Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Denizli’de Belediye Başkanı Adaylığı için İsmi Geçenler

Bu haberin fotoğrafı yok

2019 Yerel Seçimleri öncesi Denizli’nin iddialı partilerinden biri CHP. Parti yerel seçimlerde büyükşehir belediyesi ve bir çok ilçede güçlü adaylar da seçimlerde fark yaratmak istiyor. Denizli Deda Haber CHP’nin belediye başkanlığı adaylığı için üzerinde yoğunlaştığı isimleri sizler için derledi.

31 Mart Yerel Seçimlerine uzun bir süre olmasına Cumhuriyet Halk Parti(CHP) adaylar konusunda ince eleyip sık dokuyor. Güçlü isimlerle Denizli’de büyük bir başarı yakalamayı hedefleyen CHP’de şuan için tek resmi aday adayı Pamukkale Belediye Başkanlığı için Ahmet Divarcı.

CHP Kulislerinde yerel seçimlerde başkanlık için ismi geçen isimler ise şu şekilde;

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Müjdat İlhan: Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, CHP’de büyükşehir belediye başkanlığı için ismi en önde gelen adaylardan biri. Ancak Müjdat İlhan’ın Baro Başkanlığı için tekrar aday olması akıllarda soru işareti bıraktı. CHP toplantılarında adı yüksek sesle dillendirilen İlhan’ın kararı ne olacak merak konusu.
Melike Basmacı: CHP’de ön seçim yapılmadan gerçekleştirilen milletvekili seçimlerinde aday adaylığı başvurusu gerçekleştirmeyen Melike Basmacı’nın adı uzun süredir büyükşehir belediye başkanlığı için geçiyor. Ön seçim yapılmamasına kırgın olduğu bilinen Melike Basmacı’nın böyle bir teklifin resmi olarak gelmesi halinde kabul edip etmeyeceği ise soru işareti. Özellikle seçmenle olan sıcak ilişkisi, parti içindeki uyuşmazlıklara rağmen Basmacı’yı ciddi adaylar arasına koyuyor.
Halim Ceylan: Çameli Meslek Yüksek Okulu Yönetim Kurulu üyesi ve Mühendislik Fakültesi anabilim dalı başkanı Ceylan’ın adıda büyükşehir başkanlığı için geçiyor. Özellikle akademik kariyeri ve parti içindeki tanınırlığı en büyük etki.
Arif Balkanay: CHP’nin Denizli’de önde gelen isimlerinden Arif Balkanay büyükşehir belediye başkanlığına aday olabilir. Genel seçimlerde aday adaylığını açıklayan ancak aday listesinde yer almayan Balkanay’ın yerel seçimlerde belediye başkanlığı adaylığı için değerlendirilmesi kuvvetli bir ihtimal. Özellikle yazdığı köşe yazıları ile vatandaşlar tarafından da tanınan Balkanay’ın büyükşehir adaylığı gerçekleşebilir.
Adnan Keskin: CHP’nin çınarlarından Adnan Keskin her dönemde adı kulislerde geçse de geçmese de, adaylığını açıklasa da açıklamasa da her görev için ismi yakıştırılan isimlerden oldu. Adnan Keskin’in tecrübesi onu her zaman potansiyel aday yaptı. Taraflı tarafsız herkesin tanıdığı saygı gösterdiği Adnan Keskin’in büyükşehir belediye başkanlığı için CHP tarafından aday gösterilmesi sürpriz olmaz.
Adil Demir: Denizli Barosu seçimlerinde Müjdat İlhan’a rakip olan Adil Demir partinin isteği doğrultusunda büyükşehire aday olabilir. Denizli milletvekili aday adaylığına başvuran ancak adaylar arasında yer alamayan Demir’in başkan adayı olabilir.

MERKEZEFENDİ

Sedat Demirci: CHP’nin önceki dönem Merkezefendi ilçe başkanı Demirci’nin adı ilçe belediye başkanlığı için geçiyor. Yakın çevresine adaylığı istediği yönünde konuşmalar yaptığı iddia edilen Demirci’nin adaylık çalışmalara başladığı da gelen bilgiler arasında.
Ali Osman Horzum: Önceki dönem Denizli SMMMO başkanı Horzum Merkezefendi Belediyesi için en güçlü adaylardan. Görevinin sona ermesinin ardından mensubu bulunduğu CHP’de çeşitli görevlere yakıştırılan Horzum’un Merkezefendi Belediye Başkanlığı için hazırlandığı iddia ediliyor.
Sabri Yıldız: Halen CHP Merkezefendi Belediye Meclis üyeliğini sürdüren eğitimci Sabri Yıldız,Merkezefendi Belediye Başkan aday adayı oldu. Özel bir okulun işletmeciliğini yapan Yıldız, Denizli’de eğitim camiasının tanınan isimlerin biri olarak öne çıkıyor. Yıldız’ın 6 Ekim Cumartesi günü resmi açıklama yapması bekleniyor
Şeniz Süzek Doğan: Genel seçimlerde CHP’nin yedinci sıra milletvekili adayı Şeniz Süzek Doğan’ın adı Merkezefendi Belediyesi için geçiyor.
Ümid Dizdaroğlu: Eski dönemlerde İl Başkanlığı yapmış tecrübeli bir isim . Partide ortak aklın Dizdaroğlu isminde bir birliktelik oluşturmak istediği konuşuluyor.

PAMUKKALE

Ahmet Divarcı: Geçtiğimiz günlerde Pamukkale Belediye Başkanlığı aday adaylığını görkemli ve kalabalık bir toplantı ile açıklayan Divarcı, Pamukkale için en güçlü isimlerden.
İbrahim Vural: Denizli büyükşehir olmadan önce Karahayıt Belediye Başkanlığı yapan Vural, 2014 yılında Pamukkale Belediyesi başkan adayı idi. Seçimde yüzde 26.44 oy alan Vural, Hüseyin Gürlesin’in 13 puan gerisinde kalarak başkanlığı kaybetmişti. Vural’ın rövanş için tekrar aday gösterileceği konuşuluyor.

ÇARDAK

Ali Altıner: 2014 seçimlerinde CHP’nin adayı olarak başkanlığı sadece 126 oy ile kaybeden Altıner’in yarım kalan işi tamamlamak istediği gelen bilgiler arasında.
Mustafa Kalender: Özel bir şirkette işletme müdürlüğü yapan Kalender, ilçede CHP önde gelen isimlerinden biri. Kalender’inbelediye başkanlığı adaylığı için ismi geçiyor.
Enver Şahinkaya: CHP Çardak İlçe Başkanı Enver Şahinkaya’nın da ismi belediye başkanlığı için geçiyor.

BOZKURT

Birsen Çelik: Bozkurt için CHP’nin ilk ve tek tercihi Çelik olarak görülüyor. Görevi süresince ilçeye yapılan yatırımlarla seçmenin takdirini kazanan Çelik’in yeniden aday gösterilmesi yüksek ihitimal.

ÇİVRİL

Ünal Karaosmaoğlu: Milletvekili seçimlerinde CHP’nin dördüncü sırasında yer alan Karaosmanoğlu’nun seçilememesinin ardından Çivril Belediye Başkanlığı adaylığı güçlenmiş durumda. Karaosmanoğlu’nun kararı bekleniyor.
Ömer Köseoğlu: CHP Çivril ilçe Başkanı Köseoğlu’nun ismi de belediye başkanlığı adaylığı için geçiyor.
Mehmet Ali Şahan: CHP’nin Çivril’de önde gelen isimlerinden biri olan Şahan’ın belediye başkanlığı adaylığı sürpriz olmaz.

ÇAL

Ahmet Hakan: 2014 seçimlerinde CHP’nin Çal adayı olan Hakan’ın tekrar adaylık için CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’dan  söz aldığı konuşuluyor.
Ömer Ayhancı: Eski Çal Ziraat Odası Başkanı Ayhancı, CHP’liği ile biliniyor. Ayhancı’nın adı seçimlerde potansiyel aday adayları arasında geçiyor.
Ergun Ersoy: CHP Çal İlçe Başkanı Ersoy muhtemel adaylardan.
Ersan Tarhan: Emekli memurun uzun süredir adaylık için hazırlandığı konuşuluyor.

ACIPAYAM

Alim Arslan: Acıpayam’da market zinciri sahibi olan Arslan, Henüz aday gösterilip gösterilmeyeceği belli olmayan mevcut başkan Hulusi Şevkan karşısında CHP tarafından gösterilebilecek en ideal aday olarak görülüyor. CHP içerisinde aktif olan Alim Arslan’ın daha önce herhangi bir adaylık sürecinin olmaması da CHP’de yeni yüzlerin değerlendirilmesi açısından da önemli bir yere konumlanmış durumda.
İlhan Özcan: CHP Acıpayam’ın en önde gelen isimlerinden olan İlhan Özcan, 2014 yerel seçimlerinde Hulusi Şevkan karşısında belediye başkanlığına aday gösterilmiş fakat %32’lik oy oranı ile %54 alan Başkan Hulusi Şevkan karşısında yenik ayrılmıştı. 24 Haziran seçimlerinde de CHP’nin Denizli milletvekili adayı olan Özcan, bu seçimde de seçilme başarısı gösterememişti. Ancak Acıpayam’da CHP’li kulisler içerisinde 2014 yılının mağlubiyetini silmek için yeniden aday olabileceği ifade ediliyor.
Nadi Kılınçarslan: Son olarak Uşak’ta vali yardımcılığı yapan Nadi Kılınçarslan, CHP’de Denizli siyasetinin tanıdığı isimlerden biri. 2014 yerel seçimleri öncesi Denizli Büyükşehir Belediye başkanı aday adayı olan Kılınçarslan, karşısında bulunan avukat Kazım Arslan’ın aday gösterilmesi ile yerel seçimlerde yer alamamıştı.  2015 yerel seçimlerinde ise milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan Nadi Kılınçarslan, aday gösterilmemişti. CHP’nin yeni yüzlerle yerel seçimlere katılma amacına uygun olarak aslen Acıpayamlı olan Kılınçarslan’ın Acıpayam için alternatif aday olduğu ifade ediliyor.
Ömer Alev: CHP’nin Acıpayam’da alışılagelmiş yüzleri arasında bulunan Ömer Alev, daha önce Acıpayam belediye başkanlığına aday olmuş ancak seçilememişti. CHP’nin Acıpayam ilçe teşkilatında öenmli bir gücü olduğu bilinen Ömer Alev’in yeniden aday gösterilmesi bir ihtimal olarak gözükse de Acıpayam siyasetinde CHP’nin değişmeyen yüzlerinden olması kulislerde isminin geçmesinde en önemli etken olarak öne çıkıyor.

HONAZ

İsa Çin: Denizli büyükşehir olmadan önce 2 dönem Kocabaş Belediye başkanlığı yapan Çin,Honaz Belediye Başkanlığı için CHP’de ismi geçen adaylardan biri.

BEKİLLİ

İsmail Karapınar: Gençlik Kolları Başkanı. Aday olmak istese de parti genç yaşı dolayısıyla adı geçen Şeniz Süzek Doğan’ın başkan olmasını ve kendisinin de yardımcısı olarak 1 dönem tecrübe kazanmasını ve ardından aday olmasını istediği söyleniyor.
Mustafa Başkafa: CHP’nin Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa ile devam edip etmeyeceği merak konusu. Ancak başkan göreve devam edebilir.

BEYAĞAÇ

Zeki Akakça: Doğa aşığı ve tv programcısı Akakça’nın siyaset sahnesine adım atması bekleniyor. CHP’nin Beyağaç Belediye Başkanlığı için adı geçiyor.

BULDAN

Mustafa Gülbay: Yeniden aday olmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.
Hikmet Şenözen: Belediye Meclis üyesi ve eski Başkan yardımcısı olan Şenözen’in mevcut başkan Gülbay’a muhalif olan kesimin adayı olduğu konuşuluyor. Şenözen ve ekibi şimdiden ilçe ile ilgili projeler üretmeye başladı.

BAKLAN

Sevgi Tuyji: Basın camiasında yakından tanınan ve uzun süre önce Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Tuyji şuanda Baklan’da rakipsiz görülüyor.

SARAYKÖY

Cengiz Demirci: Parti üst yönetimi ile arasındaki bağ Demirci’nin aday olmasını ön plana çıkarıyor. Ancak kongre sürecinde imza vermemesi en büyük handikabı. Şehrin tamamına yakını değişim isterken imza vermemesi önündeki en büyük engel.
Özgül Okutan Küçükarslan: İlçede diş hekimliği yapan Küçükarslan ilçeye hakim Üyeler dışında ilçedeki diğer vatandaşların da çok sevdiği bir isim. Özellikle diğer partilerden ve seçimin kaderini etkileyen Cumhuriyet Mahallesi’nden oy alma ihtimali adını bir adım öne çıkarıyor. Adaylık talebi olmasa da partiden görev verilmesi durumda geçen dönem kaybedilen ilçenin yeniden kazanılması için gerekli donanıma sahip.

ÇAMELİ

Özdemir Özdemir: Geçen dönemde aday olan Özdemir Özdemir’in bir kez daha aday olacağı konuşuluyor.

BABADAĞ

Ali Atlı: Eski İlçe Başkanı olan Atlı şuanda ön planda. Şuanda 2. Yada 3.kuşak işadamı olan genç bir adayda gösterilebileceği konuşuluyor.

Güney, Tavas, Serinhisar, Kale’de ise mevcut ilçe başkanları dışında ismi kulislerde dolaşan aday adayı henüz yok görülüyor.