CHP Eski İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven Memleket Hareketi’ne katıldı!

2018 yılında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin 19 Mayıs’ta partileştireceği Memleket hareketi’ne İzmir’den önemli bir isim daha katıldı. Eski İzmir CHP İl Başkanı yardımcısı Cüneyt Oğuz’un ardından İnce’nin hareketine CHP İzmir İl Eski Başkanı Asuman Ali Güven’in de destekleme kararı aldığı öğrenildi.

CHP Eski İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven Memleket Hareketi’ne katıldı!

Eski CHP Yalova Milletvekili ve 2018 yılı CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin geçen yıl Eylül ayında Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde başlattığı Memleket Hareketi’nin partileşme çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Tüm büyükşehirlerde ve çok sayıda ilde il başkanlarını belirleyen İnce, Atatürk’ün Samsun’a çıktığı tarih olan 19 Mayıs’ta ise partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na sunacak. “Memleket Partisi” adı altında siyasi faaliyetlerine başlayacak. 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı başarılı bir çalışma yürüten ve Bülent Ecevit’in ardından en çok oy yüzdesine ulaşan sosyal demokrat aday olmayı başaran Muharrem İnce’nin hareketine daha önce CHP İzmir eski il başkanı yardımcısı olan Cüneyt Oğuz katıldığını açıklamıştı. Oğuz’un ardından bu kez Memleket Hareketi’ne CHP Eski il başkanlarından Asuman Ali Güven de katıldı.

İNCE’DEN İZMİR’DE ÖNEMLİ TRANSFERLER

Memleket Hareketi’nin partileşmesi öncesi İzmir özelinde flaş bir gelişme yaşandı. CHP İzmir İl Eski Başkanı Asuman Ali Güven, Memleket Hareketi’ne katılma kararı aldı.

Güven’in, Muharrem İnce tarafından partiye davet edildiği ve ‘evet’ yanıtı verdiği daha sonra da kurucular kuruluna alındığı öğrenildi.

Daha önce Bornova İlçe Eski Başkanı Nevzat Kavalar ile CHP İzmir İl Eski Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz CHP’den istifa edip Memleket Hareketi’ne katılmıştı. Her iki isim de kurucular kuruluna alınmıştı.

Yayınlama: 06.05.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.