CHP Denizli 37. İl Kongresi’nde neler konuşuldu?

CHP Denizli 37. İl Kongresi gerçekleştiriliyor. Mevcut başkann Mahir Akbaba ve eski il başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’un il başkanlığı için yarıştığı kongrede seçim öncesinde konuşmalar gerçekleştirildi. İşte kongreden öne çıkan konuşmalar!(Sayfayı güncelleyin)

CHP Denizli 37. İl Kongresi’nde neler konuşuldu?
Yayınlama: 16.02.2020
A+
A-
https://www.facebook.com/TVpamukkale/videos/871036776682324/

Denizli’de siyasi partileri kongre süreçleri devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bugün gerçekleştirilen İl kongresi ile kongre sürecini tamamlayacak. CHP İl Kongresi EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılıyor. Kongrede divan başkanlığını CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel gerçekleştiriyor. CHP İl Kongresinde 2 aday yarışıyor. CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba ve geçmiş dönem İl Başkanlarından Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun il başkanlığı için yarıştığı kongrede yaklaşık 636 delege oy kullanacak. CHP Denizli İl Kongresi için 600 delege ilçelerden belirlenirken 25 il yönetici, 9 disiplin kurulu, 2 milletvekili doğal delege olarak oy kullanacak.

KONGRE BLOK LİSTE KABUL EDİLDİ

Kongrede çalışma raporu okunarak oylandı. Çalışma raporu oy birliği ile kabul edildi. Yine kongre hesap raporu oy birliği ile kabul edilerek ibra edildi. Kongrede blok liste ile seçim yapılması kabul edildi. Mahir Akbaba ve Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun blok listeleri oylandı ve kabul edildi. Kongrede Gülizar Bahadır bağımsız kurultay delegesi adayı oldu.

Kongrede delegeler, başkan adayları konuşmalarını gerçekleştirdi. Ege Yön Haber kongrede öne çıkan konuşmaları derledi.

SAYFAYI GÜNCELLEYİN!

ÖZEL:”BİZ GENEL BAŞKANIMIZI BİLE ÇOKLU ADAYLA SEÇİYORUZ, TÜRKİYE’DE BUNU YAPAN TEK PARTİYİZ”

Kongrede ilk olarak Divan Başkanı seçilen Özgür Özel söz aldı. Özel,”, Bu kongre 28-29 Mart’ta 37. kongremizde genel başkanımızı belirleyecek isimler olacak. Aynı zamanda Denizli’de kimlerin çalışacağını, nasıl çalışacağını belirleyecek. Kimi zaman seçimimizi önceden yapıyoruz, kimi zaman böyle çok adaylı şekilde seçimlerimizi yapıyoruz. Biz genel başkanımızı bile çoklu seçimle seçiyoruz. Biz bunu Türkiye’de yapan tek partiyiz. Genel Başkanımız bizi uyardı. Bizim kongrelerimizde kavga istiyorlar. Bunu Türkiye’ye göstermek istiyorlar. Çok şükür bu şimdiye kadar olmadı. Biz bu çabayı boşa çıkaracağız. Çünkü artık AK Parti gidiyor. Bu ülkeyi artık tek parti yönetmiyor. Bir aile yönetiyor. AK Partililer de bunu söylüyor. Kısacası yolcudur abbas bağlasan durmaz. Bugün burada iki aday yarışacak. Bugün kazananın başyardımcısı kaybeden olacak. Biz bugün oy verdiğimiz kişiyi yarın unutmalıyız. Denizli’de yapacağı çalışmalara bakmalıyız. Son olarak 31 Mart’ta çok çalışan grubumuzun neferi Kazım Abimizin hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Onun bıraktığı yerden devam edeceğiz ve başaracağız.”dedi.

UŞAK MİLLETVEKİLİ YALIM:”TEK YÖN İKTİDAR”

Özel’in ardından söz alan Uşak Milletveki Özkan Yalım söz aldı. Yalım,”İki adayımız var. Bu kongrede kazanan biz olacağız, CHP olacak, Türkiye kazanacak. Burada gördüğüm söz ile Denizli’den tek yön iktidar diyorum. Biz iktidar için yola çıktık. Bu yoldan sapmayacağız”dedi.

DENİZLİ MİLLETVEKİLİ SANCAR:”CHP İKİTİDARI ZORUNLUDUR”

Kongrede CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar söz aldı.”Kongreler ne kadar yarışta olsa birlik ve beraberliğin ve dayanışma günüdür. Bir başlangıçtır. CHP’nin Türkiye’de iktidara gelmesinin zorunlu olduğu görünmektedir. AKP iktidar’ı tek anlayışı paradır. Bizim yarından itibaren yola çıkarak sosyal demokrat iktidarı anlatmak zorundayız. Bugün çok önemli ki arkadaşımız aday. Bizde bu yollardan geçtik. Bu heyecan çok güzel biz seçimin ardından birlikte yol yürüyeceğiz”ifadelerini kullandı.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜLİZAR BİÇER KARACA:”RANTA DEĞİL VATANDAŞA, YANDAŞA DEĞİL MİLLETE ANLAYIŞIYLA CHP İKTİDARI OLACAK”

Kongrede söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca;”Hepimizin bildiği gibi 2002’de iktidar gelenler tek adamlığı getirdiler. Sonucunda Türkiye’de açlık, işsizlik, talimatlı adalet, bölgede tek bir dostumuz kalmadı. Şimdi CHP iktidarı için yola çıktı. CHP iktidarında ne olacak? Güçlendirmiş parlamenter sistem gelecek. Kuvvetler ayrılığını sağlayacak bir iktidar gelecek. Ranta değil vatandaşa, yandaşa değil millete anlayışıyla CHP İktidarı olacak.”şeklinde konuştu.

ERTEMUR:”BÜTÜN ÜYELERİMİZİN EL ELE BİRLİKTE YÜRÜMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM”

CHP önceki dönem Milletvekili ve İl Başkanı Ali Rıza Ertemur,”İlçe kongrelerimizi yaptık, ilk kongrelerimizi yapıyoruz. Daha sonrada büyük kurultayımızı yaparak 2023 hedefimize yürüyeceğiz. Ama bunu güzel sözlerle yapamayız. Yanlışlarımızı düzelterek yapmalıyız. Bugün tek adam olarak adlandırdığımız yönetimin oluşmasında bizim sorumluluğumuz yok mu? Biz üzerimize düşeni tam yapsaydık bu tek adam rejimi ile karşılaşmazdık. Biz AKP’nin bölünerek yok olacağını söylüyoruz. Ama hiç çalışmadan bu iş olmaz. Bütün üyelerimizin el ele birlikte yürümesi gerektiğine inanıyorum.”dedi

ÇELİK:”ARTIK BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERMEMİZ GERÇEKLEŞTİRMEMİZ LAZIM”

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ise kongrede,”Bugün sabah gelirken kendime sordum. Kaçıncı il ve ilçe kongrem diye, ama baya bir sayı vardı. Biz hep aynı şeyi söyledik birlik ve beraberlik. Ben demiyeceğiz biz diyeceğiz. Biz tür lafları çok duyduk. Neden bu lafları neden hep duyuyoruz. Demek ki ihtiyacımız var söylüyoruz. Bu laflar maaalesef bizim yalanımız olmaya başladı. Biz CHP’yi biz farklıyız. Ama biz gerçek bizi tekrarlamıyoruz. Biz bu gücümüzü güçlendirmek yerine zayıflatıyoruz. Birini sevmiyen diğer tarafcı oluyor. Bizim sorunumuz bu. Buradan kimler geldi geçti ama aslolan örgüttür. Bugün kim il başkanı olursa olsun buradan küs çıkmamamız gerekiyor. Artık birlik beraberlik mesajı vermemiz gerçekleştirmemiz lazım”

ATLI:”İKTİDARI KAZANMAK ZORUNDAYIZ”

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı,”31 Mart’ta Denizli’d 5 belediye kazanarak bir hikaye yazdık. Ama bu hikaye burada bitmemeli. 5 belediyeyi 15 yapmak, büyükşehiri kazanmak merkezi iktidarı kazanmak zorundayız. Bugün iki değerli adayımız yarışıyor. Ben inanıyorumki kim seçilirse benim saydığım başarıları kazanmak için çalışacağız.”dedi.

GEMİ:”BİZ ÇINARIN DALLARI ALTINDAYIZ, ONU BÜYÜTMEYE İHTİYACIMIZ VAR”

Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi,”Bugün kongremizin 37.’ncisini gerçekleştiriyoruz. Bu çınar’ın ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Biz bu çınarın dalları altındayız. Bizim bu çınarı büyütmemize ihtiyacımız var. Biz bunun için yola çıktık. Bize 31 Mart kahramanları diyorlar. Ama bizim Denizli’de 19 belediye ve büyükşehir almamız gekiyor. Merkezi iktidarı almamız gerekiyor. Çünkü ülkemiz kötüye gidiyor. Bunun için eskisinden daha fazla çalışmamız gerekiyor. Çalışmadığımız sürece iktidarı yakalamamız mümkün değil.”şeklide olmalıyız.

KEPENEK:”BİZİM ARIK NEDEN KAYBETTİK YERİNE KAZANLARIN NASIL KAZANDIĞINI KONUŞMALIYIZ”

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek;”Ben bir öğretim üyesiyim. İlk kez il başkanlığı seçiminde konuşuyorum. Neredeydin derseniz? SHP’nin gençlik kollarından gelen bir kardeşiniz var karşınızda. Biz çok sancılı bir süreçten sonra Honaz’a belediye başkanı olmak için yola çıkmıştık. 31 Mart’ta kahraman 8 kişi ile 31 Mart’ta seçimi kazandığımızda tüm baskıları rağmen seçimi kazandık. Ama engelli bireyler oy kullandığı için seçimi iptal ettiler. Engelli çocuğu olan biri olarak çocuğum baba biz oy kullanamaz mıyız diye sorudu. Ben hakkımı helal etmiyorum. O süreçte tüm belediye başkanlarımız bize destek için geldi. Biz bu birliktelikle 8 olan farkı 2 bin 38’e çıkararak seçim kazandık. Bizim artık neden kaybettik yerine kazananların nasıl kazandığını konuşmalıyız”dedi.

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU:”SİYASETİ SOKAĞA ÇIKARMAMIZ GEREKİR”

CHP İl Başkan adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu,”Biz büyük bir aileyiz. Bu ailenin bir ferdi olmak bir gurur kaynağı. Siyaset uzun soluklu bir iştir. Emeğin ve kardeşliğin topluluğudur. Bize neden adaysınız diye sorduklarında 3 pencerede cevap hazırladık. Birincisi geçmişte il başkanlığımızda yaptıklarımızdır. Siyaseti dosta güven düşmana kaygı verecek şekilde yapılmazsa anlamı yoktur. Biz kurtuluş günümüzü 9 Eylül’ü 5 bin kişi ile sokaklarda kutladık. Siyasetin sokaklarda yapılması gerektiği düşüncesiyle konuştuk. Biz Türkiye’nin en büyük soygununun ortaya çıkması olan 17-25 Aralık’ta Çınar meydanında soygunu hatırlattık. Ama bugün unutuldu. Bu oyunu ancak siyaeti sokağa çıkararak bozabiliriz. Bizim görevimiz 1 Mayıs’ta bayramı kutlayamayan işçilerle ayaklarına giderek kutlamalıyız. Biz 3 fidanın asılarak hayattan koparıldığı 6 Mayıs’ta 2 sene boyunca onların asıldığı sabaha karşı onları Çınar meydanında andık. Yeniden seçildiğimizde de bunu yapacağız. Gelmeyenin iki elim yakasındadır. Biz bu birlikteliği yakalamalıyız. Biz genel merkeze rağmen rahmetli Kazım Arslan’ı aday çıkardık. Dönemin valisi bizi yok sayerken biz valiliği bastık. Bunları neden söylüyorum bir duruş sergilemiz gerekiyor. Bizim en büyük sorunumuz dedikodu hastalığıdır. Ben geçmişte olanları affettim, siz de affedin bugünden sonra buna izin vermeyelim. Biz dedikoduların önüne geçmemek için her fırsatta ön seçim yaptık. Biz ön seçim yapılması için bu dönemde de bu kelleyi uzatacağız. Eğer yapılmazsa gerekirse görevden ayrılacağız. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım hiç bir göreve talip olmayacağız sözü veriyoruz. Bu kongrede sonuç ne olursa olsun birliği ve beraberliği koruyacağız”dedi.

MAHİR AKBABA:”HEDEFİNE ODAKLANMIŞ, ÖRGÜTLÜ, BİLİNÇLİ İNSANLARIN YAPAMAYACAĞI HİÇBİR ŞEY YOK”

CHP İl Başkan adayı Mahir Akbaba,”2 yıldır CHP il başkanı olarak görev yaptım. Bu süreçte tüm emekçilerimizle zorlu bir süreç atlattık. Görev süremizde 5 seçimde Recep Tayyip Erdoğan tarafından sonuçların kabul edilmediği bu dönemde mücadelemizi İstanbul ve Honaz’da sürdürdük. Bu süreçte 38 ilçe başkanı ile çalıştım. 623 yerleşim biriminde 790 kez vatandaşlarımızla buluştuk. Sokaklarda ve meydanlarda olduk. Biz vatandaşımızın yanında olmalıyız. Onlar konuşamıyorsa biz konuşmalıyız. Biz su zamlarına sessiz kalmadık. Kadına karşı şiddette sokaklardaydık. Son dönemin en görkemli Cumhuriyet Balosu’nu gerçekleştirdik. Demokrasi yürüyüşlerinde pankartlarımızı tuttuk. Hep en öndeydik. Hep sizlerleydik. 31 Mart öncesinde Denizli’den aday çıkarmak için raporlarımızı hazırladık. Genel merkezimize sunduk. Yerel yönetim sempozyumu düzenledik. Denizli’yi turuncu renkten kırımızı renge çevirmek için çalıştık. CHP’li bir aday üzerinde uzlaşmışken, ittifak ortağımızın net tavrı ile karşılaştık. Kabullenemedik çok üzüldük. Ama şunu bilin çok uğraştık. Ama partisine zarar vermemk için il başkanınız kan kustu kızılcık şerbeti dedi. Bu süreçte Sayın Genel Başkanımıza Denizli için 25 dakikalık bir konuşma yaptım. Denizli’yi vermenin açıklamasının olmadığını söyledim. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bana cevabı şu oldu:”Sayın genç il başkanım sen Denizli’yi düşünüyorsun ben Türkiye’ni geleceğini düşünüyorum”dedi. Denizli’ye dönerek çalışmamızı istedi. Bizde ayrım yapmadan Denizli’de her ilçede çalıştık. Hedefine odaklanmış, örgütlü, bilinçli insanın yapamayacağı hiçbir şey yok”dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.