanı Aydın Şengül, milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Yaşar Kırkpınar’da hazır bulundu.

 

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imar affı, katı atık bertaraf tesisi ve millet bahçesi konularında açıklamalarda bulundu.

İzmir’in Yüzde 65’i Riskli

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte yeni bir sisteme geçildiğini belirterek, bu sitemde kurumların daha hızlı hareket etmesinin büyük önem taşıdığını kararların hızlı alınması açısından illerin bakanlıktan taleplerine çözüm üretmek durumunda olduklarını belirterek İzmir’in sorunlarını görüşmek için kente geldiklerini söyledi ve ”  İzmir değerli bir şehir. Gayrimenkul baktığınızda şu an İzmir, enflasyonun üstünde gayrimenkul artışı sergiliyor. İzmir’de 2,5 milyon bina var ve bu binaların yüzde 65’i riskli. Değerli bir şehir olmasına rağmen yapılaşması tam öyle değil. Biz bakanlığımız, teşkilatlarımız bu oranları aşağıya çekmek için mücadele edeceğiz.” dedi.

İmar Affı,  Milletbahçesi, Katı Atık Tesisi

Konuşmasında imar affı konusuna değinen Bakan Murat Kurum ” İzmir’de yaklaşık 275.000 başvuru var. Türkiye gelinde  3 milyon 158 bin başvuru var, bu da yüzde 10’una tekabül ediyor. Bu da yapılaşmanın sıkıntılı olduğunun en güzel göstergesi.” şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuşmasını “Büyük bir problem olan katı atık depolama tesisi yapılması noktasında hızlandırılması gereken ne ise yapacağız. Bir dava süreci var bunda düzeltilmesi gereken ne ise bu tesisin inşa etmemiz gerekiyor. 21. yüzyılda böyle bir durumun oluşmaması gerekiyor. Millet bahçesi için de yer araştırmamız var. Hükümetimizin ön gördüğü millet bahçesini de halkın kullanımına sunacağız. Buna ilişkin de bugün yerleri gezip bakacağız. İnşallah İzmir’i şaha kaldıracağız. İzmir’in değeri kaynakları ne ise buraya kesinlikle yeter. Bu kaynakları hep beraber ihtiyaçlar dışında kullandığımızda İzmir çok daha iyi yere gelecektir. İstihdam ve iş konusunda da ülkeye çok daha katma değer sağlayacaktır.” diyerek tamamladı.

Şengül :” Her türlü yatırımın hükümetimizle, teşkilatlarımızla yanındayız.”

AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül ise İzmir Büyükşehir Belediyesinin muhalefette olduğu için hükümet tarafında destek olunmadığı algısı oluşturmaya çalıştığını ifade ederek, “Bu algı ile yapamadıkların kapatmaya çalışıyorlardı. Biz bu algının doğru olmadığını göstermek için ilimiz ziyarete gelen bakanlarımızla ziyaret ediyoruz. Bugün Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile verimli görüşmeler yapıldı. Kente dair ne kadar talebi varsa hepsine hızlı çözüm getirmek adına bir çalışma başlatıldı. Bundan sonra kentimize yapılacak her türlü yatırımın hükümetimizle, teşkilatlarımızla yanındayız. Biz tüm vatandaşlarımızın bakanıyız, milletvekiliyiz” dedi.