CHP Ege Bölge Toplantısı İzmir’de Yapıldı

CHP Ege Bölge Toplantısı İzmir’de Yapıldı

CHP İzmir İl Örgütü’nün ev sahipliğinde düzenlenen Ege Bölge Toplantısı başladı. 6 ilden partinin yetkililerinin katıldığı toplantıya, milletvekilleri, bölgedeki illerin il başkanları, kadın ve gençlik kolları temsilcileri, eski belediye başkanları, eski milletvekilleri ile örgüt mensupları katıldı.

CHP Ege Bölge Toplantısı, İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi’nde parti yetkililerin katılımıyla başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığında gerçekleştirilen ve yerel seçim çalışmalarının başlangıcı olarak kabul edilen toplantıya, Ege’deki iki büyük kentin büyükşehir belediye başkanlarının katılmaması dikkat çekti.

CHP Ege Bölge Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yerel seçimlerde iktidar olarak genelde iktidara giden yolu açmak için çalışacaklarını söyledi.

İl Başkanı Deniz Yücel’den sonra kürsüye gelen Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Türkiye’nin tek adam rejimi ile yönetildiğini, ekonomik krizin de dış politika, ekonomi ve tüm yaşanan sorunların müsebbibinin de AK Parti olduğunu söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, “Türkiye dış politikada görülmediği kadar sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Eğitimde karma eğitimin sorgulandığı bir döneme girmiş durumda. Çetrefil bir ekonomik krizin göbeğindeyiz. Türkiye hazine ve maliye bakanlığı damada teslim edilmiş. Başkanın da kayınpeder olduğu bir anlayışla krizi aşmak mümkün değil. Merkez Bankası 4 gün önce faiz arttırdı. Ülkeyi yöneten şahıs nasıl müsaade etti bilmiyorum. Dolar kuru 6 seviyesine geldi kısa süreliğine. Bugün 6,35’e çıktı. Tek adam rejimi Türkiye’yi teslim almış durumda. Türkiye’nin bütün demokratik birikimlerini tarumar edecek bir siyaset izliyor. Yapacağımız birçok şey var. Tek örgütlü güç olarak Başkanın ve Bakanlar Kurulu’nun karşısındaki tek örgütlü güç” dedi.

Salıcı :” Vatandaşlarla Birebir Çalışacağız”

Salıcı, kendi haberlerini vatandaşa ulaştırmayan basın yayın kurumlarını aradan çıkarıp vatandaşla birebir iletişim kuracaklarını kaydetti ve şunları söyledi: “İzmir CHP’nin gözbebeği. İş dünyasının ve sanayinin de etkili olduğu illerden biri. Türkiye’nin sadece hukuk devleti, demokrasisi yok edilmiyor, Türkiye’nin koskoca Cumhuriyet birikimi, kurumları, sanayisi, özel sektörü ekonomik krizle beraber yok ediliyor. Kredi verilmesi en riskli ülkeler arasında Türkiye. Biz 13 maddelik krizden çıkış önerisini açıkladık. 81 ilde ekonomi heyetleri krizden etkilenen iş dünyası ve sendikalara giderek 13 maddelik ödevlerini kamuoyuyla paylaştı. Bu açıklamaların halka ulaşmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz bütün insan kaynağımızla bir mücadele veriyoruz. Bizimle yoksul, yoksullaştırılmış ya da sanayinin, ticaretin parçası olan çevre arasına perde çekiliyor. Vatandaşlarımıza sözlerimizin açıklamalarımızın ulaşmadığını görüyoruz. Yapacağımız şey vatandaşa her birimiz, her bir CHP’li bir basın bülteni gibi vatandaşla bire bir çalışacağız. Aramızdaki aracıları kaldıracağız. Bizim haberimizi yapmayan televizyon, gazeteleri aradan kaldıracağız. Bu iktidar sermayeyi kontrol ettiği sürece bunu aşmanın başka yolu yok.”

Salıcı :” Zor Olan Yerler Var Ama İzmir Kolay”

İzmir’de de Türkiye’de yerel seçimlerde belediyeleri almak zorunda olduklarını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İzmir’de de iyi bir çalışmayla AK Parti’nin elindeki ilçeler başta olmak üzere 30 ilçede iktidar olacaklarını dile getirdi ve “Sorun sosyal demokratların, Atatürkçülerin demokrasiyi ortadan kaldıran tek adam rejimine karşı verdikleri mücadeledir. Bütün yoldaşlarımızı hep birlikte kucaklamamız ve süreci önümüzdeki yerel seçimlerde İzmir’de bizim olmayan belediyeleri de kazanarak taçlandırmalıyız. Zor olan yerler var ama İzmir için kolay. Zaten bizim olanları AK Parti’den geri alacağız. İzmir’in nasıl yönetildiğini bütün ülkeye göstereceğiz. Fazla vaktimiz yok. 6 aylık süreyi nasıl örersek bu mücadelede başarıya ulaşırız. İlk bölge toplantımız burada başladı, 10 bölge toplantısı yapacağız. CHP’nin yerel seçimlerde büyük bir başarı kazanmasını sağlayacağız” dedi.

Yücel:” Kimseyi dışlamayacağız”

Açılış konuşması yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de, yerel seçimlerde 30 ilçeyi alma hedefiyle yola çıktıklarını belirterek; “Önümüzde yerel seçim var. Yerel seçimlerde CHP iktidarı halkın iktidarı olacaktır. CHP’nin yereldeki iktidarı halkın başarısı olacaktır. 22 CHP’li belediyemizle Türkiye ve dünyaya örnek belediyecilik sergiliyoruz. 30 ilçede ve büyükşehirde seçimi kazanma hedefiyle yola çıktık. Bir sonraki seçimlerde partimizi genelde iktidara taşıyacak hayati öneme haiz seçim olduğunun bilincindeyiz. İzmir’de partimizin başarısını arttıracağız” dedi.

Hiçkimseyi dışlamayacaklarınıda ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, geçmişte hangi siyasi partiye oy verirse versin AK Parti’nin yürüttüğü politikalardan rahatsız olan herkese ihtiyaçları olduğunu belirterek, “Kendi iktidarımızı güçlendirmek için değil mücadelemiz. Yandaşlarımıza ve çevremize rant sağlama mücadelesi değildir. Bizim mücadelemiz daha yaşanabilir bir Türkiye kurma mücadelesi. O yüzden herkese ama herkese ihtiyacımız var. İçinde vatan sevgisi olan, özgür ve demokratik Türkiye sevgisi olan herkese ihtiyacımız var. Kimseyi dışlamayacağız. Geçmişte hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun bizlerle aynı kaygıyı taşıyan tüm yurttaşlara ihtiyacımız var. Birleşerek bu ülkeyi karanlıktan aydınlığa çıkaracağız” şeklinde konuştu.

Yücel:”İş Bankası hisseleri üzerinde emelleri varsa asla izin vermeyeceğiz”

Son dönemde gündemde olan İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin geri alınması konusunda , asla izin vermeyeceklerini vurgulayan İl Başkanı Yücel,

“95 yıllık Cumhuriyet kazanımlarının 16 yıllık AKP iktidarında bir bir yok edildiğini, yabancılara satıldığını görüyoruz. Tekel yandaşlara, Tüpraş İsraillilere, Petkim yabancı şirketlerine satıldı. 13şeker fabrikamız satıldı. Kaynakları kendine yeten ender ülkelerden biri iken hayvan emini bile ithal eder duruma geldik. Bu zihniyet şimdi de Atatürk’ün emaneti olan İş Bankası hisselerine göz dikti. Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi Erdoğan İş Bankası hisseleri üzerinde emelleri varsa buna asla izin vermeyeceğimizi bilmelerini istiyoruz. İş Bankası bugün Türkiye’nin değil dünyanın en güçlü bankaları arasında. Bunu da Atatürk’ün kurduğu ilkelerinden taviz vermemesine, şeffaf yönetim anlayışından taviz vermemesine borçlu. Yönetimde görevli yönetim kurulu üyelerinin büyük payı var. Kendi çıkarları ve parti çıkarları için bankayı kullanmadılar. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, CHP’li yönetim kurulu üyelerini kendi atadığı, bakan yaptığı damadıyla, çocuklarıyla karıştırıyorsa büyük bir yanılgı içine düşüyor.” dedi.

“Türk milleti makus talihini geçmişte nasıl yendiyse yine yenmeyi başaracaktır”

“Türk milleti makus talihini geçmişte nasıl yendiyse yine yenmeyi başaracaktır.” diyen İl Başkanı Yücel sözlerini  ” Kimse karamsarlığa ve umutsuzluğa kapılmasın. Ülkemizi kurtaracak güç CHP’dir. Biz ülkenin birleştirici gücüyüz. Ülkemize ve tüm topluma karşı sorumluluğumuz var. Bir çocuğumuz gece karnı aç yatağa giriyorsa, kadınlarımız öldürülüyorsa, gençlerimiz iş bulamadıkları için göç ediyorsa, geleceklerini yurt dışında kurma planları yapıyorsa, işçi, memur ve emekçiler ay sonunu getiremiyorsa, birileri saraylarda saltanat sürüyorsa bizlere rahat yok” diyerek tamamladı.

Yayınlama: 18.09.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.