CHP Gençliği Uğur Mumcu’yu Unutmadı

CHP Gençliği Uğur Mumcu’yu Unutmadı
Yayınlama: 25.01.2018
A+
A-

Denizli Candoğan Parkı’nda düzenlenen anma törenine CHP Denizli Gençlik Örgütleri üyelerinin yanı sıra CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, CHP Kadın Kolları Başkanı Sündüs Seçkiner Başsorgun ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan anma töreninde, CHP Denizli Gençlik Kolları’ndan  Mehmet Özdarak ve İsmail Gültekin günün önemine dair birer basın açıklaması yaptı.

Mehmet Özdarak açıklamasında;”24 Ocak 1993 yılında bombalı bir suikast sonucu hayatını kaybeden Türkiye’nin ileri gelen aydınlarından olan Uğur Mumcu’yu anma etkinliğimize hoş geldiniz.Ülkemiz karanlığını aydınlatmaya çalışan, bir mumda bizim için daha nice karanlıkları aydınlık edecekken bir suikast sonucu göçüp gitti aramızdan. O Türkiye’ye araştırmacı gazeteciliği öğretmiş kitaplarıyla bir eğitimci örneği olmuştur.

Mumcu’nun sözlerini Anımsattı

25 sene önce ayrıldı aramızdan toprak oldu çoktan bedeni, ama şu da var ki biz onu unutmadık unutmayacağız! Biz gençlik olarak, halk olarak ölümünün karanlıklara yol açmasına izin vermeyeceğiz. Tıpkı onunda söylediği gibi Ben Atatürkçüyüm. Ben Cumhuriyetçiyim. Ben laikim ben anti-emperyalistim. Ben özgürlükçüyüm ben insan hakları savunucusuyum. Ben terörün karşısındayım. Ben yobazların hırsızların çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha değin araştırarak yazdığım hiçbir konuyu yalanyalamadınız. Öyleyse vurun parçalayın her parçamdan benim gibiler beni aşacaklar, doğacaklardır. Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 25. Yılında saygı ve özlemle anıyoruz. dedi.

Özdarak’ın ardından söz alan,İsmail Gültekin ise; Emek, eşitlik, aydınlanmadan, bağımsızlıktan yana; araştırmacı gazeteciliğin en seçkin temsilcilerinden, yazdıklarıyla geleceğe ışık tutan Uğur Mumcu, söylediklerinden korkan, karanlıkların ardına saklanan ve Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak isteyen odaklar tarafından  24 Ocak 1993’te katledilmiştir.

30 yıl öncesinden bugünü gören, laiklik karşıtı faaliyetler yürüten örgüt ve tarikatlar hakkında yaptığı çalışmalar ile kamuoyu ve devleti uyaran Uğur Mumcu, sadece bir gazeteci değil, ülkesini ve milletini korumaya çalışan bir yurtseverdi.

İktidar Uğur Mumcu’ya Rahmet Okumalı

“Dün burunlarının dibindeki yapılanmadan bihaber olduğunu iddia eden iktidar; ‘Tarikatlara ve cemaatlere alınan genç çocuklar, 30 yıl sonra general olacaklar ve Cumhuriyete karşı ayaklanacaklar’ diyerek Türkiye’nin sürükleneceği noktayı öngören Uğur Mumcu’nun mezarında rahmet okumalıdır.

Bunun yerine korku imparatorluğu yaratarak, kendinden olmayana yaşam hakkı tanımayan, kendi gibi düşünmeyeni terörist ilan eden iktidar; korku duvarlarını yıkacak, ortada dönen kirli oyunları ortaya çıkaracak  yeni Uğur Mumculardan korkmaktadır! Ancak korkunun da ecele bir faydası yoktur”

”Asla Huzur Bulamayacaklar”

“Ülkemizin aydınlık geleceği için kalemini korkusuzca kullanan, gerçekleri halka açıklamayı canı pahasına kendine görev edinen Uğur Mumcu’yu katlettiğini sananlar, saklandıkları gölgelerde asla huzur bulamayacak, korktukları sonun başlangıcında yavaş yavaş boğulacaklardır, bunun akabinde

Uğur Mumcu gibi dünya görüşlerinden dolayı siyasi cinayetlere kurban giden Abdi İpekçi,Muammer Aksoy,Turan Dursun,Bahriye Üçok,Ahmet Taner Kışlalı ve diğerlerini de unutmadık. Mücadelesini verdikleri değerler ve ilkeler unutulmadı,unutulmayacak.  Düşünenlerin öldürülmemesi, öldürülenlerin hiç unutulmaması dileğiyle,aydın kimliği,demokratik duruşu ve ilkeli yaşamıyla gelecek kuşaklara örnek olmayı sürdüren Uğur Mumcu`yu saygı ve özlemle anıyoruz.

Bu duygularla birlikte başta Uğur Mumcu olmak üzere, bu ülkenin demokrasi mücadelesinde ve bağımsızlığı yolunda şehit verdiğimiz tüm gazeteci ve aydınlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

Kafanfiller Bıraktılar

Basın açıklamasının ardından CHP Denizli Gençlik Örgütleri üyeleri ve CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, CHP Kadın Kolları Başkanı Sündüs Seçkiner Başsorgun Candoğan parkında mumlarla süsledikleri Uğur Mumcu büstüne karanfiller bıraktılar.

    

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.